Херпес на устата

Дискусија во 'Лице' започната од irena, 19 ноември 2009.

1. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    мене ми поминуваат од хидроциклин маст

2. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    и мене често ми изглева херпес на устата и користам херпесан помага кремата поминува за 4 дена, малку е незгодно чуството кога ке ја нанесеш бидејки суши, на барем побргу ми поминуваа

3. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    4.291
    Многу ретко ми излегува херпес но како што знам уште пред да излезе кога ке осетам дека ќе ми излезе ставам ацикловир бидејќи тоа го спречува... а доколку пак ме зезне и сепак ми излезе херпес ставам хидроциклин и ми поминува за недела дена....

4. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    ацикловир 5 %или 3

5. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    567
    доста често ми се прават херпеси и се мачкам со една маст...но ме интересира дали некој има користено од оние фластерите за херпеси шо ги рекламират и како сте задоволни?

6. Baggi

Baggi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    и јас го имам истиот проблем,но на устата ставам гроздова маст ми омекнува и поцхува да се лупи..мислам дека гроздовата маст ќе ти помогне побрзо да го надминеш херпесот..;)

7. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Верувале или не на мене досега никогаш во животот ми нема излезено херпес на истата.се надевам дека и во иднина ќе биде така.Пу пу да не се урочам :lol: :lol:

8. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Мене неколку пати ми има излезено херпес и грдо е чувството а и изгледот. Во таква ситуација го користам Ацикловирот и ми помага. Немам одамна херпес на устата и не дај боже да ми излезе пак, пу пу да не се урочам сеа :)

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Обично ми се појавува при паднат имунитет, настинка или поради некоја бактерија, ама за брзо време го решавам. Користам ацикловир и после толку креми против херпес, дефинитивно најмногу ми помага. Штом забележам дури и најмало црвенило на устата, веднаш ставам и ми се смирува.

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Никогаш сум немала херпес (фала богу) :lol:

11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас имав минатата недела, ама го осетив дека ме пецка и одма го нападнав со ракија со кантарион ( во ракија се ставаат цветови од кантерион и тоа така си стои ) и ацикловир. И за чудо не ми се направи такво гадно меурче.

12. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Имам еден херпес :puke: Устата ми е сува и морам да ја лижам :@ а тоа е мноуг лоша навика ,знам
    Викат дека помагало мед ,ама не верувам,затоа го користам тој балзамот на нежна од Орифлејм и стварно помага ,уште малку и ке помине :)

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Навечер пред да си легнеш, или по дома кога си, стави на херпесот паста за заби (мене ми помага)

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мене никогаш ми нема излезено херпес да не се подречам, а зошто излегува не знам.
    Демек излегувам од напор, од нервоза.

15. yellowflower

yellowflower Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Хидоциклин многу помага за ден највеке 2 и ти го снемува херпесот,мала маст е и не е скапа ;)

16. Lally

Lally Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Пред спиење ќе го премачкаш херпесот со лук,прави го тоа некое време и ќе видиш резултати :)

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Го најдов лекот, а богами и спасот :) Ракија бил лекот бе :D Вчера осетив како ми излегува херпес и одма го намачкав со ацикловир и како ама баш ништо дане бев ставила пак си се појави денес велам ај ќе пробам со ракија и прополис на памикче така го држев некое време, тоа го повторив неколку пати и херпесот скоро и го нема 8)

18. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Леле и јас имам многу проблеми со овие херпесиве. :worried: Често ми се појавува ама кога ќе ми се појави секоја вечер го мачкам со ACIKLOVIR и за неколку дена ми се суши :)

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    25.752
    Излегува бидејќи некои го имаат вирусот во организмот,па истиот се активира при стрес,пад на имунитетот и сл.
    Јас имам,редовно секоја зима или среде колоквиумска ми излегува.. го имам дома секогаш гелот Viru-merz е ептен ефикасен, да ми е при рака,бидејќи делува само ако се стави во рана фаза,уште кога се чувствува само пецкање. Па ете ви го препорачувам на тие што имате мака со херпеси..

20. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    И јас ова го употребив, дооооолго, ама ептен дооолго време не ми поминуваше. Не се лечеше раната. Нон-стоп употребував балсам, и сега некако на тоа место каде имав херпес, излечено е, но некако бело е, се познава дека сум имала херпес, некако не се врати бојата на устата. Стварно е загрижувачки. :worried: