dali herpesite sto se pojavuvaat na usnite, se isti so onie sto se pojavuvaat so herpesite na polovite organi, i dali mozi da se prenesat preku koristenje na istata krpa?
јас мислам дека е ист вид на херпес само на различни места,Може да се пренеси преку допир од устата па потоа на половите органи,а и тој се пренесува ако на пр. вашиот партер има полов херпес тогаш може при сексуалниот чин и вас да ви го пренеси.Инаку можи да се јави на слузицата на окото,носот,устата,половиот орган,а во некои случаеви има и кога можи да се јави на лице но тоа е посебен вид на херпес зоостер. Јас имам херпес на уста и премногу се нервирам кога ќе ми се појави.Најдобро се спречува во почтокот кога чувствуваш пецкајне,печејне има црвенило јас се мачкам со маст за уста Ациклавир,пијај витамини за да го накренеш имунитетот а доколку ти се појави секоко ќе трае 7ден. а за целосно да исчесни и повејќе. Поздрав4е
Која крема ја користите кога имате херпес? Јас ја користам Ацикловир и сум прилично задоволна, ми поминува за неколку дена.
da toa e ist vid na herpes go predizvikuva istiot virus i koga ednas se dobie ne izleguva v kletkite toa e negovoto zivealiste kako i da e sto i da koristite ne pominuva za pomalku od edna nedela i najdobro e koristenje na pasta uste na pocetokot zosto mu ja vadi temperaturata . Se pojavuva pri stresni situacii pri pokacena temperatura ili preku dopir so drugi lica koi veke se zarazeni . Totalen mit e deka se pojavuva od necistotija , no mozi da se pojavi od neizmieno ovosje prethodno prskano so najrazlicni toksini ... pozz
Herpes na usni e H.simplex tip 1,a na genitalii H.simplex tip 2. Vsusnost e ist virus so razlicna lokalizacija. Moze da se prenese od usta na genitalii pri oralen sex I obratno. Mnogu tesko se leci,bidejki e virus I nema prav lek. Moze Aciklovir
Sakav da otvoram tema za genitalen herpes no se nadevam deka tuka e ok i deka ke mi dadete odgovor. na decko mi mu se pojavi herpes na 2-3 mesta no ne na penisot nitu na skrotumot tuku okolu.dali ova se smeta kako genitalen herpes i dali toj moze da mi go prenese(sekogas koristime zastita)mnogu sum zagrizena sega mu pomina ne se pojavi na penisot .mene ne mi licese na herpes iako maticniot go lekuvase od genitalen herpes so acikoivir i acidi borici.pred da mu se pojavi primase inekcii pa potoa osekase cesanje i pecenje na cela leva strana pa dali bi mozel herpesot da mu go predizvikale inekciite.VE MOLAM ZA POMOS.USTE PODOBRO AKO IMA MEDICINSKO LICE NA FORUMOV-A VERUVAM DEKA IMA.Odnapred fala!
генитален херпес е тој на гениталиите и анусот. можи да се пренеси само кога е активен вирусот. Но, може да биде активен и да покажува знаци и симптоми ,а може да биде активен и да не покажува никакви знаци ,исто како да не е активен. Нормално дека кога се знае сигурно дека вирусот е активиран,дека не смее да се има секс,особено без заштита,но не знам како би требало да се постапи кога вирусот е активен ,а нема знаци и симптоми на тоа :geek:
Помош.. Ми се појави херпес на устата, обично ми се појавува кога ќе се преладам - или кога имунитет ми е на нула.. Кажете некој лек како да го лечам освен ацикловир и цинк или паста за заби ?
lice/herpes-na-ustata-t56/ На оваа тема мислам се напишани многу лекови и гелови и креми што би можеле да ти помогнат во лекувањето на херпес! Прочитај си!
А дали може некој што немал херпес никогаш да предаде на друг што немал .. Дали е можно да имал во себе но никогаш да не му се појавило .. И преку бакнеж , преку користење на ист прибор за јадење , преку допир и сл. да го предаде на друг??
Може ли некој да опише како изгледа херпесот?? Јас имам проблем со устата ама не сум сигурна дали е херпес.
Не знам колку можам да помогнам, но јас имав херпес пред околу 5 години ми пренесе дечко ми. Веќе 1 година никако немам (фала му на Бога), но јас пробав вака, уште пред да ми излезе херпес (јас знам веќе дека ќе излегува, значи ме пецка, чеша, и ми е топлечко на усните) од гадното од увото земам малку и намачам, но не премногу само малку да се загади колку да исчезне херпесот. И така можеби 3-4 пати како малку да подизлезе херпес и веднаш се повлече. Од тогаш веќе не ми излегувало.
за колку време ти исчезна ? јас имам проблем со херпеси ... често ми излегуваат и веќе незнам што да правам со се пробав со секакви креми се мачкав и не поминуват и пак и пак излегуваат .. момонтално имам херпес ми излезе пред една недела , не го сетив кога излезе кога се видов веќе беше излезен ...
За кратко време, шо знам, едно пола година, но не нон стоп да мачкам туку кога сетам дека веќе ќе има херпес. Еве веќе година и пол никако немам. Мене ми помогна, мајка ми ми кажа за тоа. Демек стар лек
Не, херпесот кој се јавува на усните припаѓа е Херпес симплекс вирус тип 1, а оној кој се јавува на гениталиите е Херпес симплекс вирус тип 2, може да се пренесе со допир но само во периодот на контагиозност т.е од почетокот на црвенилото и печењето до пукањето на везикулките време кое е многу пократко кај лабијалниот херпес одприлика три дена, по формирањето круста повеќе не е контагиозен вирусот се повлекува останува само направената штета на кожата