Хигиена кај машки бебиња

Discussion in 'Бебе' started by mama.23, Jun 29, 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И кај моето е такво горе на врвот,а сега и дека го отворивме и доле е така и јас се извадив од памет мислев инфекција ама не е :D

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

И кај него е отворено хирургов кај што бевме ептен му го подотвори сега само го миеме со вода
    Епа добро чим е кај сите така да бе се секирам. Уште па вчера викам леле малце е мочан ете не може да мочка панико денес супер измочкана пелената :D:rofl:

0ли and Brpbrp like this.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Кога го отворивте скроз само ви кажаа да го миете? Не треба пак да се вежба? :D

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Рече да се подотвара и да се мие со вода на бањање не мора веќе понатака да се вежба, он кога че порасне ќе си го подотвара. Ова хирургот ми го кажа мојот педијатар нема мислење никакво за ова (facepalm)

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И мојот педијатар рано е не го отварај толку а братучедот нејзин на 30 год операција допрва ќе му го сечат беља му се направило. А во систина отварај го слободно не го боли подобро вака и јас ја послушав некако по прифатливо ми е да нема мака одколу да чекам па не дај боже да има мака

Milkiway likes this.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Абе еве внук ми сега ќе оди хирушки 5г има:( им дале фора уште некој месец да проба сам
    А исто педијатарката не им кажала ништо поима немале и толку.
    А во систина бев напреглед не да плашам луѓе, ама имаше 2 3 машки дечиња ради тоа дојдени :( уште трауми имам од викањето :sweat:

7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Ај и тука да прашам не ја видов темава. На малиот супер му се отвара курето, ама вчера гледам нешто белко на главчето и со влажна марамица да исчистам малце протече крв. Денес гледам кожичката е испукана. Ставив Грамицин.Што да правам? Сега пред една недела на лекар го видоа све супер.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Од кога почнуваат машкиве да си ги фаќаат курињата? Моево кога е голо, си го тегне и стиска, ваљда не може да се повреди, нели?

Leo_29, Panovic and Jana06 like this.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Хаха исто почна и мојов, го снимав кога си го откри, па каква среќа беше тоа, си игра, го тегне, се радува :D Сега си имаме ритуал на секое менување седнува да си поигра, па ставам пелена (poolparty)

0ли likes this.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Не. Може слободно да го тегне и стиска, не го боли ништо.

0ли likes this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Тогаш и јас ќе го оставам така, гледам пелената си ја дрпа кога е облечен и седи :D
    Смешки ми е (poolparty)
    Како го згмечи првиот пат, се исплашив :D И мешето го стискаше, црвени траги си остави и на меше и на куре.

Annath likes this.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ништо не му е и на моето имаше белко го тргнав со влажна а за испуканото ништо му немав ставено само помада и готово и одма пројде. И тоа што е испукано не ги боли иако има крв,може само од ладно да ти изреагира ако го избришеш со влажна или лафна вода па да заплаче иначе не(ова од Систина педијатар ми го има кажано) штом се отвара добро без гајле нашево е од едната страна скроз отворено од другата уште малце и комплетно ќе биде :)

eli.karameli likes this.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мене еднаш одамна докторката ми рече Хидроциклин да му ставам ако некогаш при отварање пукне кожичката.

eli.karameli likes this.
  14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Истиот совет го добив. Ќе мачкам да видам дали ќе се повлече. Не му редам никаква павловичева можно ли е од сувост да испука?

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не, ни јас ништо не мачкам. Само при крај на бањањето му го отварам и чистам кога е омекната кожичката за да не пукне, инаку не го дирам.

eli.karameli likes this.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас на секое отварање по совет од педијатар му ставам капка кантарионово масло.

eli.karameli likes this.
  17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Еднаш го оставив гол за да земам пелена, го облеков, си тераме. По 2-3 саати, вадам пелената, како мачки да го грбеле. :sweat: Партал се направил со ноктите.

0ли likes this.
  18. momomo

momomo Истакнат член

Да прашам искуства ве молам, од матична ми беше кажано да не го отварам курето на бебуш но јас по малце при бањање колку можеше го отварав, но се отвараше многу малце, сега сме 1 год и 9 мес и бевме на децки хирург, ни кажа дека мора интервенција значи да го сечнат, ??? Ве молам за искуства??

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако ви кажале дека треба значи треба, подобро сега одколку да се направи проблем не дај боже.Грешка на матичната и била и ние имавме таков совет од матичната среќа не ја слушавме си ја слушавме докторката во Систина еве го 5м е и отворено му е скроз.Не е страшна процедурата само во вакво време што треба по болници да се тргнете

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Каде го носевте на хирург? Внук ми има 5г не му е отворено скроз му дадоа фора уште неколку месеци да се обидува сам а после тоа ќе мора да го сецнат да побараш второ мислење? Они беа во ремедика кај др Ацо Димов мислам беше.