1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хименот станува поцврст како стареете?!

Дискусија во 'Секс' започната од Denna, 28 јули 2010.

1. Denna

Denna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    87
    ..го имав слушнато ова некаде и се уплашив! :sweat: ми рекоа дека како минува времето,јас имам 18 год,хименот ми станува поцврст и ќе почуствувам поголема болка првиот пат!! глупости се ова или...? :tmi:

2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Tи не би требало да се плашиш на твоите 18 години.... нека се плашат оние кои се невини на 25 години....

На некои при првиот однос кога имале 15 години ги болело многу... Изгледа нема врска времето и годините.
    Секое тело е различно... затоа мислам дека ова е измислица... некоја машка измислица...

3. Denna

Denna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    87
    па точно,од машко го слушнав!! :)

4. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    mozebi godinite imaat nekoe vlijanie-no mislam deka toa e neznacitelno. sekoe telo si e razlicno. mene me bolese mnogu i prviot pat i mnogute naredni a prviot seks mi se desi na 22...od ovaa gledna tocka sega ( a imam 24 ) mislam deka me bolese samo poradi toa sto ne bev dovolno opustena, i sto potsvesta si go napravila svoeto bas od slusanjeto takvi glupavi teorii...mada, i medicinski gledano, ima opravdanie za ovaa bolka.nekoi devojki imaat poelasticen himen koj ne se kine so prviot odnos, pa zatoa bolkata trae podolgo.

moj sovet ti e da ne se opteretuvas so bolkata. ne mislsi na toa deka ke te boli. ne brzaj so prviot pat. napravi go koga ke si sigurna deka si opustena, vo atmosfera koja nema da ti odvlece vnimanie ( od tipot-iskluci mobilni telefoni, bidi sigurna deka nema koj da vleta vo sobata ili da tropa ili bilo sto ).
    pozdrav ;)

5. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692

Lele isto kako jas:D
    Jas imav na 23 i od slusanje takvi muabeti ne mozev skroz da se opustam, :lol: a i nenormalno me bolese i mi tecese krv.
    A,moze i ima neso tocno,u takvite muabeti,stvarno epten me bolese,zatoa mslam -moj sovet e 18,19godini da ti e prvoto seksualno iskustvo,ne mi se jasni onieso imaat na 13-14,pa uste se deca.
    ;)

6. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Тоа не е точно дека болката зависи од годините туку од неопустеноста, од искуство ќе ти кажам мене не ме болеше ,иако имав скоро 26год осетив само слаба болка како кога случајно ке се игрбеш со нок , но потребно е прво со пртнерот да се запознаете подобро физички преку предигра која одма немора да заврши со секс :) па така во наредните такви „предигри“ :) сексот сам ке си дојде по себе , едноставно сама ке поскаш во тој момент да се случи и тоа сосема несвесно , исто битно е за ова да се зборува отворено со партнерот , кој ке има разбиранје и нема да те форсира на секс ,суштината на сето ова е да имаш секс со оној со кој навистина ке посакаш но кога ке се осетиш спремна , а не да имаш секс затоа што некој смета дека веке си доволно возрасна ,или само да пробаш зошто други многу порано пробале , нормално е да те интересира но секогаш направи го кога ке се осетиш спремна , и без паника колку и да боли никоја од првиот пат не умрела од болка значи не е страшно ;) поздравче

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    А од каде е ова пак сега и каде сте го слушнале. Јас не знам за вакво нешто и не верувам.
    Иако сега нема шанси да се уверам. :lol:
    Не верувајте во секоја глупост што ќе ја слушнете

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хахахахах глупости! Хименот поеластичен или не, се раскинува при првиот однос,а при раѓање од него остануваат само ептен малечки делчиња,исто како да не постои веќе така да не се секирајте ;)

9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Еве ќе си се цитирам самата себеси од друга тема :D :

10. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Не е вистина ова.Може ќе почувствувате поголема болка затоа што како што растеме нели повеќе размислуваме,тоа е факт.Не е исто на пример 16 години и 23.

11. anaantonia

anaantonia Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    123
    се здебелува,нормално е тоа ако чекаш до 30 години

12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    А со шо би го поткрепила тврдењево? Од кај е информацијава? Линк, нешто..?

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    можеби !

:lol:

14. anaantonia

anaantonia Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    123
    не ми треба линк ни никаква теорија од другарки имам слушано дека е мнооогу поболно

15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Не ми е поентава да се контрирам (тоа си е твој став, ова си е мој), ама имам да додадам за да не ги плашеме децава ( :) ) дека јас од медицински аспект тврдам дека болката е индивидуална и мислам дека што ги болело е до нив лично, а не до хименот и неговото задебелување.

16. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Шиткам химени стари 50+ години. Погодни за темели, фасади и заштитни огради.
    Цена по договор.

Ме плаши помислата колку батиња имаат легнато некоја кокона која успеале да ја заплашат со „фактов“ дека ќе им треба бушалица за да навлезат во кралската одаја во подоцнежни години.
    Врска нема. Највеќе шанси да се здебели хименот постојат во пубертет кога хормоните играат.
    Болката си е индивидуална, без разлика на годините. Не може никоја да знае дали помалку или повеќе би ја болело порано или подоцна, еднаш се случува тоа. Нели, освен кај оние кои со секого се девици...евентуално втори и недокинати.

На mimiiiii, lunicka, Madam-A и 2 други им се допаѓа ова.
  17. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Ме интересира, за една другарка прашањево... Се скинала на 17 години имала секс со двајца, последниот секс на 18 години го имала, т.е. пред 2 години, сега има 20 и нема имано секс од тогаш. Ме прашуваше дали нешто може да се случи со хименот овие две години, да се зацрвсти или слично, па да има големи болки наредниот секс? Незнаев кај да прашам можеби нема врска со темава се извинувам. :)

18. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Со хименот ништо нема да се случи затоа што веќе го нема :D
    Ако немала секс 2 години нормално е да има болки,се зацврстуваат мускулите не стои тоа така.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    ^^
    Замисли си го хименот како пар хулахопки.Кога ќе ги исцепаш и направиш дупка, таа нема да зарасне или да ја снема и после 20 години да ги облечеш, единствено дупката ако не ја сошиеш. Е исто е и со хименот.

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.