Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хигиена кај машки бебиња

Дискусија во 'Бебе' започната од mama.23, 29 јуни 2012.

1. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    со што го чистите,како го.чистите отворено.ли кога е ве.молам за.подетално неискусна.сум .Мене урологот ми рече со.хидроген3 % и секој месец на контрола да.одиме а.јас да го.отварам по секое бањање
    ти благодарам,мене ми рече по.малку да отварам а ти се има ли случено да им.мириса чудно ,кај едното приметувам како има чуден мирис а кај другото не

2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Mirisa na genitalii.
    Vo banjanje otvaram i so prst pominuvam vo voda so kupka

3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    ок ке пробам такА

4. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    A kako uspevate vo banjnje jas na moevo nemozam mi se lizga i sobira ic ne sum spretna :(

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.968
    Допаѓања:
    219.494
    Моето е два месеци дали е нормално да се отвора само отворот т.е почетокот само ѕирка и е темно црвена боја или треба уште да се отвора.
    Навистина ниту јас воопшто не сум искусна и не знам како треба.
    Од 100 луѓе слушам 100 приказни. Некои велат не чепкај други отворај свекрвата вели јас ништо не правев и?
    Што е паметно уште ли да отворам се гледа само скроз почетокот и ништо повеќе еве ако објаснив убаво.

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Јас дали два три пати до сега кога го бањав само малце му го потегнував кожичето, и еве баш вчера бевме на контрола докторката вика супер се отвара, едино на контролата она му го отвара малку повеке баш онака цело главче да се гледа, мене ми е страв да не го боли па само така малце потегнував :whew:

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Кај нас изгледа неможе залепенко е дали има некое чаре да го мачкам или одмивам со нешто да му помогне?

8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    jas pisav mojot slucaj sto neznaci kaj vas ke funkcionira ,ama mozes da probas ,prvo go premiv so caj od kamilica a potoa mu staviv krema od kamilica na glavickata do kade ide koga ja otvaras go zatvoriv,go ostaviv pola saat vo pelena taka, a potoa poleka kako da olepuvas nesto sto nesakas da ostane od lepakot zalepeno,ja drzis glavickata nezno a so drugata odlepuvas malce kako da podigas , e sega ke ima krvce i bebeto ke e voznemirano ama treba da ostanes smirena i so toa da mu pratis poraka na bebeto deka e se vo red deka mama znae sto pravi.

9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.442
    Допаѓања:
    34.496
    Не знам за колкаво бебе се работи,но најпожелно е да се однесе на лекар,ќе вид дадат упат за уролог,па таму ќе видат најубаво,и ако има потреба ќе го отворат.Дома,на своја рака НИШТО!
    Се работи за многу нежно место,кое лесно може да се инфицира или не дај Боже,да се направат поголеми компликации.

На LadyC, vitamina и joy1 им се допаѓа ова.
  10. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Rabotata e sto nie bevme na urologija i go dzirna hirurg rece deka nema potreba da go otvaram ne e strasno so tek na vreme toa samo ke se otvorelo. Ama site ve citam deka praktikuvate da gi otvarate pa me faka strav da ne mu se iskomplicira posle ako ne probuvam

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.267
    Допаѓања:
    76.319
    Син ми е веќе 2 год за 10 дена... а не му се отвара (facepalm) јас незнам како заборавив да кажам да му го отворат таман на операцијата на тестисот... толку е залепено незнам дали само би се отворило... еднаш успеа се одлепи малку, ѕирка ептен малку...

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Mariz nekolku pedijatri mi kazaa deka do 1 godina ako ne se otvori skroz na urolog. A vie ste veke golemi taka sto mislam treba da pojdete

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.267
    Допаѓања:
    76.319
    Ние бевме на операција на 18м за крипторхизам, таа па кога дојде после операцијата и спомнав и ми рече пууу како не го средиле, обично средуваат и таа работа во текот на операцијата. Ке видиме, матичниот го има видено и ми вика ке се отвори без гајле... ама што знам...

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Ne znam da ne znaes kogo da slusas veke.

