Ај што ке се отвори, па можело и пак да се залепи, маки нивни... само таа мака им е доле ај Обавезно мора и кога ке подпораснат да ги потсетуваме дека треба да го отвара, зашто на внуче на 6г пак му се залепи А на мојов нз како само би се отворило, ептен е запечатено, ептен! На пролет ке правиме операција на кила, па ке барам да му го средат и тулето тогаш
Па кај нас така беше. Од 9 месеци скроз отворено куре. закачи инфекција и се залепи ко никад да не било отворено. живци искинав. Ама со маста зедов на чепкалка па полека кружев внатре под кожата за да не го боли. . налет.
Bolno e iskreno, trae mn kratko. Racno se odlepuva. Otposle se zalese uste den dva pri mockanje i toa bese. Stavav betadine samo. Imase mal otok, no normalno e. Sepak se odlepuva kozata. I mojot imase tocno 2g koga otidovme, duri se kaam sto toa ne bese porqno, mozesw pogolema bwlja da mu napravime. Isto okolu pola glavce dzirkase samo Edit. Cim e otvoreno pola so raka nadole trwba da potegnat
Ние завршивме работа.Ништо страшно. Белото било пред излегување ама да не го повредам јас ,др го исчисти . Ми рече дека до 3 години треба да се отвори но покасно може пак да се затвори затоа треба вежбање секогаш кога се тушира.Мали плачеше таму ,иако му ставија крем како анестетик. Кратко траеше чистењето .Сега дома само кога мочка малку ќенка.Сума сумарум нормална работа кај едно машко дете. @mariz @wannaBeMomma @LiliBoz фала ви за секоја информација
Да но не цело , ама го отвори . Ми рече сега дека полесно ќе одело влечењето . Со помош на едно мислам шпанер се вика го извади белото .
Majki ve molam sovet za urolog kade bi mozele da otideme da ni go otvorat kureto. Mnogu malku e otvoreno no me zagrizuva sto ima belko, toa sto e otkolku glavceto malku go iscistiv no ima podolu i ne znam kako da go iscistam. Nie sme 8 meseci. Dali posle otvaranjeto kaj urolog stoi tolku otvoreno kureto?
Bidejki mi e strav, celo vreme tolku mu stoi otvoreno. A sega i so toa beloto sto e nafakano. Zatoa si mislev da mu go sredat i da sum raat
Секое бањање ќе отвараш малце повеќе од претходниот пат и ќе се среди.На моето скоро па залепено му беше но за месец го отворивме скроз.Ќе го боли ако го однесеш да му го отворат таму,поубаво ти дома по малце ако ти е страв маж ти нека отвара.
Белото треба да му го исчистиш значи чисто треба да биде околу курето. Мене кога ми објаснуваше една докторка од систина ми кажа кога ќе му го отварам курето потоа кожичката скроз треба да му ја како во првобитна состојба а не да стои отворено бидејќи така е поподложно на инфекции. Практикувај на бањање да му го отвараш полека и колку се отвори толку не форсирај бифејќи може во спротивмо да го боли значи полека полека ќе се отвори колку месеци има бебето?
Beloto ni e skoro pred izleguvanje, no do tamu kaj sto e otvoreno ne izleguva. Citam nekoi cistat so cepkalka, no do sega ne sum probala strav mi e. Da cekam samo da izleze ili ... Vas sovet sto e?
На моево ич не му се отвара, 4 и пол месеци е, пробувам но не сака, еднаш му излезе бело од внатре, го чистев со камилица.
На синко му го отворивме на 3 месеци. Го наполнивме коритцето со вода за да му го покрие и маж ми полека му го отвараше. Потешко одеше на почеток, ама воопшто не го болеше, немаше ни соберено белко. Еве сега на секое бањање му го отвараме и миеме, и секако повторно затварање.
Моево е 7+ и исто не му се отвора ич. Загрижена сум ептен, се до сега што правиме е океј за оваа работа ко да ќе потфрлиме со маж ми
На син ми му го отворија на детска хирургија кога имаше година ипол, ама за жал за многу кратко време пак се залепи, не е како што беше но не е отворено скроз. Сега има скоро 8 год.и уште го немаме однесено за да го отворат до крај. Многу трауматично ми се виде претходниот пат и неможам д се решам да го однесам пак, се надевам дека ке почне сам да го отвара почесто и со тоа ке се отвори повеќе.
Пробувајте секое бањање по малце отварајте.Секое наредно ќе се отвара се повеќе.На моето беше ептен залепено па на хирургија малце го рашири па дома за две недели скроз го отворивме