Хидратација на кожата

Дискусија во 'Лице' започната од malecka.16, 14 март 2010.

1. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Кои производи ги користите за хидратација на кожата и колку имаат резултати? Јас користам хидратантен крем за лице на Dove и навистина сум задоволна. Исто така некогаш ставам и бебешка крема за лице, бекутан... лицето со неа е многу мазно, бебешко нежно :) поздрав

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Јас немам проблем со хидратација на кожата. Напротив, почесто ми е мрсна. Е сега ретко, ама се случува да ми е сува и тогаш само го бришам лицето со бебешки марамици.

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    И мене ми е така,на периоди,а кога ми е посува си ставам нивеа.За бекутан немам збор,на другарка ми и е речиси испукана од сува,па само бекутанче си користи,инаку тешко неа.

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Јас пак имам мешана кожа,час е мрсна,час сува барут,имав користено крема од сатва прилично долго време,но почна да ме пече лицево,па ја сменив,сега моменално користам Green line,добра е сега за сега ама за понатака незнам каква ќе биде.Бидејки понекогаш а и незнам дали ми е таква кожата,што знам како да се заситува,исто ми е проблем и со шампоните за коса,често ги менувам,затоа што ако користам еден долго време ке почне да ме чеша главата,изгледам како да имам првут.Незнам веќе какви креми да користам,мислам некои бебешки оти стварно ми е нежна кожава на лицево,едно време не беше така,сега како што ми се случува со косата,ке почне изгледа и со лицево,незнам.

5. Melanie

Melanie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    89
    I mene kozata mi e mesana porano koristev samo bebeski kremi a sega ja koristam na GREEN LINE taa za nad 18 god. sto e za normalna i mesana koza i sega za sega dobra e a i gelot za mienje lice od istata kolekcija go koristam i toj e super

6. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    302
    Јас понекогаш користам сапун а сега се мијам со гелот од авон од прасак што е исто и ода таа крема ставам на лицето и ок ми е оти ако не го измијам лицето со гел мие мрсно а ако не ставам крем за лице ми е суво лицето |(

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    За оние на кои им е потребна хидратација им препорачувам да користат крема за лице од бадем бидејќи многу хидратира, инаку мене обично многу ми се сушо кожата во пределот на носот па кога имам потреба најчесто во зима нанесувам и вазелин на тие места што многу ми помага. 8)

8. SingleI

SingleI Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Јас си купив на докторс течен сапун онака темелно ми ја чисти кожата ,за акни црвенило и + витамин ц има , такак пишува де сеа колко е точно :worried: :D

9. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Аптекарката ми ја препорача Нивеа Висаж како добра хидратантна крема,а исто и од Лореал трипл нешто така незнам точно како се викаше ама немав парички за таа,сега кога ќе ми се потроши Нивеа-та ќе присоберам парички и ќе си купам од поскапичката :)

10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    За хидратација користев дове крема.иако лицето ми е комбинирано ,но на образите секогаш ми е сува кожата па им треба хидаратција.само таму ставам,во последно време павлодерм-павловичева маст,преубава ми е и веќе не ја менувам ;)

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.327
    Досега доволна ми била дове кремата или бекутан или павлодерм било која од нив.пред некој месец појдов на козметичар и ми рече не ми било хидратирано доволно лицето,ми рече ќе ти направам крема за хидратација и коа ми ја кажа цената 600ден за некојси 10тина мл,ми се стемни не отидов невер агаин :lol: можеби е ок кремава и стварно ми треба,ама во некои подобри времиња :lol:

12. Sm.real

Sm.real Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    64
    Имам комбинирана кожа..(мрсна само во Т-зоната)
    Едно време користев бекутан помада редовно пред спиење (бидејќи слушнав дека кожата ја правела мека како бебешко газенце) ама кога ке станам сабајле кожата ми е мрсна од помадата ..и се изнервирав дека е мрсна и престанав со употреба (инаку светев светев небаре светица бев :lol: )
    Кожата сеуште ми е мрсна но не толку како порано.Мислам дека мене ми треба некоја хидратантна крема за лице за комбинирана кожа па ако нешто некој нешто пробал и дава добри резултати нека пише. :)

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    бидејки имам сува коза, користев од Бјути Шоп крем за лице од камилица-супер беше од кометичката линија ЗИАЈА(полска козметика е) ама последниот пат немаше од таа крема па купив од Алое вера(од истата козметичка линија) исто многу квалитетна ,па кога ми заврши таа почнав да користам Дав крем за лице и приметив дека многу светам, па да ја допотрошам кремата ке си се вратам на таа од камилица-ако ја има :)

14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    За комбинирана кожа оваа крема на Нивеа е одлична. Единствена крема со која цел ден не ми светнува лицето, а кожата е цел ден свежа. За нормална и комбинирана кожа е. Кремава е чудо, ептен ми ја хидратира и ми ја нормализира кожата и повеќе не ми е мрсна како порано џоа сијалица и лицето е ептен меко и мазно. Алал да му е на тој што ја измисли кремава.

:inlove:

На martincencee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    Ми требa зa 20-гoд. Кремa зa хидрaтaцијa. Јaс имaм мрснa кoжa сo aкни и пoчнaв дебел слoј секoјa вечер дa мaчкaм Бебешкa пaвлoвикевa кремa. Нo,тoa не е се ;) Ми се пoјaви длaбoкa,гoлемa,хoризoнтaлнa брчкa нa челoтo :(
    Е сегa ми требa и кремa прoтив брчки,мaкaр дa не мo се приметувa тoлку мнoгу ...

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @SunnyGirl2, не знам колку ќе ти помогне околу брчките, но за хидратација можеш да пробаш со Moisture match кремите на Garnier.
    Garnier-moisture-match-24-hour-moisturisers-428x2861.jpg

Ги има во Космо, 250 ден се и во тоа кај Беко има и тестери.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  17. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Мрсна кожа не е исто што и хидрирана кожа. Јас имам мрсна кожа но сепак понекогаш ја чувствувам кога е дехидрирана.

SunnyGirl2 можеш да ја разгледаш кремата од козјо млеко од Ziaja. Таа е наменета за над 20 години и за кожа на која и се појавуваат првите брчки. Има дневен и ноќен крем. Не знам колку би ти помогнала околу проблемот со брчките зошто ја немам користено, но знам дека оние кои ја користеле немаат забелешки.

На mims-89 и rainbowec им се допаѓа ова.
  18. Girl2323

Girl2323 Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Препорака, добри креми за хидратација (21год)

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.983

Оваа е за нормална, сува кожа , доколку имаш комбинирана мрсна има од истава light верзија.

Оваа на Конопка е за сите типови на кожа

На Girl2323 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    За сува кожа и хидратација мене овие ми се одлични.

upload_2021-10-10_12-36-31.png
    upload_2021-10-10_12-35-16.png

Исто ти го препорачувам и гелов со кремаста структура за миење на лицето. Откако го користам многу ми е хидрирана кожата. Навистина е предобар. Дури мислам и повеќе од кремите дека ми помага во хидратација.

upload_2021-10-10_12-37-15.png

На SunnyGirl2 и Girl2323 им се допаѓа ова.