Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хигиена кај машки бебиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mama.23, 29 јуни 2012.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Епа тоа да му го отварам по малку..Незнам што се случува зошто вака

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Ako redovno t.e sekoj den my ja trgas kozickata nadole kolku sto odi ne bi trebalo ova da se sluci. Probaj vo kada koga ubavo ke nakisne povleci ja. Ako ne biva nosi na pedijatar pa toj ke odredi dali treba urolog ili samiot ke go otvori.

3. Dace_dare.123

Dace_dare.123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Zdravo mamicki sin mi e 9 meseci pred edna nedela mu go otvaraa kureto poradi mala infekcija. I sega eve veke 4 dena nogu retko mokri vo tekot na 12 casa samo ednas. Izgleda go boli i od strav se prekinuva.Strav mi e da ne mu se sluci nesto :(

4. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    I jas na moeto pred eden den celosno go otvoriiv ,i zabelezav deka malce mockase ,pa samata mu davav kolku sto mozno poveke tecnosti za da go tera daa mocka,plus place koga mocka,neznam smeam li krema na glavickata na kureto da stavam,mnogu go boli,plus koga go otvoram nezna da ja vratam kozickata nazat se slepuva neznam sto pravam i dali ubavo ja vrakammnakraj e zatvorena glavickata ama neznam tocno li ja vrakam kozickata da ne e nekade stutkana.

5. Dace_dare.123

Dace_dare.123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Jas mu go nemam sama otvoreno kaj maticnata go otvorija.se vraka vo ista polozba samo mi e strav ic ne mokri da ne izdehidrira ili nez nes da se sluci po 12 saati ne mocka.inaku cica isto kako pred toa i pie tecnosti zatoa me zagrizuva.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.269
    Допаѓања:
    76.324
    Ке му помине и ке си мочка почесто како што мочкал, најверојатно сега го пече... земи нокширче и ставај го така голичок да си поседи, полесно ке му е за мочкање така... сум имала вакво искуство затоа..

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.761
    Во топла вода седни го, во корито, полесно ќе му е да мочка. Стави чај од камилица во водата, или измивај го со чајот. И секако, отворање, колку и да дава отпор, инаку пак ќе се затвори.

8. Kris-miss

Kris-miss Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите. Сакам да прашам дали има некоја мајка што го носела синот на 4 години да му го отворат курето. Мојот има 3 и пол и се роди со многу залепена кожичка. После секое капење го отворавме и чистевме до каде што одеше ама многу малку се отвори. На една година бевме на уролог и ги отвори половна само, рече мал е за повеќе. Од тогаш си е така. Син ми го боли кога го отвораме и затоа и ретко го правиме. Совет???

9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Сoвет , си требaлa дoмa сaмa уште кoгa бил мнoгу мaлечoк дa му гo oтвoриш кoгa билo пoлеснo и пo не oсеќaл , aмa сегa е гoлем и мнoгу мaчнo ќе му биде , ќе се извaди oд пaмет кoгa ќе му гo дo oтвoрaн нa урoлoг oти пoвеќе oсеќa и ќе гo бoли мнoгу пoвеќе oткoлку мaл кoгa бил .
    Имaм две синчињa aмa еднaш првoтo нa 2 месецa гo oднесoв дa гo ѕирнaт и рекoa дo 1 гoд дa не гo пипaм aмa јaс не ги пoслушaв и му гo oтвoрив зa 3 денa пo прегледoт нa 2 месеци , внaтре oкoлу глaвичкaтa и кoжичкaтa внaтре му беa препoлни сo гaбички , дури имaше и кaкo грутчињa кoи нaпрaвиле кaкo вдлaбнaтинки испoд глaвичкaтa , мaлку и крв му пoтече бидејќи и кoжичкaтa пукa при oтвaрaње aмa се сликaв и пoкaжaв нa урoлoгoт штo имaше , не знaеше штo дa кaже и oстaнa кaкo нем , сaмo кренa рaмењaтa , a кoгa се рoди втoрoтo синче не гo ни нoсев нa прегледи си знaев сaмaтa и сегa си е се супер , еднoтo е 3 гoд синче и сaм си гo oтвaрa куретo и при бaњaње сaм си гo чисти , a другoтo синче е 15 ипoл месеци и јaс му гo чистaм и oтвaрaм секoј ден .

10. Kris-miss

Kris-miss Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Фала за споделеното искуство. Јас како што пишав му го отворвав после секое капење дури беше бебе до едн година ама секое дете е различно. Некои се раѓаат со многу малку затворена и залепен кожа, кај моето беше многу. Пишав и дека го однесов на уролог и тој сам го отвори само до половина. Сега му е отворено до половина, не е залепено цело. Затоа пишав дали има некој слично искуство.

11. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Jas moeto iskustvo mora da spodelam jas imam kerkicka a vtoroto since ,od iskustvo na dr majki sakav uste malo koga e da go otvoram ama mi bese strav i neznaev kako, go nosev kaj pedijater ednas na 2m drug pat na 4 pomalce mu go otvarase ama ne celosno iskrajno malceko ama pak go boli i kako nasilno go otvara i krv ,i narednite dva dena mu e potecno i placka sekogas koga mocka, na 8meseci pri menuvanje na pelena go otvoriv do kade idese i go premackav so kamilica a potoa so krema od kamilica go zatvoriv posle pola saat pak go soblekov i poleka ja otovriv glavickata ,neznaev sto pravam ama izgleda deka pogodiv poleka kako da odlepuvas nesto ,ja drzev glavickata nezno a so drugata raka poleka podigav isto kako da odlepuvas nesto a ne sakas da ostane traga,i mu go otvoriv celosno imase krvce,bebeto plackase amaa ostanav smirena ,milno mu se smeev da ne primeti deka i jas sum voznemirena,pod glavickata imase dosta belo,go izvadiv go izbanjav i premackav so kamilica i narednite denovi go otvarav iako go bolese ama bese dosta crvenko i morav da go izmijam so caj so kamilica posle tretiot den kozickata si dobi normalna boja sega sekoj den nasabajle go otvaram i go brisam od belki.na sekoe banjanje.Imam drugaka i taa se zalese tesko ide, veruvaj mi kaj sekoe tesko ide jas mislev treba nasila kako pedijaterot ama mozelo i vaka da omekne, pak tesko ide ama koga se mora,.Drugaka mi taa se zalese deka nonsop go pece koga mocka jas i velev da odi celosno da otvori taa se mi vikase ne malo e a ima 6godini,i deka pedijaterot ke i kazal ako treba ,a denes nekoj za nekogo mu e griza pa toj samo na nejzinoto dete misli,isto i za urlogot toj nesmeel naednas da go otvori pomalce ama mora celosno, da odis sega sigorna sum deka pak ke go otvori, a i zaboraviv da ti kazam deka i drugarka mi zavrsi na urlog i so oteceno k...i infekcija ,i nasilo mu go otovrija naednas moralo,i toa da ne kazam kolku loso pominale,zatoa ne cekaj ubavo ti pisale da ne ostavis taka da ne dojde do pogolemo ako sama ne si potrcis i rasprasas za tvoeto detence nema nikoj na vrata da dojde da ti kaze.

12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мoите и двaјцaтa се рoдијa сo ептен ептен зaтвoренo дури се чудев и кaкo мoчкaa , пa зaтoa мислев веќе чудoвиштa испoд кoжичкaтa ќе искoчaт , цели кoрички и зрнцa бели имaa кaкo кoренчињa имaa гaбичките фaтенo , a кaкo штo ми кaжувaa фo 1 гoд дa не ги пипaм не знaм штo ќе прaвеa сирoтки .
    Мaјкa ми декa 3 ќерки имa пa 4 дете мaшкo и врскa немaше кaкo и штo требa дa прaви , нa детски хирург (нивни пријaтел) гo oднесе дa гo ѕирне , a сирoтo дете 3 ипoм гoдини , гoлемo веќе , рaзбирa се , пa свеснo и нaеднaш му гo oтвaрaле и гo сецнaле oд стрaнaтa пa сегa му е грдa нa лик кoжичкaтa , aмa трaумaтa му е уште вo глaвa пa еве имa 7 гoдини и уште мoкри вo пaмперс нaвечер и декa гoлем пoплaвa се прaви пa сo нaјчoн гo имaaт душекoт oбвиткaнo.
    Лoшo е нa пoгoлемкa вoзрaст дететo тaкви трaуми дa трпи oд несoвесни лекaри ,пoдoбрo вежбaј гo и секoј ден пoкaжувaј му кaкo и интереснo дa му биде пa сaм дa гo oтвaрa и немa дa имa никaкoв прoблем , ќе биде се дoбрo , нo сaмo пoстепенo.

На Kris-miss и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  13. Kris-miss

Kris-miss Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Фала за советот. Вчера токму тоа го правевме заедно пополека тој повеќе плачи од паника, а не дека го болеше оти веќе е отворено до пола главче. После му рекова ајде сам пробај и се смири малку. Ќе му ги правам вежбите секој ден се надевам ќе има напредок без лекарска интерванција (fingers)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Мамички кои имате синчиња, да ве прашам... Од кога почнавте со отварање на цоцето?

15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.752
    Допаѓања:
    34.005
    по две недели одма.

16. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.897
    I jas 3/4 nedela pocnav

17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Мајки му го отварам на секое бањање но некако многу малку само штом ке излезе синко збира нозе и почнува да плаче..Како водичка некоја да има внатре нормално ли е..Незмам дали да го носам на доктор таму да го видат 7+сме досега не сум го носела

18. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Најдобро однеси го на доктор да го види ,јас немам искуство со тоа ,а колку го отвараш, целото ли,или до пола,мене пред да го отворам целото кога до пола го отварав исто така збираше нозе и беше вознемирено бебето,потоа кога го отворив целото и исчистив од белкото ,по заздравување немавме проблеми, дури не реагира кога го чистам,и искрајно јас наутросекој ден го отварам независно дали ке го бањам или не, зошто цела вечер не му ја мењам пелената и некако не ми иде да не го уабаво избришам исчистам насабајле.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    со што го чистите,како го.чистите отворено.ли кога е ве.молам за.подетално неискусна.сум .Мене урологот ми рече со.хидроген3 % и секој месец на контрола да.одиме а.јас да го.отварам по секое бањање

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.761
    Јас додека го бањам, го отварам и го чистам. И кај двајцата така правев, со тоа што на првото отворено му беше од старт, кај второво малку се мачиме, ама отвораме, до каде што оди, оди, некогаш форсирам малку повеќе да се отвори. Водата да го измие би требало да е доволна, а со хидроген ако има рана би чистела, инаку не.

На victoria и mimidjon им се допаѓа ова.