Хигиена во хотелите

Дискусија во 'Слободно време' започната од kockakockica@, 27 мај 2022.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    12.718
    Јас веќе имам пишано на темава, гледам дали е чисто или не, ама не чистам и сум немала потреба од тоа бидејќи внимателно одбирам каде ќе престојувам.

Ако некогаш сум незадоволна од услугата во хотелот каде што престојувам (што до сега не се случило), ќе пријавам и толку, понатаму си има вработени за да се занимаваат со тоа.

На Nena Jovanova и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    prasina s
    t
    браво :clap::clap::clap:

3. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    Многу е грдо што ги навредувате луѓето што си дочистуваат во хотелите за време на нивниот престој. Како вие да им ја плаќате сметката. Секој што оди во хотел очекува чистотата да е на повисоко ниво.И се разбира дека очекувања се во зависност од ѕвездите на хотелот. Да сакавме да не е чисто немаше да плаќаме хотел туку ќе одевме во хостел. Перцепцијата за чистота е различна кај секој човек и нема што да се лутиме. Но се додека некој плаќа за тоа, тоа заслужува и да го добие. Пример ќе ви кажам, имав фирма викнато за чистење, се додека бев таму дечките чистеа. Ги оставив 4 часа, кога се вратив ништо не беше помрднато од таму каде што ги оставив. На тој што беше како главен му реков дека не сум задоволна. На тоа ми сврти муабет како биле кај некоја жена да чистат во нејзината канцеларија и дека жената била баш перфекциониста. Наредната недела отишле кај неа дома и било хаос. Алудирајчи на тоа дека сите се правиме чистопатни а дома сигурно ни е хаос. На тоа му вратив, па јас да требаше само да забришам, ќе си забришев сама. Затоа ве викам. Ниту една будала нема да викне екипа од 10 луѓе за чистење доколку просторот е чист. Па така и вие овде, сите се најдовте да коментирате како им е на луѓето дома а сосема го заборавивте фактот дека тој некој си го платил тоа. Мене може куќата дома да ми се распадне од хаос ама ако јас сум платила 5* хотел очекувам да е беспрекорно чисто.

Последна измена: 1 јуни 2022
    На H.VAGA, mssuniquee, Waverly Raven и 5 други им се допаѓа ова.
  4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Ова твоево држи место. Плаќаш, не си задоволна, се буниш. Разбирливо е во хотел да се побуниш ако сметаш дека не е чисто. Ама тие што дочистуваат во хотели не се бунат на рецепција дека не е чисто зашто и да им пречистат пак тие ќе дочистат. Таков им е “проблемот” како што пиша вчера членката иако ги избришале мислењата.
    Штета што со бришење мислења не се решава нечиј “проблем”.

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    Ама јас не гледам зошто тебе, на чистачката, или на сопственикот тоа би му претставувало проблем. Ако некој сака, нека си дочисти. Негова работа. Ако тој смета дека најдобро чисти, нека го направи тоа. Тој плаќа за таа соба, што сака тоа ќе прави. Ако смета дека тој треба да чисти, нека чисти. Ако смета дека чистачката треба да дочисти, ќе си каже на рецепција и готово.
    Наместо да дискутираме каква ни е хигиената во хотелите ние ги судиме луѓето.
    На темата, сметам дека хотелите во Македонија не го нудат она за кое сме си платиле. До сега многу позадоволна сум била од некој апартман за разлика од некој реномиран хотел. Хотелите, рестораните особено оние што се на име да не им е локацијата повеќе од 2* не би добиле од мене. Овде ќе ги ставам, Парк- Охрид, Аурора и Радика ужас, толку високи цени а никаква услуга и хигиена.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    43.250
    Мене пример ми е срам да се жалам колку и да ми пречи нешто, ама и не сум пребирлива. Побрзо сама ќе си средам.
    Проблемите на смотан, неснаодлив интроверт.

На Tanjamm, cresa-jagoda и kolovoz им се допаѓа ова.
  7. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Да, јас бев таква едно време кога прочитав вц школката била извор на бактерии, ма колку да се пребришувала и рибала тоа е тоа. И се си мислев да си носам една со мене каде и да престојувам, работно или за одмор, ама очигледно не можев да си понесам и сега кога ќе ми текне колку битни службени патувања пропуштав и заради што жал ми паѓа;(
    Едно време си мислев и пелени за возрасни да ставам за да присуствувам само, ама нели бруки ако ме дознаат. Потоа ми се случи нешто бизарно во животов, како да го наречам некое откровение и се ова престана.
    Сега по хотели најчесто оставам добар бакшиш на хигиеничарките и свети.
    Не дека и претходно не било светнато каде што сум престојувала ама ете сакам да дарувам луѓе и да видиш како уште повеќе се трудат и трчкаат околу мене:D

8. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    249
    Добар бакшиш не оставам, всушност ни лош не оставам на собарки, оти тие можат чашата за вода да ти ја светнат и со пешкирот со кој газот си го бришел претходниот гостин .:rofl:

9. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Во дупки од хотели да, се е можно:rofl:
    Ама има и за тоа финта додека чистат си седиш на врата и си гледаш, а ако си толку хипохондра па слободно диши им у врат додека расчистуваат ;)

10. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    249
    Незнам што си се намерачила на мене, но ајде, ќе те оставам така фино насмејана.
    Да, сум била и во дупка хотели и во хотели со 5 звезди, но не е тоа поентата...нема потреба да му дишам на никој у врат, едноставно си земам влажни марамици за дезинфекција или раствор во пумпица и прскам, бришам и си пејам :music::music::music::music::music::music::music:

11. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Ако немаш потреба чисти си, твое си е, јас друго си правам по хотеливе:D
    Не сум ти се намерачила, си споделив мое мислење на темава, дека еве јас со фенот немам мака не го ни користам, ама имав мака со вц школката.
    Само сега тоа е минато, го оставив зад мене и за тоа и за твоево само ми останува една крива црта на лице :) :rofl: :):rofl:

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Ми се нема десено да отидам во валкан хотел ниеднаш.Само во Охрид смештајот лани шо имаше прст прашина.Ама не беше хотел.
    И во Десарет и Полин ми било крш.Не беше прљаво као нечистено, него дамки имаше закоравени, стар мебел, стари завеси.Ама ова пред 6-7 години

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.477
    Допаѓања:
    13.714
    Секаде било ок. Не сум налетала на валкан хотел во Македонија.

И реално, има гости кои се безобразни. Пример, на семинар со колешка ни дадоа цело студио. Жената намерно остави неред, ама намерно. Масата од соба ја изнесе на тераса, да си пуши цигари и таму ја остави. Пиевме кафе, филџаните немиени ги остави, не ми даде да ги мијам имало кој. Креветот разместен, телевизорот го искриви. Народот е за никаде, хотелите се ок.

Последна измена: 6 август 2022
    На LittleZuzu му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.982
    Допаѓања:
    9.412
    За нигдека е. Не ни одам ко сум надвор. Грозни се.