Zdravo, Zaboraviv da go prasam doktorot koga bi trebalo da dobijam menstruacija ili spored datum pred intervencija sto bese ili po datum koga bese operacijata? Jas posleden ciklus imav na 27 januari, posle polipite gi vadiv vo 15 fevruari ololu edna nedela imav krvarenje kako da se cistim.Dva dena bev cista i gledam od utre pak krv, sega ne znam dali menstruacijata ili nekoja druga komplikacija da e zasto ja nosev kjerka mi i pocna da me boli stomakot posle, inaku odnosi ne sum imal posle intervencijata.
Zdravo, Imav spontan vo 6ta nedela. Zavrsiv so medikamentozen. Po celosnata postapka uviden mi e septum na GAK na 2 pati na razlicno eho vo razlicni denovi. Bidejki sum panicar i mi e strav bev na 3D/4D pregled kaj maticnata Snezana Milenkovska ( zenata sprema mene bese celosno dostapna na viber za vreme na spontaniot i nezna za zemanje brisevi no ne celosno strucno posvetena, ne mi dade ni eden konkreten odgovor se se sveduvase na ke vidime, a pritoa procitav i mnogu negativni komentari po forumov licno za nea) so cel da imam 2ro mislenje, taa ne mozese da go vidi i me prati na privaten 3D/4D vo nekoja od privatnive. Odbrav da odam vo New Born kaj Vladimir Trajkovski ( kako po cenet posveten i iskusen ) prviot pat koga bev ne sakase ni da me vidi vo smisla da me postedi od plakjanje i pregledi , se ubavo mi objasni i rece cim ti videle septum sigurno e tamo ne moze da iscezne , koga ke bides spremna histeroskopski izvadi go. Bidejki sakav da me vidi bev na 3D/4D pak kaj nego no pak ne mozese da go vidi septumot pa resivme da ostavime taka ... veke pomina 1 god i jas nekako se resiv da napravam histeroskopija bidejki ne znam kako psihichki bi podnela 9 meseci da cekam da pominat znaejki deka moze nesto nesakano da se desi. Vasi iskustva, sovet i mislenje? I opsto kolku e strasen samiot zafat ... jas licno ne spijam od panika. * izvinete na dolg post
Јас неман септум ама имам миом. Првиот пат кога дознав дека имам многу трагично го сфатив тоа, со плачки, паники, неспиење. Иако немав никакви симптоми, ни болки, ниту пак обилни крварења, јас сепак бев екстремно загрижена. Од паники и стрес тироидата си ја пореметив. Сите гинеколози ме уверуваа дрка не е страшно и дека нема да ми смета за бременост ама веќе скоро година дена како пробуваме со сопругот за бебе и не бива. Закажав кај Димитров за следна недела бидејќи читав дека е најстручен за хистеро/лапаро и решив да го вадам ако треба бидејќи можеби не ми претставува физички проблем ама ми е огромен псхички товар и немам веќе сила да се измачувам вака. Те разбирам како се осеќаш и топло ти препорачувам да се оперираш ако така те советуваат затоа што стресот, неспиењето и немирот уште поголема штета ќе ти направат. Ти посакувам многу среќа
Ти благодарам @Iris-1234 , со лесно и среќно и на тебе па да си споделиме во брзо време искуства во темите за трудници! ❤
Jas na 2 pati vadev miomi prviot pat na gak vo 2014 god. Me operirase tofovski i bev klasicno operirana. Vo oktomvri mesec bev vo remedika imav pak miomi me operirase dimitrov prethodno imav napraveno hsg koj pokaza deka se uredni kanalite ama doktorot sakase da napravime i histeroskopija pominav super se bese laparaskopski. 3 godini sum vo brak a 6 gldini sme vo obid za bebe. Vo januari ostanav bremena ama vo 6.5 nedela od bremenosta morav da pravam kiretaza na eho ne s egledase da se razviva ebrionut nitu pak imase sfceva reakcija. Na 23 februari bev na gak tamu ja pravev rekoa deka e molarna bremenost ama sega cekam rezultati rekoa deka ke bidat gotovi za 4 nedeli. Mojot maticen mi rece posle prviot ciklus da odam da me gleda na eho da vidi dali e se cisto i da napravime pap i brisevi. Se nadrvam vo bliska idnina ke gi vidam pak tie dve crtki i deka ovoj pat ke bide se uspesno... Vi posakuvam na site sreka i so pozitivni misli se ke bide vo red teska e nasata borba ama mora da se izborime
После спонтан и ја дознав дека имам септум исто бев кај Трајковски он го виде али ми кажа да направам ХСГ. По препорака на друга докторка во Ремедика кај Петановски направив 4Д ехо и он ми потврди дека постои септумот и ми кажа јави се кога ќе добиеш да го отстраниме, искрено мене не ми се дава 600 евра за таа интервенција знаејќи дека има добар доктор и на клиника. Интервенцијата е брза и минимално болна. Можеш да прочиташ мои мислења и погоре. Со лесно.