15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.442
    Допаѓања:
    34.496
    Jas sinmi go nosev kaj urolog zatoa sto imase izrastoci,koi mu se naravile uste vo utrobata,nekade okolu godina koga imase. Doktorot vednas prasa dali se otvora,ne bese celosno,pa go secnaa,ne bilo problem.
    I jas znam deka posle godina ako ne se otvori kozickata,da se nosi na lekar.
    Mozebi zatoa sto okolu nas imame nekolku primeri kade imaat strasni problemi okolu ovaa rabota.

16. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Здраво веќе сме за оваа тема.
    Син ми е 12 + и досега со мм по малце му го отваравме курето кога го капевме
    Денес бевме на преглед кај матичната и рече дека му е скрос залепено и му го отвори до крај. Бебуш зајдуваше од плачење. Внатре имаше како бели топчиња и ни рече дека треба да се исчистат и да го мачкаме со маст банеоцин.

Вечерва кога го капевме пробавме пак да го отвориме да го исчистиме и многу тешко одеше , одвај го подотворивме и му го намачкавме.
    Дали и утре да го отварам или да почекам да се смири некој ден?
    Свекрва ми лом не направи зошто сме го чепкале,само ќе се отворело мн било мало детето.
    Не знам како да правам во иднина, дали секој ден или само кога го капиме да го отворам?

17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Кaкo тoa сaмo ќе се oтвoри?:^)
    Јaс не знaм зaштo и дo сегa сте чекaле ..
    Мнoгу е бoлнo и трaумaтичнo клгa нa лекaр нaеднaш ќе им гo "oтвaрaт" куретo.
    Јaс нa двaјцaтa уште пo 40 денa пoчнaв дa им гo спуштaм кoжичетo пoпoлекa , ги бoлеше aмa мaлку , имaше и мaлку крв и рaспукувaше кoжичкaтa , aмa знaм декa е сo oсет и е дoмa , секoј ден истoтo им гo прaвев пo 2 пaти нa ден , зa oкoлу еден месеци им се спушти кoжичкaтa скрoз испoд глaвчетo , a ѓе сoветувaa педијaтри дo 12 месеци дa не чепкaм никaкo , тaкa мaјкa ми гo слушaше пa нa 3 гoд . гo oднесе брaт ми дa видaт зaштo му oтеклo ,a тoa штo не гo oтвaрaле фaтилo бaктеријa и гaбичнa инфекцијa , пa нa живo тoлку гoлемo детенце му гo сецнaле кoжичетo oд стрaнa , сегa ем кoжичкaтa му е упрoпaстенa ем дететo имa трaуми и ден денес нa 7 ипoл гoдини.
    Прoбувaјте дoмa секoј ден пoпoлекa .

На Dust и Kom.pot им се допаѓа ова.
  18. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Таа на синовите не им ги отварала, кога почнале тие да си ги чепкаат и да си играат до курињата си ги отвориле.
    Ајде вечер пак ќе го отвориме и ќе му го измијам со вода па ќе го намачкам со маст
    Денес мн плаче кога се моча, му се тресат нозете и вришти :(

19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Jas na sinko od pocetok mu go otvaram i nekade na 3-4 meseci mu go otvoriv celosno bez placki bez nisto.
    I mene pedijatarot mi rece da ne go cepkam do godinkata, a koga i pokazav deka sum go otvorila mi vika super si napravila. Odi pa najdi im go krajot. (facepalm)
    Vo sekoj slucaj mnogu e podobro da se otvori na vreme, em ke se zastiti od infekcii, em ke se izbegnat traumite od otvaranje na pogolema vozrast.
    @Kom.pot ako cekas nekoj den moze pak da se zalepi i potoa da treba niz istoto da pominuvate. Otvaraj mu go dodeka go banjate dodeka e raspareno vo vodata, ako ne place dete odi do kraj, posle ke go izbrises so suvo i ke mu go namackas i pak ke mu go zatvoris.
    Inaku znaj deka eve i posle 2 meseca otkako celosno mu go otvoriv pak nekogas tesko mi odi ne od sto mu e zalepeno tuku od sto se sobira kureto na vnatre i ne odi. :)

На Kom.pot му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Нас ни е залепено уште на еден месец кога пробав му беше залепено и ми беше страв да правам на сила, и му остана така. Е сега знам дека сум требала да се обидам повеќе неџнам дали е веќе касно а нејкам да дојде до тоа насилно отварање на лекар.