И ние некако слабо ни оди Педијатарот рече малку е а убаво ни тргна Јас на маж ми ја препуштив таа работа изгледа во свои раце ќе треба да ја превземам @wannaBeMomma закон си ми
На синко му се отвара убаво курето ама од едната страна на главичката има како залепена кожичка ,незнам зашто е така ,го прашувам стално педијатарот кога одиме он ми вика добро е ,ама некако ме плаши така што е залепена .Некоја од вас да има вакво искуство ?
Мене ми кажаа дека не било ништо страшно така да е модро внатре. Кај големиов не беше, кај малово е црвено кон модро. Ми велат дека е нормално, ама не знам што да мислам. Изгледа кај сите е различно. Сеа си мислам вака... еден ден децава да ни ги читаат муабетиве за к******а кај што збориме, вакво било, онакво било... има јавно да се откажат од нас
Na moeto mu e taka, da recam pola prsten otvoreno pola slepeno i podolgo e taka bez nekoj napredok da se otvara po malku. Neznam, jas ne sum mnogu redovna da tegnam a i ne ni sakam mu smeta, moze sam do 3 g ke si cacka ke se dootvori ako ne ke ideme na drugi metodi
Исто како кај моево од едната страна скроз отворено од другата не, ама почнува по малце да се одлепува продолжи по малце од другата страна да подотвараш кога го бањаш. Прво нека поседи во водата малце за да омекне и опушти кожичката и пробај.
Glavceto e kako modro da i kaj sinko e taka, normalno e. @elcezelce vaka ko sto kazuvas mislam ok e, prstenot odgore se gleda cel, a od dolu kozickata se drzi malku za glavickata i ne e celosen prstenot.
Мајки на син ми исто му напукува кожичката кога му го отварам пилето и ни се има раскрварено бидејки се тенчи кожичката од страните но не го боли. Е сега приметив кога му го отварам на едната страна под кожичката има нешто бело но неможе да излезе што може да е тоа?
Мајки, отварајте, па ако треба и форсирајте. Јас со големиот немав проблем, ама кај малово еве, отече, се воспали и е инфицирано, си доби антибиотик. Почнав од првиот месец да го отворам, ама не одеше баш убаво, не форсирав, до каде одеше, до таму. Пред скоро година исфорсирав и му распука кожичката, на хирургија ми рекоа да не чепкам, после година и пол таму ќе го отвореле. Јас продолжив да отворам откако му зарасна, ама потешко одеше и еве, отече. Не знам што ќе му прават кога ќе спадне отокот, ама страв ме фаќа. Сакам јас да го отворам, а не насилно на хирургија. Има некоја мајка така што успеала да го отвори околу втората година без интервенција?
на мојот иако убаво ми отвараше му затвори пред месец дена исто од инфекција. абе немаше шанси иако спадна отокот немаше шанси да ѕирне скроз главичката ко претходно. Па со гарамицин на чепкалка за уши бутнував во кожичката и кружев околу. За 3 дена попушти. Сега е одличен. извинете за речникот не знам друкше како да објаснам
Те сфаќам како ама џабе, кај моево е сега скроз затворено. Се отвараше одвај врвчето да се гледа, сега нема шанси да се отвори. Нема да го чепкам, ќе чекам да помине ова, па ќе видам.
Зарем треба да се отвара ? Ни педијатар а ни матичен доктор не рекоа,нормално после бањање кремичка па пелена ништо друго
Истите ги имам. Два литра сварив, сега се лади. Па ќе го седнам пред спиење едно 15 минути да се шлапка.
На моето. 2г и 1м имаше Некаде пола беше отворено. Го доотворија само со влечење надоле. Хирург ова го направи