Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хигиена кај машки бебиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mama.23, 29 јуни 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И кај моето е такво горе на врвот,а сега и дека го отворивме и доле е така и јас се извадив од памет мислев инфекција ама не е :D

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    И кај него е отворено хирургов кај што бевме ептен му го подотвори сега само го миеме со вода
    Епа добро чим е кај сите така да бе се секирам. Уште па вчера викам леле малце е мочан ете не може да мочка панико денес супер измочкана пелената :D:rofl:

На 0ли и Brpbrp им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Кога го отворивте скроз само ви кажаа да го миете? Не треба пак да се вежба? :D

4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Рече да се подотвара и да се мие со вода на бањање не мора веќе понатака да се вежба, он кога че порасне ќе си го подотвара. Ова хирургот ми го кажа мојот педијатар нема мислење никакво за ова (facepalm)

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И мојот педијатар рано е не го отварај толку а братучедот нејзин на 30 год операција допрва ќе му го сечат беља му се направило. А во систина отварај го слободно не го боли подобро вака и јас ја послушав некако по прифатливо ми е да нема мака одколу да чекам па не дај боже да има мака

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Абе еве внук ми сега ќе оди хирушки 5г има:( им дале фора уште некој месец да проба сам
    А исто педијатарката не им кажала ништо поима немале и толку.
    А во систина бев напреглед не да плашам луѓе, ама имаше 2 3 машки дечиња ради тоа дојдени :( уште трауми имам од викањето :sweat:

7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Ај и тука да прашам не ја видов темава. На малиот супер му се отвара курето, ама вчера гледам нешто белко на главчето и со влажна марамица да исчистам малце протече крв. Денес гледам кожичката е испукана. Ставив Грамицин.Што да правам? Сега пред една недела на лекар го видоа све супер.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Од кога почнуваат машкиве да си ги фаќаат курињата? Моево кога е голо, си го тегне и стиска, ваљда не може да се повреди, нели?

На Leo_29, Panovic и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Хаха исто почна и мојов, го снимав кога си го откри, па каква среќа беше тоа, си игра, го тегне, се радува :D Сега си имаме ритуал на секое менување седнува да си поигра, па ставам пелена (poolparty)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.630
    Не. Може слободно да го тегне и стиска, не го боли ништо.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Тогаш и јас ќе го оставам така, гледам пелената си ја дрпа кога е облечен и седи :D
    Смешки ми е (poolparty)
    Како го згмечи првиот пат, се исплашив :D И мешето го стискаше, црвени траги си остави и на меше и на куре.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ништо не му е и на моето имаше белко го тргнав со влажна а за испуканото ништо му немав ставено само помада и готово и одма пројде. И тоа што е испукано не ги боли иако има крв,може само од ладно да ти изреагира ако го избришеш со влажна или лафна вода па да заплаче иначе не(ова од Систина педијатар ми го има кажано) штом се отвара добро без гајле нашево е од едната страна скроз отворено од другата уште малце и комплетно ќе биде :)

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мене еднаш одамна докторката ми рече Хидроциклин да му ставам ако некогаш при отварање пукне кожичката.

14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Истиот совет го добив. Ќе мачкам да видам дали ќе се повлече. Не му редам никаква павловичева можно ли е од сувост да испука?

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не, ни јас ништо не мачкам. Само при крај на бањањето му го отварам и чистам кога е омекната кожичката за да не пукне, инаку не го дирам.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    18.314
    Јас на секое отварање по совет од педијатар му ставам капка кантарионово масло.

17. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Еднаш го оставив гол за да земам пелена, го облеков, си тераме. По 2-3 саати, вадам пелената, како мачки да го грбеле. :sweat: Партал се направил со ноктите.

18. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Да прашам искуства ве молам, од матична ми беше кажано да не го отварам курето на бебуш но јас по малце при бањање колку можеше го отварав, но се отвараше многу малце, сега сме 1 год и 9 мес и бевме на децки хирург, ни кажа дека мора интервенција значи да го сечнат, ??? Ве молам за искуства??

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ако ви кажале дека треба значи треба, подобро сега одколку да се направи проблем не дај боже.Грешка на матичната и била и ние имавме таков совет од матичната среќа не ја слушавме си ја слушавме докторката во Систина еве го 5м е и отворено му е скроз.Не е страшна процедурата само во вакво време што треба по болници да се тргнете

20. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Каде го носевте на хирург? Внук ми има 5г не му е отворено скроз му дадоа фора уште неколку месеци да се обидува сам а после тоа ќе мора да го сецнат да побараш второ мислење? Они беа во ремедика кај др Ацо Димов мислам беше.