1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Херпес на устата

Дискусија во 'Лице' започната од irena, 19 ноември 2009.

1. Nana22

Nana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Се добива при слаб имунитет.Точно е тоа дека се пренесува преку бакнување но немора да значи секој пат :) Голема среќничка си штом го немаш добиено тоа чудо.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Незнам нана22 што да ти кажам, никогаш до сега не сум имала херпес, ама имам лузна под устата од шиење, еве веќе 5 месеци се мачкам со Контрактубекс, и лузната како позатворена ми е, ама како што велиш ти и јас неможам ни со пудра да ја покријам. За лузната докторката ме зрачеше со една ламба, одев секој ден кај неа и ми кажа дека истата можела и за херпес да се користи. (иако мене ми даде негативни резултати, ми загнои устата, ама моето беше др. бидејќи сеуште имам каменчиња внатре). Ти најдобро оди на доктор и види што ке ти кажат. Позз

3. Nana22

Nana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Ке пробамм...:worried:

4. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Јас ставам маст Хидроциклин :rofl:

5. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Најодвратното нешто што може да постои е тоа херпесот . Кога ќе се потсетам ми доаѓа да повратам колкав имав ама огромен устата ми беше ко силиконска не можете ни да замислите ми беше намален имунитетот имав температура ненормална и се мачкав со ацикловир не знам како го пренесов и дали тој дечкото ми го пренесе сум колнела не знаете колку како и да е пројде но од тогаш па наваму поминаа 5 години да чукнам во дрво се пазам ептен .

6. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    пробaј нa белегот(лузнaтa) дa се нaмaчкaш со мaслиново мaсло и кaнтaријa. Мене многу почесто ми се прaвaт и со тоa се мaчкaм пa ми поминувa

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    Мене ова ми има помогнато многу и плус Гроздовата маст

На kolache.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    јас добив херпес пред 4 дена се разболев и имам температура но сега ме пече како со оган да ми минат низ устата си ставав вазалин па една маст теетхрее ништо и боли мајкоо мила... ;(

9. beti111

beti111 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Ми излезе и мене херпес и ставив паста за заби но сум ставила и наоколу херпесот и сабајле кога станав местото жар црвено, незнам што да го мачкам.Почнала и да ми се лупи кожата......Што да го мачкам местото за побргу да ми заздрави кожата??.Сега се мачкам со хидроциклин иако незнам дали со тоа треба но бидејки ми беше многу суво местото морав да ставам нешто..Инаку имам дома и ваква маст http://www.krem.gen.tr/images/resimler/ ... erhemi.jpg доколку некој знае точно за што е употребата нека ми каже.

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Дарлинг само 30% прополис од аптека. Коа ке зарасне лупи го и одма турај. Ужасно боли ама така побрзо заздравува.

11. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Девојки мене почна да ми испаѓа херпес :worried:
    Што да му ставам,додека не ми испаднал скроз,сега ми е само подуедно местото и малку црвено...сакав паста да му ставам,ама пастата ми е како гел,така да не можам да ставам.
    Да му ставам ли од тоа Здраве бугарската крема,м?

12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    ^Ако имаш ацикловир, ставај одма и тоа повеќе стави, дебел слој. До сабајле ќе се смири и утре ќе го мачкаш по малку и ќе ти помине.
    Паста немој, паста може да ставиш кога ќе излезе, за да го исуши, вака во почетна фаза кога е, јас еднаш се заебав. Почна да ми излегува на едно место, му ставив паста и сабајлето цела уста ми беше со херпеси (поголем кошмар од ова амин!).

13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    оф,немам никаква маст,освен херпесан,ама имам испробано од тоа не поминува :(...сега се мислам дали да му ставам здраве или ништо да не му ставам.

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Еве што викаат бугариве
    Лекове, които не помагат - паста за зъби, крем "Здраве". Лекове, които помагат: Zovirax (най-добрия, независимо, че уж кремовете за Херпес симплекс имат еднакво активно вещество), Fenivir, Acyclovir.

Па сеа :worried: мачкај херпесан или хидроциклин да не имаш дома. Ова ми го има кажано една колешка средно медицина што заврши, демек 2 аспирина да се напиеш и ќе спадне температурата на устата и ќе си помине, ама лично го немам пробано, па ако ти се наоѓа и тоа при рака...

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ај или ќе се напијам аспирин или со тоа херпесанот ќе се мачкам,уф како се нервирам,мораше сеа пред матурскава на сестра ми да ми испадне :@

16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    CIA пробај со ракија и евентуално ако имаш пропулис, а ако немаш само со ракија и стави на памукче и држи го. Ова е единствениот лек од кој ми поминува херпесот

17. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Колку пари е тоа ацикловирот?
    Да си земам после од аптека,додека не ми се влошила ситуацијава на устава.

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Мислам дека е околу 70денари

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Многу имамв проблеми со херпеси на уста, немаше месец да помине,а мене да ме одмине. Сега во последно време некако подобро се држам, пу пу пу да не се урочам .
    Инаку одсекогаш користев хересан, па како така поминуваше, а траеше сигурно едно 3дена , но тоа. За ацикловир имам слушнато од луѓе кои го користеле и многу се задоволни.
    Само едно знам, има многу луѓе кои ставаат паста за заби на херпесот, што е многу лошо, зошто пастата дополнително го разјадува и само одмага во заздравувањето, а не го суши како што повеќето мислат.

20. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.457
    Слава му на Ацикловирот.
    Да не беше тој ке се бесев до сеа од херпесите пу пу да не се подречам ама одамна сум немала .
    :D :D :D :D