Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Kade i ja stavaa, na gak ili cair?

2. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ти сакаш, ама не треба да го слушнеш моето искуство, верувај ми не е пожелно. Затоа што прво е ептен ретка ситуација, што апсолутно никој не ја очекуваше, а не па да ја предвиди, а второ ако ти кажам после нема да знаеш да пресметаш што е помало "зло".

А бидејќи сметаш дека како жена имаш право да бираш, затоа што мислиш дека ако ги знаеш сите информации ќе знаеш што е најдобро за тебе (а и за другите па пак ќе препорачуваш), можеби и повеќе од доктор ќе мислиш дека знаеш, да не испадне без никаква анестезија да избереш како најсигурна опција што нуди нула нуспојави од неа, па јас да бидам крива и да не можам да спијам :D

Кога ќе завршиш со оперативни интервенции, тагни ме ќе ти опишам детално, ама во приватна порака.

А ти темава не е за анестезии, туку за хистероскопија, која кај мене фала богу, супер помина. Еве ќе го споделам тоа искуство.

Последна измена: 3 декември 2021
    На srcka12345 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  3. Kailani

Kailani Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.142
    Од каде заклучи дека станува збор за ГАК или Чаир?

4. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    1.187
    Во приватна клиника, не би кажала која е ги почитувам сите доктори во таа болница и јас сум била таму пациент. Но сепак сметам дека секоја девојка - жена кога ќе дојде до тој момент може да си праша за двете опции кои се позитивните и негативните моменти и сама да си одлучи што е најдобро за неа лично. Сите сме различни ако кај некого е позитивно кај друг негативно.

На myau му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.262
    Допаѓања:
    170.225
    Ама не е битно толку каде и кој др ја ставил анестезијата.
    Имам близок др анестезиолог. Кога го оперираа маж и' , она му ја клаваше анестезијата, т.е заедно со колега. И се искомплицира ситуацијата.
    Не би да изнесувам појќе детали.
    Така да...џабе се замараш што и како да "одбереш".
    Анестезија е анестезија, од секоја и секогаш има ризик. Не за џабе потпишуваме.

Со лесно:f:

На srcka12345, myau, Hijabigurll и 2 други им се допаѓа ова.
  6. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Добро ќе преформулирам прашање, каде и кој и ја ставал

7. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Реков дека сакам и стојам зад тоа, ако не сакаш да исплашиш други, пиши ми во приватна, би сакала да знсм за можни компликации кои не ти ги кажуваат пред да седнеш на стол

8. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Така е, никој доктор не е Господ, секој со своја среќа

9. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Јас пред хистероскопија, правев алерготест за анестезиите. Ни се случи во фамилија на операција да ни почине човек од анестезија бидејќи бил алергичен. На сите што правите операција, без разлика каква е, направете си алерготест. Никој не знае што и како носи во себе. Многу ќе се заштитите. Знам дека кај нас тоа не е пракса, но скоро секаде во светот се прават такви испитувања. Ќе си земете упат од матичен лекар и не е воопшто скапо. Не ми текнува точно колку беше, но сумата не е голема. А операцијата воопшто не е страшна, ниту пак анестезијата. Не си создавајте грижи пред време. Сите што чекате за операција, опуштете се и чекаме одговори како сте поминале

На myau му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Здраво девојки ..Се припремам за хистеро/лапаро ги направив сите испитувања уредни беа ама на папот ми излезе хпв и сега ќе идам кај матичната ме викна да видиме што понатаму знам типизација ме чека. Муабетот ми беше знаете дали прават проблем за операцијата доколку постои присуство на хпв? Ќе идам кај матичната ама некако место не ме фаќа фала однапред.

11. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Јас пред 4 год во Чаир правев само хистеро и ми бараат сите брисеви да се чисти.И мене тогаш ми излезе хпв присуство,па правев типизација,лечев и се додека не добив чист брис не добив зелен картон од анестезиолог.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.262
    Допаѓања:
    170.225
    Aко денес тестот ти покаже дека Не си алергична на анестезијата, тоа не значи дека утре, после недела дена, месец, година.....нема да пројавиш алергија од истата

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.365
    Фала многу на одговорот :)

14. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Тоа секако, но сепак дава насоки што и како понатаму.

15. Srekjna13ka

Srekjna13ka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2021
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    Здраво девојки :)
    Правев хистероскопија во вторникот.Сега имам болки во стомакот ,налик на менструални болки. Дали е нормално ова три дена после операцијата?

16. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Ete me i mene ostanav ziva:D pomina i mojata histeroskopija sabajlevo otidov vo 7:30 nakaj 8:10 mi pustija infuzija vo 9:45 me zemaa vo 10:50 vekje bev u soba. Osekjav kako pojaki menstrualni bolki i nisto drugo . Ova so saative go pisav za ostanatite sto ke pravat da znaat deka navistina kratko trae i ne e tolku strasno kako sto si zamisluvav .

На srcka12345, tina2018, Campanula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.261
    Како се префркав од страв со муабетиве за анестезииве... и онака ми беше страв, сега уште толку.

18. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Колку време после хистреоскопија крваревте ? Јас правев во четвртокот првите денови скоро и да не крварев од вторникот е повеќе . Во понеделникот почнав на работа не ми е тешка работата али и не лежам

19. malaprinceza

malaprinceza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    48
    Здраво девојки, хистероскопија правев во октомври и после тоа нормално бев на терапија со цикло два циклуса. Ова е трет месец после зафатот и сум без терапија и некако ко да пробива циклус на 18 ден скоро 10 дена порано. Дали има некој вакво искуство и да ми даде мислење пошто ептен е пореметен циклусот.

20. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    483
    Dali se pravi so celosna anastezija ili?