Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хигиена кај машки бебиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mama.23, 29 јуни 2012.

1. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Значи точка се гледа така? Оваа го отвори скрос, цело главче искочи, јас не низнаев, мислев точка само се гледа кај што мочка бебево немав претстава дека цело главче има внатре. Сега ми е страв и јас така да тегнам, затоа сакам мислење тука да прочитам колку многу се отвара

2. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    10.346
    Целo главче треба да искoчи.
    И на мoетo му се oтвараше самo тoчка на детска хирургиjа гo oтвoриjа убавo и сеа убавo му се oтвара.
    Истo гo пoвлекoа малце пoсилнo.

На Snowflake97 и zverkica им се допаѓа ова.
  3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Јас му го отварам на секое бањање, целата главичка се гледа и белкото го чистам обавезно. И на секој преглед матичниот му го отвара, го проверува до кај е.
    Во почетокот по малку го отварав, не скроз, али за брзо почна полесно да се отвара. Не го боли, се нема расплачено до сега на отварање. Штом сестрата му го отворила скроз, значи нема зошто да се плашиш. Пробувај полека полека на секое бањање, ма да тешко иде.

4. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Пробав да повлечам ама не ми иде, пак точка се отвара кај мене, а страв ми е да форсирам со сила

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Ќе пробувам, еве сега пробав и пак точка се отвара, немам храброст да влечам,ај утре на бањање ќе пробам повеќе,фала ти мила

На sani99 и nevermet18 им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.644
    Додека се бања на крај од бањањето отварај дур е во вода, ако се плашиш ти сопругот нека проба сепак подобро знае има осет...кај мене маж ми им ги отвара.

На elimkd, Knizhevnik11 и zverkica им се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    1.359
    И кај мене е точка сеуште а од 2 месеци му отвараме , сега е 7 месеци

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не се плашете да повлечете малку повеќе, нема ништо страшно. А педијатарот нели му го отвора?

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Оф, треба да собереме храброст мила и да потегнеме посилнона бањање, јас вечер ќе се обидам, се надевам ќе соберам храброст хаха

10. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Јас кај Марина во Ремедика го носам, она не сум ја видела толку да повлече надоле затоа и јас не сум знаела, ама следен пат кога ќе одам ќе инсистирам да отвори и да ми покаже како треба

11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.641

Не треба на сила отварање , незнам зошто уопште постојат доктори што препорачуваат тоа. Значи само ќе се отворе една ден , ваше е да отварате колку што можите нежно за да премивате хигиена да одржавате , ништо насила или скрос. Така може само полошо да направите некоја инфекција. Разгледајте по стручна литература ќе видите подетално , или консултација со уролог е доволна да ви каже колку е погрешно тоа насилно отварање , кога не е спремно

На VDT2906, Dee*Tee, Knizhevnik11 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Па не на сила, ама секој ден по малку повеќе и ќе се отвори. Само нема да се отвори. На брат ми мајка ми не знаеше дека треба да се отвора, па мораше да му го засекуваат, плачеше неколку дена после тоа на секое мочкање.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Кај некои дечиња е така повеќе залепено... Мојов е скоро 7г и пола главче излегува само, кожата е скроз прилепена на главчето. Скроз до горе беше залепена кожата запечатена буквално ама некако маж ми на 2 пати успеа до пола да му го одлепи. Сега ќе правиме една интервенција со целосна анестезија, па ќе побарам да му го одлепат скроз..

На nevermet18 и zverkica им се допаѓа ова.
  14. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Никој нејќе да си го повреди бебето, затоа и не отвараме, но кога сестрата го повлече скроз куренцето внатре имаше белко, тоа никогаш нема да го исчистам ако отварам само една точка како до сега, мене од тоа ми е страв да не напраам инфекција од што не сум чистела како што треба, затоа ги прашувам мајките овде како тие постапуваат и како отвараат, секој совет е добредојден :)

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    9.100
    Точно, јас кога го однесов на уролог за еден друг проблем не за отворањето, и он го виде и баш ми рече тогаш не го форсира на сила да го тегнеш, до каде оди до таму, само ќе се отвори, или кога ќе биде поголем оставај го да си игра и како што ќе влече сам ќе си го отвори.

На Dee*Tee, Poppins и Lilijan7 им се допаѓа ова.
  16. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Нас педијатарот не советуваше да му го отвараме по секое бањање, ама до каде оди до таму. Не на сила. И кај моето само малку се отвара. На секоја контрола го гледа педијатар и секогаш вика дека е во ред.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Кај мојов кога беше мало иако на секое бањање нежно отваравме, на 2 пати топче му се појави под кожата (бело насобрано)... А тие 2 пати маж ми кога му го подотвори, мораше да стисне малку повеќе. Да не го отвореше толку он, сега скроз ќе беше сеуште до горе и пострашно ќе беше опоравувањето кога ќе го одлепеше уролог. Баш ќе видиме како ќе биде скроз кога ќе го одлепат наредна недела...

18. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    1.359
    Ќе ти пуштам слика во лп

19. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Треба слика да ни пуштат мајките од отворено куренце, нашиве се затворени :)

На elimkd и sani99 им се допаѓа ова.
  20. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    1.359
    Ajde neka pustat