Чим ти кажале дека имаш септум направи хистероскопија,јас имав 2 спонтани ради преграда која никој не можеше да ја види,ми беше 2.5см ми рече дека била многу голема се чудеше докторот,ми вика мисев кај тебе некое стеснување дека има а не толкава преграда,многу лесно поминав со хистероскопијата,ни болки ни ништо немав,не се плаши оди побрзо да не ти тежи оти не секој може да го види септумот јас и хсг направив не се виде,а и повторно ако останеш бремена повторно можеш да имаш спонтан.Јас правев во Чаир кај др.Зоран Илиевски презадоволна сум.И зошто да чекаш 9 месеци после хистероскопија најчесто 3 месеци препорачуваат да се чека,додека пиеш терапија.
Zdravo devojki Imam edno prasanje dali moze nekoja od iskustvo da mi kaze kako pomina na hcg vo new born i kolku e cenata na istoto Jas treba kraj na mart da pravam pa me interesira bidejki me spremaat za 2ra inseminacija. Fala vi odnapred
Zdravo, Dali nekoja ima slicno iskustvo i da mi kaze kako postapil, jas pred mesec dana vadiv polipi i koga mi dojde sega rezultatot od biopsijata POLYPUS ENDOMETRII CUM HYPERPLASIA ATYPICA. Doktorot mi vika deka ne se dobri kletki ovie deka ova e predkancerogena faza i treba itnoo da se vadi matkata. Jas imam 35 godini imam 2 deca no mnogu se plasam kako posle toa od sega na menopauza i bez matka kako kje funksioniram dali ima nekoja vakvo iskustvokako ponatamu??
После првиот спонтан на преглед во Систина ми рекоа дека имам мала преграда, кога бев потоа на уште еден преглед ми рекоа да се обидеме уште еднаш дека тоа е мала преграда, по што пак имав спонтан. Во Ремедика кај Димитров отидов после вториот спонтан и ми рече да направам хистероскопија, ми отстрани септум од 1,5см, после еден месец останав бремена, со бременост која помина со се во ред. Страв секако дека имав многу од зафатот кој помина безболно, и после се сфатив дека бил непотребен. Секое одложување на зафатот ти е продолжување на стравот . Веднаш после хистероскопијата можеш да се движиш, нема никаква болка. Ти посакувам среќа
Здраво, треба да се правам лапаро/хистеро на гак месецов, дали знае некој да ми каже пред колку дена ке ви се јават за операција?
Дали после хистероскопија ви се поремети циклусот? Секогаш добивав на 28 дена дури и после абортусот, претходниве два месеци добивав на 20, 24 , 25 дена денес е веќе 29 ден и уште ништо. Бремена не сум , направив тест.
Девојки, дали некоја има правено лапароскопија и хистероскопија во Плодност кај др Владимир Поповски и како сте задоволни?
Ako prasuvas za vadenje na polipi e 40.000 mkd vo sistina pred dve meseci jas vadev polipi tamu.Sega treba da ja vadam matkatata idnata nedela rezultatite na biopsijata ne bea dobri zatoa.
Здраво девојки, Дали некоја од вас правела хистероскопија кај Владимир Трајковски и како поминала.премногу се плашам од самата интервенција ,анастезија...
Јас кај Тања правев во њуборн, ништо страшно не е, не се плаши. Мене кога ќе ми текне јас што правев , кога легнав на креветот им се крстев и ја кажував молитвата оче наш. Кога ми ставаа анестезија им реков во случај да знаете дека крвна група сум А+ имам другар одма ќе дојде крв да даде... Небаре на колење одев Не е страшно ништо, не си прави паника легнуваш краток разговор со тимот ти ставаат анестезија и заспиваш, кога ќе се разбудиш еден период лежиш таму и си одиш. Со лесно и без нервози и паника
Значи и ја сум тука некаде со паники а уште немам добиено циклус ,највеќе ми е страв од анастезијата од ништо другооо ... денес испитував бета беше помало од 5 сега останува да чекам
Девојки здраво правев хистероскопија пред 10 дена ми отстранија мал септум 8мм првите денови крварев после така на бришење само и таман ми се смири и од вчера гледам пак свежа крв на бришење и ме болат јајниците а пијам јас апчиња дали е нормално толку време да се има крв не е обилно аѓа колку да носам секојдневна ве молам за искуство др ми рече да чекам да ми дојде циклус и после 15 дена на ехо