Blagodaram na odgovorot Lia. Posle kolku vreme bese na kontrola? Mene nisto ne mi kazaa. Samo za 1 mesec da dojdam da si ja zemam otpusnata lista. Nisto ne mi rekoa deka smeam ili ne smeam da pravam vo odreden vremensku period.
Po nareden ciklus mi rekoa da odam na kontrola.Koga ke odish za otpusnoto pismo otidi na oddel kaj doktorot i prashaj go nego ili sestrite,najdobro sestra Vesna. Na pochetok mi rekoa da samo mi rekoa fizichki mn.da nemam opteretuvanje,ponatamu da si funkcioniram voobichaeno.
Jas vo sreda treba da odam na kontrola i po otpusnoto pismo, mi rekoa taka, koga ke odam da treba i pregled. Posle operacija mi rece Vesna da nema opteretuvanje, dolgo pesacenje, planinarenje i krevanje tesko, se drugo normalno. Odnosi nikako toj mesec.
Девојки, каде е земавте отпусната листа? Мене ми рекоа да долу да е земам, не разбрав точно каде, на благајна или?
Моето искуство е многу позитивно, супер поминав, без болка и тимот е многу одговорен и внимателен. Мене ме оперираше Др Тофоски и Др Спасова. Утре ќе земам отпусно писмо па ќе ти пишам за цена, мислам да зависи и од тоа што имат правено, дали е само дијагностика или има и зафати, али мислам дека не е поскапо од 3000 денари до 4000.
Ако е за на гак пред две години плаќав доле во подрум и таму ми ја дадоа отпусната листа и хистопатолошкиот наод. Прашај некој ќе те упати може да е сменето сега
Dolu vo podrum ke platish (tamu i naplata vrshat) i ke ti go dadat otpusnoto pismo.Da napomenam nema da moze so kartichka,barem jas koga plakjav pred 2ipol god.Ne mozam da se setam koj broj go pishuvashe na vratata ama shtom se simnes desno od karshi na levata strana prvata vrata.
Девојки да сподели некоја од вас колку време е периодот на опоравување после лапароскопија. Овој месец треба да правам на Гак, чисто да најавам од сега на работа.
Јас правев во 2019 кај др. Тофоски, истиот ден после некој саат станав си се движев, имав минимални болки. Иако ми следуваше одмор 2 недели, после 4-5 дена тргнав на работа затоа што добро се чувствував и седам на работа, и после 2 недели од операцијата патував со авион. Ако ти е тешка работата мислам доволни ќе ти бидат тие 2 недели од матичната. Со среќа!