и мене често ми изглева херпес на устата и користам херпесан помага кремата поминува за 4 дена, малку е незгодно чуството кога ке ја нанесеш бидејки суши, на барем побргу ми поминуваа
Многу ретко ми излегува херпес но како што знам уште пред да излезе кога ке осетам дека ќе ми излезе ставам ацикловир бидејќи тоа го спречува... а доколку пак ме зезне и сепак ми излезе херпес ставам хидроциклин и ми поминува за недела дена....
доста често ми се прават херпеси и се мачкам со една маст...но ме интересира дали некој има користено од оние фластерите за херпеси шо ги рекламират и како сте задоволни?
и јас го имам истиот проблем,но на устата ставам гроздова маст ми омекнува и поцхува да се лупи..мислам дека гроздовата маст ќе ти помогне побрзо да го надминеш херпесот..
Верувале или не на мене досега никогаш во животот ми нема излезено херпес на истата.се надевам дека и во иднина ќе биде така.Пу пу да не се урочам
Мене неколку пати ми има излезено херпес и грдо е чувството а и изгледот. Во таква ситуација го користам Ацикловирот и ми помага. Немам одамна херпес на устата и не дај боже да ми излезе пак, пу пу да не се урочам сеа
Обично ми се појавува при паднат имунитет, настинка или поради некоја бактерија, ама за брзо време го решавам. Користам ацикловир и после толку креми против херпес, дефинитивно најмногу ми помага. Штом забележам дури и најмало црвенило на устата, веднаш ставам и ми се смирува.
Јас имав минатата недела, ама го осетив дека ме пецка и одма го нападнав со ракија со кантарион ( во ракија се ставаат цветови од кантерион и тоа така си стои ) и ацикловир. И за чудо не ми се направи такво гадно меурче.
Имам еден херпес Устата ми е сува и морам да ја лижам а тоа е мноуг лоша навика ,знам Викат дека помагало мед ,ама не верувам,затоа го користам тој балзамот на нежна од Орифлејм и стварно помага ,уште малку и ке помине
Мене никогаш ми нема излезено херпес да не се подречам, а зошто излегува не знам. Демек излегувам од напор, од нервоза.
Го најдов лекот, а богами и спасот Ракија бил лекот бе Вчера осетив како ми излегува херпес и одма го намачкав со ацикловир и како ама баш ништо дане бев ставила пак си се појави денес велам ај ќе пробам со ракија и прополис на памикче така го држев некое време, тоа го повторив неколку пати и херпесот скоро и го нема
Леле и јас имам многу проблеми со овие херпесиве. Често ми се појавува ама кога ќе ми се појави секоја вечер го мачкам со ACIKLOVIR и за неколку дена ми се суши
Излегува бидејќи некои го имаат вирусот во организмот,па истиот се активира при стрес,пад на имунитетот и сл. Јас имам,редовно секоја зима или среде колоквиумска ми излегува.. го имам дома секогаш гелот Viru-merz е ептен ефикасен, да ми е при рака,бидејќи делува само ако се стави во рана фаза,уште кога се чувствува само пецкање. Па ете ви го препорачувам на тие што имате мака со херпеси..
И јас ова го употребив, дооооолго, ама ептен дооолго време не ми поминуваше. Не се лечеше раната. Нон-стоп употребував балсам, и сега некако на тоа место каде имав херпес, излечено е, но некако бело е, се познава дека сум имала херпес, некако не се врати бојата на устата. Стварно е загрижувачки.