1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Херпес на устата

Дискусија во 'Лице' започната од irena, 19 ноември 2009.

1. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    мене ми поминуваат од хидроциклин маст

2. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    105
    и мене често ми изглева херпес на устата и користам херпесан помага кремата поминува за 4 дена, малку е незгодно чуството кога ке ја нанесеш бидејки суши, на барем побргу ми поминуваа

3. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    3.592
    Многу ретко ми излегува херпес но како што знам уште пред да излезе кога ке осетам дека ќе ми излезе ставам ацикловир бидејќи тоа го спречува... а доколку пак ме зезне и сепак ми излезе херпес ставам хидроциклин и ми поминува за недела дена....

4. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    ацикловир 5 %или 3

5. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    565
    доста често ми се прават херпеси и се мачкам со една маст...но ме интересира дали некој има користено од оние фластерите за херпеси шо ги рекламират и како сте задоволни?

6. Baggi

Baggi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    и јас го имам истиот проблем,но на устата ставам гроздова маст ми омекнува и поцхува да се лупи..мислам дека гроздовата маст ќе ти помогне побрзо да го надминеш херпесот..;)

7. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Верувале или не на мене досега никогаш во животот ми нема излезено херпес на истата.се надевам дека и во иднина ќе биде така.Пу пу да не се урочам :lol: :lol:

8. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Мене неколку пати ми има излезено херпес и грдо е чувството а и изгледот. Во таква ситуација го користам Ацикловирот и ми помага. Немам одамна херпес на устата и не дај боже да ми излезе пак, пу пу да не се урочам сеа :)

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Обично ми се појавува при паднат имунитет, настинка или поради некоја бактерија, ама за брзо време го решавам. Користам ацикловир и после толку креми против херпес, дефинитивно најмногу ми помага. Штом забележам дури и најмало црвенило на устата, веднаш ставам и ми се смирува.

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Никогаш сум немала херпес (фала богу) :lol:

11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас имав минатата недела, ама го осетив дека ме пецка и одма го нападнав со ракија со кантарион ( во ракија се ставаат цветови од кантерион и тоа така си стои ) и ацикловир. И за чудо не ми се направи такво гадно меурче.

12. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Имам еден херпес :puke: Устата ми е сува и морам да ја лижам :@ а тоа е мноуг лоша навика ,знам
    Викат дека помагало мед ,ама не верувам,затоа го користам тој балзамот на нежна од Орифлејм и стварно помага ,уште малку и ке помине :)

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Навечер пред да си легнеш, или по дома кога си, стави на херпесот паста за заби (мене ми помага)

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мене никогаш ми нема излезено херпес да не се подречам, а зошто излегува не знам.
    Демек излегувам од напор, од нервоза.

15. yellowflower

yellowflower Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Хидоциклин многу помага за ден највеке 2 и ти го снемува херпесот,мала маст е и не е скапа ;)

16. Lally

Lally Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Пред спиење ќе го премачкаш херпесот со лук,прави го тоа некое време и ќе видиш резултати :)

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Го најдов лекот, а богами и спасот :) Ракија бил лекот бе :D Вчера осетив како ми излегува херпес и одма го намачкав со ацикловир и како ама баш ништо дане бев ставила пак си се појави денес велам ај ќе пробам со ракија и прополис на памикче така го држев некое време, тоа го повторив неколку пати и херпесот скоро и го нема 8)

18. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Леле и јас имам многу проблеми со овие херпесиве. :worried: Често ми се појавува ама кога ќе ми се појави секоја вечер го мачкам со ACIKLOVIR и за неколку дена ми се суши :)

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    24.964
    Излегува бидејќи некои го имаат вирусот во организмот,па истиот се активира при стрес,пад на имунитетот и сл.
    Јас имам,редовно секоја зима или среде колоквиумска ми излегува.. го имам дома секогаш гелот Viru-merz е ептен ефикасен, да ми е при рака,бидејќи делува само ако се стави во рана фаза,уште кога се чувствува само пецкање. Па ете ви го препорачувам на тие што имате мака со херпеси..

20. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    И јас ова го употребив, дооооолго, ама ептен дооолго време не ми поминуваше. Не се лечеше раната. Нон-стоп употребував балсам, и сега некако на тоа место каде имав херпес, излечено е, но некако бело е, се познава дека сум имала херпес, некако не се врати бојата на устата. Стварно е загрижувачки. :worried: