Se toa napraviv pred hsg .. posle toa za mesec pravev histero...drugo sto treba da napravis ke ti kaze doktorot
Ве молам препорачајте ми добар анестезиолог во ГАК. Сакам хистероскопијата да ја правам со спинална анестезија.
Нема бирање на анестезиолог. Тоа ни во приватните клиники го нема. Хистеро посекако се прави со спинална. Лапаро мора со општа- целосна
Јас закажав кај тофоски, барав со спинална, сакав да сум будна, ама не дозволија. Рекоа сите ги правеле под целосна анестезија. При вовед во таа целосна анестезија, сум добила некаков напад, буквално сум рипала со градниот кош и ми се треселе рацете и нозете. Ми ставиле максимална доза анестезија, но и тоа не ме смирило ( благодарна сум му на Господ што сум жива и што немам последици). А зафатот не ни го почнале... така да битно ми е да знам кој ќе ми биде анестезиолог.
Прв пат слушам дека хистеро е со целосна. Да не ти прават и лапаро воедно?! Те разбирам дека сакаш да имаш добар анестезиолог, но тоа едноставно не е можно , т.е не можеш да бираш и да се договараш со некој.
Да на гак со целосна прават јас кога бев таму пред мене чекаше една жена и ја закажуваа за хистеро и таа праша со каква анестезија и рекоа целосна .
Да да, со целосна е најчесто. Во Ремедика правев јас дијагностичка, со краткотрајна венска анестезија беше.
Јас два пати правев у Чаир. Со спинална бев. И сите кои ги знам таму шо правеле биле со спинал. Не сум знаела дека на ГАК и во приватниве е со општа. Гарант не би правела да требало со општа и кај мене
Jas pravev vo Remedik,so celosna anestezija otstranuvanje na septum.Koga se razbudiv naspana odmorena i si zaminav doma po 2 saati