Ve molam za mislenje..utre ke go nosam na pedijatar sega primetvuvam panika me fakja od sto mozi da bidi vaka? Do pred 2 dena NemAse niso sega primetuvam..vo sekoe kapenje otvaram 8 meseci sme.. samo otvoreno koga e vaka izgleda a zatvoreno Nema nisto..
Некоја мајка што мачкала микробакт ми треба помош, не видов вчера кога му ставија на бебе дали му го држеа отворено за да навлезе или само надворешно?
Здраво Син ми е скоро 3 ипол години и до сега го немаме отворено курето. Дали само 2 пати успејав додека беше помал. Подоцна пробував и само малку одеше ама беше подобро од сега. Има многу кожичка напред и сега гледам скроз мало дупче има напред, се чудам како и мочка. Имаше и малку црвенило и веднаш го носевме на доктор. Докторката дали 2 секунди го погледна, значи таа не ни проба да го отвоти да види какво е. Само рече не е многу црвено и не пипај. Јас пробав да го отворам за да види какво е таа ми ја тргна раката и рече кога ќе биде тинејџер сам ќе го отвори. Мене ми е многу страв дека ќе му се залепи и нема да може да мочка, па ќе се најдеме во чудо. Нешто ми спомнува стероди, ама искрено не ја прашав бидејќи се изнервирав што не го ни погледна. Инаку сме во странство и за 2 месеци си одиме за Мк, страв ми е дали ќе биде ок до тогаш. Кој би ми предложиле Доктор во Мк и како оди процедурата? Дали има опција со успивање да се реши проблемот, да не би имал голема траума?
Не може да се затвори Иначе секаде по западниве земји е препорака да не се чепка, и мк гледам има доктори хирурзи кои препорачуваат да се остави детето само да “интервенира” кога ќе биде постаро.
Мислиш неможе скроз да се затвори? Таа рече ако дојде до тоа тогаш ќе мислиме, ми спомна стероиди.. И нормално тука се се решава со солена вода, што и да имаш проблем. Јас искрено сум преплашена, затоа одлучив да не му го чепкам бидејќи се поделени мислењата. Едни велат да, други не. Сега мислам дека згрешив.
I jas ziveam vo stranstvo i tuka toa nashe balkansko otvaranje na kure go smetaat za seksualna zloupotreba na dete. I imam nekolku pati dobieno odgovor deka prirodata se usovrshila da mozime da se razmnozuvame i od 2 jajce kletka i 1 spermatozoid da se ragjaat bebinja, dali mislam deka prirodata nema da znae shto treba da napravi so kureto na deteto Ostavaat do 13 godini da se sredi samo. Pozdrav
Има најразлични случаеви,ние не пипавме ништо до 8ми месец кога и се затвори не скроз но дел од мокрачата се враќаше назад што е проблем па и уринарна инфекција фати.Така да или да отварате по малце или да си почекате кога ќе дојдете да слушнете мислење и од тука.
Ох леле, а како дознавте дека дел од урината се враќаше? На Доктор ехо или? Мене ми рече се додека излегува урина, ок е. Незнам како да објаснам, ама премногу е залепено кај нас. Јас пробувам да поодотворам, ама не сака да мрдне кожичката. Ќе мораме да чекаме до Мк...
Мојов по 1г обидувања да го подотвараме и чистиме, ептен му се насобра бело под кожичката и бевме на уролог каде што му го отворија и исчистија, и оттогаш еве две години му е отворено и чисто. Сам си го чисти на бањање. Да знаев ич не се малтретирав да му го подотвараме, директ ќе си одев на уролог. Тоа е нашето искуство.
И кај нас беше доста залепено,кога ќе мочкаше прво му се правеше како балонче па ќе искочеше мокрачата.Да на ехо во Ремедика го носев.А прво на хирургија ми го отворија
Пишував тука пред некое време дека курето не ни е отворено иако сме 3 ипол години. Од вчера го тргнавме памперсот и сега кога мочка забележувам дека му се прави како балонче додека мочка. Лошо ли е ?
Еве @PinkGirl* ti pisala pogore. Ja tagnav neka ti objasni uste ednas. Nas ni bese kazano od pedijatar vo sistina da mu go otvorime posle kapenje. Go pravev do prwd nekolku meseci sega odvreme navreme ama nie ke go pravime sunet uste nekoj mesec.
Super samo malce sto e doktorot aroganten i ne kazuva nisto sto da pravime so bebeto , ne se javuva na telefon samo asistent kreva na telefon .. Vtornik sme na kontrola da mu vadi zavojot i plastikata i posle ke vidime . Vo rok od 10 minuti bese se gotovo , inace ubavo e cisto ima play station i pustaa youtube ali bolka e bolka boli normalno.
Фативме стомачен вирус,од синоќа целото куре му е црвено и имаа некои брунчиња.ставив белогент и канастен ми вика дека го боли…има место за паника?