Епа и јас сум и со бордерлајн ПЦОС, повеќе тромбофилни мутации (и хомо и хетеро), за андрогените и инсулинот сум со месеци на терапија со метформин и ги држам сега за сега под контрола. Инаку и мене ми беа високи. Машкиот фактор е во ред, значи само кај мене е проблемот. Акцентот на проблемот со докторот го ставивме на ендометриозата, за таа цел и правев операција. И со хистопатологија се потврди дијагнозата и се отстранија сите жаришта. Димитров во Ремедика ме оперираше.
Знаев дека сме некоја слична приказна...зошто во неколку коментари сум те прочитала дека од женски фактор имаме неколку исти проблематики... Ајде и јас сега месецов ќе видам што ќе каже докторот, со скречингот па наскоро дајбоже со мешиња јас сум Ремедика исто ама кај Петановски
Денес се јавив во Чаир да прашам да не ме заборавели за хистероскопија по што 10 ден ми се паѓа Недела,ми вика чим не ти се јавивме сигурно немало место другиот месец,а тогаш зошто ми правеа лабораторија и се друго,сега се наново ќе треба да правам? Се изнервирав премногу.
Мене на ГАК ми поништија упат за лабараторија и за анестезиолог, ми рекоа дека е забрането овој месец да се праваат такви зафати поради Ковид и да чекам следен месец.
Немој да ме сваќате погрешно, ама ако немаш врски ќе чекаш, за жал се функционира така.. ГАК мислам дека го водат како ковид центар... и ги препаќаат у чаир. Јас му се јавував вчера на докторот за контрола кога да одам.. два месеци нема термини пуштено, не кажуваат кога е во амбуланта за контрола. И баш сабајле бев после два месеци на контрола и ми рече хаос е многу гужва има.. термини не пуштаат а нема ни набрзо да пуштат...
Јас искрено правев лапроскопија и хистероскопија ама во 2019 и после тоа не проверив ддимери а и никој не ми спомна
Нормално е да се покачат... оние со предиспозиции за тромбоза примаат 7дена клексани ... но тоа само трансфузиолпг може да го каже и препише
Mila jas ne proveriv po histeroskopijata ddimeri ama posle toa dr mi rekoa oti pred histeroskopijata trebalo da primam kleksan ama fala bogu nemav nikakov problem posle toa iako imam genetski mutacii a ddimerite mi se pokacija po carskiot rez iako cela bremenost bev na fraksiparin i se simnaa so fraksiparin za dve tri ned
Zdravo devojki pred mesec dena pravev laparo i histero,menstruacijata prva posle operaciite mi dojde uredno i sve kako sto treba,ya cetiri dena treba da dobijam vtor ciklus posle operacija ,egjutoa vo petokot imav nekoe kako kafeavkasto krvarenje nokjta dodeka spiev i sabajleto vidov i potoa vekje nisto nemav...Dali nekoja ima slicno iskustvo
Zdravo feminki , deneska bev na kontrolla kaj dr, trajkoski 3 nedeli posle histeroskopiata i septumot bese izvaden celosno i se bese super )... e segaa da ve prasam za uskustvo imam mikrocisticni jajnici i otsekogas mnogu ne redovni menstruacii,, deneska mi dadr da pijam fertilimin 3 meseci 2x1 iii klomifen 7 dena po 1 od tretiot dena na cikluc.. dali nekoja pijela nekoja od ovie 2 terapii i dali i se sredilo ciklusot?
Jas imav mikrocisticni jajnici I pred I do 30 ned od bremenosta piev metformin I izbegnuvav jaglehidrati testenini i ispitaj I vitamin d oti on e hormon ne e vitamin
Девојки, на ГАК требаше да се јавам 1 ден од циклус за хистероскопија да ми отворат историја. Но денес сабота се падна 1 ден циклус, не се јавува никој. Имал некој слично искуство? Понеделник 3 ден да се јавам, да не е касно?
@DaisyDream ти дадоа број од сестрите? Инаку, не сум правела хистероскопија, правев лапароскопија на ГАК, мислам дека не штети да пишам мислење. И јас добив за викенд, поточно недела беше, отидов во вторник да ми отворат историја, така ми рекоа првиот вторник откога ќе добиеш ќе ја бараш една сестра што работи таму. Не е касно понеделник да им кажеш со нагласување дека ти е трет ден од циклус, за да знаат кога да те стават на програм. Мислам дека нема потреба да си правиш паника. И ти посакувам се да си помине во ред.
Фалааа , знам име на сестрата, ама немам број. Ќе отидам понеделник, се надевам ќе биде хистероскопијава овојпат
Добар ден Ве молам за мислење бидејќи сум полудена од грижи Vo Februar odstraniv septum na matka posle missed ab.i budejki ziveam vo stranstvo kontrola imam sega vo ovaj cetvrtok .Doktorok rece deka pominalo se vo red .Piev cikloproginiva i frv i mart imav mens.No sega vo april ne dobiv ne znam dali e nekakvo poremetuvanje ni veke 7mi den mi kasni a jas nemozam da dodrzam duri ne dojfam do Mk. MOZno e pak da enekoja komplikacija ? :'( A bi sakale da pocnime pak obidi za bebe
Јас непиев ништо освен капки после операцијата. Првиот пат добив на 28миот ден ама докторот ми рече прв ден да го рачунам денот на операцијата. Вториот месец ми каснеше бев на контрола се беше во ред и ми рече докторот дека е нормално треба време да помине да се врати се во нормала.
Одма. Ама ја дека бев и лапароскопски после менструација почнавме со обиди. Не брзај за тоа, секој е различен слушај го само докторот бидејќи мене ми вадеа септум и ендометриоза имав, не пиев никаква тарапија и затоа ми рече одма. Еве веќе 3 месеци после операциите неќе да се фати. Месецов бев на фолекуметрија имав овулација па ќе видиме.
Se nadevam deka za brzo ke se izraduvas ❤ Jas deka ne napraviv kontrola po 1 mesec zosto doktorot rece ne si doagaj specijalno ke napravime koga ke si dojdis.I sega deka mi kasni posle se so pominav si pravam filmovi da ne se ima sega nesro novo pojaveno :'(