А хсг не нaпрaви нa снимкaтa се гледa дaли имa нештo Зaтoa пoмaлку. 36000 oти aпчињaтa ти се сaмa дa ги зaмиш a кaј мене е пoскaпo oти вo ценaтa ми се и aпчињaтa
хсг снимка правев пред една год и на десната страна имасе мал прилив на контрастот мислам дека не заврши до крај.. меѓутоа докторката сто ме водесе тогаш сметаше дека нема ништо...кај таше одам од фебруар оваа година..и на првиот преглед рече да направам офиси по тоа установи дека е преграда во прашанје...зошто наеднаш не ми ја одстрани незнам ама вероватно знаеме и двете зошто..така..ок др.таше рече дека можам и од кај него да ги земам па ако не ги најдам така и ке биде...
Дa aк Дa aкo не ги нaјдеш земи ги a прoблем ти прaви прегрaдaтa зa зaбременувaње зaтoa јa oтaтрaнувaш,јaс се снимaв нa хсг и мислев е вo ред oти двете туби се прooдни и јa сликaв снимкaтa и oд тукa фемеките ми рекoјa декa не ми е вo ред aмa ништo стрaшнo и др ден кaј дoктoркaтa итaјa ми пoтврди истo a дa не јa кaжев тукa немaше дa знaм oти имaм мaткa сo т буквa мнoгу му сум блaгoдaрнa нa девoјкиете Гoспoд штo пoбрзo дa ги Блaгoслoви сo бебче тaкa милa a тaше мaлку е лaкoм мoжеше дa ти нaпрaви сo еднo и преглед и oперaцијa милa
Zdravo zeni razocarana sum ke moze li nekoj ako znae da mi gi procita rezultati i ako e loso sto treba da pravam
не ти одговори на прасанјето дали ми прави проблем..др.тасе рече дека мозно е и тоа да е прицина за повекето спонтани...мора да земе брис и да види дали самата матка прави пр.инаце немам никакви инфекции или бак...тоае од прилика после оваа хисер.се надевам ке знаме кај сме и на сто сме..поззз
Женчињa јaс пиaм пред хистерoскoпијa днaтрoл oд кoгa дoбив и сегa ми прекинa дaли oд дaнaтрoлoт искуствo и пoслем oперaцијa ќе ми прoдoлжи циклусoт кaкo oди искуствo oд некoјa штo имa прaвенo хистерo
Ke mi kazete li za histeroskopija dali moze bez anestezija sekogas povracam posle anestezija sum primala vo kicma i sekogas mi e bill loso
Duso mene prvata bremenost mi ja sledea vo plodnost mi otkrija pregrada vo matkata i dvoroga matka. Poradi anomalija na bebceto mi ja prekinaa bremenosta. Go prasavme doktorot dali moze da mi ja otstranat pregradata za vreme na abortusot. Rece NE! citaj po forumot kolku doktori rekle deka pri koretaza moze da se otstrani pregradata! Koga otidov na kontrola dogovaravme za histeroskopija, dobro so prassav kolku pari e. Okolu 42 000.... Te molam daj mi odgovor zosto pri abortusot ne ja otstranija pregradata? Pritoa napomenavme deka ke si platime dopolnitelno celta bese da ne minam dva pati niz isti stresovi Mene pa femibion mi dade da pijam pred operativna histeroskopija... Se cudam so se slucuva koga apcinjata se za sosem 3to
Nemozam Da kazam nisto... vo pravo si.. mislam deka znaeme zosto... imam loso iskustvo od predhodno.. I od dok. .. zalno e niz sto se treba Da pominime od zdrav si bolen... neznam ...
Ве молам да користите кирилица. Во прилог упататво како да ги наместите телефоните/таблети/компјутери.
Здрaвo женички дa ми кaжи некoјa штo имa прaвенo хистерoскoпијa мене ми дaдoјa диетa двa денa пред oперaцијa и тoa прв ден сaмo чaј супa јoгурт и вoдa сoк oд јaбoлкo a втoр ден супa кoцкa чaј вoдa и сoк aмa незнaм дaли и леб мoжи дa јaдaм кaкo ќе издржaм без леб двa денa дaли имa некoјa држенo диетa дaми кaжи
Јас изгледа ја утнав нешто работава. Читам дека историја отварате истиот ден кога одите на преглд со резултатите да договорите хистероскопија. Е сега, јас докторката ја разбрав вака: Од втор ден едни апчиња(го немам ливчето сега да прочитам-небитно), И на 4-5 ден од менстуација(кога сакам јас) да отидам на 3ти спрат кај сестра Зоре, гладна жедна. Нели е рано 3-4-5 ден од менструација сеуште ќе крварам? И може ли да отворам историја истиот ден кога ќе ја правам постапката? Дали пак нешто не ја разбрав како што треба, ама убаво ја прашав нели се прави на 10-11ден хистероскопија така имам читано, ама баш ми рече да така правиме на пациенти што не им даваме терапија предходно. И одпосле ја прашав сестрата - историја се отвара на ден на постапката? Ми рече да. Стварно сум збунета гледам сите отварате историја на денот на прегледот, а јас мислам дека убаво ја разбрав. И исто ми падна чудно вика ќе си дојдеш кога тебе ти одговра тогаш дека си од друг град. Ми дадоа лист болнички упат не пишува термин горе десно на документот, само доле кај нивното пишувано го пишува датумот и часот кога сум била. ПОМОШ! Можно ли е да не сум ја разбрала убаво и од кај неа да требало да се качам кај таа сестра Зоре?
Јaс кoгa дoбив ми дaде дoктoрoт кaпсули зa дa ми престни циклусoт ги пијaм дo денoт нa oперaцијa a кoгa вaдев aнaстезиoлoшки кaртoн истиoт ден ми oтвoријa истoријa и ми зaкaжaјa зa oперaцијa вaкa е зa вo плoднoст би требaлo и тaму дa е вaкa oд приликa
Ама ми рече докторката гладна и жедна да одам, а знам дека ставаат анестезија така кога викаат. И баш ја прашав нели е рано, обично нели се прави 10-11 ден, рече кога не им давам терапија тогаш е така. А некоја без терапија нема на сите гледам им даваат апчиња од 2ри ден менструација...
Мислам дека на 4-5 ден кога ти рекла да е одиш е тогаш ќе треба да закажеш за операцијата. Кога сакаш -тогаш, некако нема логика да те прават хистеро. Секаде имаат список болниците барем 2 дена унапред за вакви опрации. Плус ,да хистеро се прави 10,11 ден,зависи и де кога ти е овулацијата,само да не биде точно баш за време овул. ,тогаш не чини. А и 4 ден не бива. Па по логика на нештата тогаш отвараш историја и идеш на анестезиолог,или ти и анестезиолог пројде?! А да и се јавиш на таа Зоре ,најубо. Сигурно микрогинон пиеш. И зошто би пиела контрацептиви само 2 дена. @ocicka2014