Мила јас имав стар одмор па си земав 2-3 дена, си седев дома и потоа одма се вратив на работа. Ако имаш таква опција земиси некој ден да си одмориш Мене ден -два ми течеше крв, па добро ми дојде дома да бидам. Се зависи од интервенцијата и како ти ќе се чувствуваш
Здраво, ми треба препорака за доктор на државна клиника за хистероскопија кај повозрасна жена. Имено, има миом на матка на незгодно место. Докторите така и кажале и дека не се нафаќаат на таква операција, туку целосно вадење на матка и јајници. Ме интересираат ваши препораки и искуства. И каква е процедурата? Овде читнав дека има и дијагностичка хистероскопија. Дали е тоа прво па потоа одлучуваат шо да се прави или во текот на дијагностичката одлучуваат? Дали е со целосна анестезија? Колку време е хоспитализација ако има крајно потреба од вадење на матката? Ви благодарам.
Zdravo, mi otkrija polip na zidot na matkata 8 mm, edni vikaat treba sa se vadi drugi vikaat pocekaj mlada si prvo probaj ostani bremena sto ako se osteti matkata.. Ve molam za iskustva dali nekoj ostanal i isteral uspesna bremenost so polip.
Kaj koj doktor bese ? Ja koga prasuvav na informacii mi kazaa 1300 evra e vadenje polip posto I jas imam na cerviks mi go vide doktorot na kolposkopija.
Здраво девојки,јас денес правев хистероскопија кај Владимир Трајковски ,и имам само пофални зборови ..се помина во најдобар ред ,се надеваме ке успееме во нашата цел
Zdravo. Ve molam nekoj so iskustvo so otrsanuvanje na septum? Posle kolku vreme od postapkata moze da se probuva pak za bebe? Dali e potrebno da se ceka? Otkrien mi e septumot pri cistenje poradi prinuden abortus, doktorkata rece treba ubavo da se proveri I da se vidi za sto stanuva zbor I dali treba da se otrstrani, no dodeka da odam imam 300 prasanja vo glava.
Јас имав септум од 2.5 см поради него имав два спонтани,што побрзо острани го да немаш повторно спонтан,после три месеци може да пробувате. Не е страшно 20 мин интервенција немав никакви болки после операција најнормално функционирав.
Voopsto ni da go mislis jas bev vo ista situacija kako tebe veruvaj cela procedura e 20 minuti zapsivas , stanuvas imas naj minimalni bolki koi posle infuziata sto e primas ti pominuvaat i jas posle toa bev na kafe na prosetka i posle 2-3 dena malku krvarenje i tolku. Kako doktor ti e preporacuvam Vlladimir Trajkoski od New Born stvarno mnogu dobar covek pa i profesionalec vo svoja rabota. Za da probam za bremenost mi rece posle 3 meseci da se sredit mestoto
Pred skoro 2 nedeli pravev abortus vo 21 nedela poradi anomalija I vekje ne znam na sto poprvo da mislam... Znaes li posle prvata intervencija koga moze da se pravi otstranuvanje na septumot?
Off kolku mi e zal, Stvarno ne bi znaela da ti kazam sa vakva situacija ama mozis da gi baras na tel vo web born da gi prasas. Pak mislam deka logicno bi bilo da pocekas 1 ili 2 meseci oti i taka intervencijata se prajt od 5tiot do 11tiot den posle mesnstruacija.
Не сум стручна ама при киретажа септум не се гледа мислам, со хистероскоп те чистеле, па тогаш што не го отстраниле и септумот? Во однос на чекањево не ме држи за збор ама сигурно ќе треба месец дена најмалце од киретжа за хистероскопија, тоа што е поодмината бременост исто игра улога. Сигурно треба да одиш и на контрола, јас прилично долго крварев. После 6 месеци правев хистероскопија, што од страв што чекав циклус да ми се стабилизора. Во суштина ќе видиш како ќе ти поминат контролите и тогаш ќе ти кажат. Кај мене дури и се сомневаа дека не бев убаво исчистена, ама тогаш веќе отидов во Ремедика и се договорив хистероскопија и чистење во едно да биде ако има потреба. И секако второ мислење ако не си нешто сигурна. Инаку ако имаш септум и ако претставува било каков ризик препорака е да се отстрани.
Kje odam nedelava na kontrola. Inaku abortus pravev vo Remedika kaj Kotlarova, onaa pri cistenje rece deka postoi somnez za pregrada koj treba da se proveri pa mi otvori uste 100 drugi misli vo vrska so toa
Колку кошта на приватно хистетоскопија и лапороскопија со анестезија? Или на приватно во друга болница? Фала
Mene septumot maticniot mi go vide so Eho , i posle go potvrdi so HSG tamu i se gledat i po cisto i dimenzi i sve. Pa posle HSG praev histeroskopia
Зависи дали е дијагностичка или оперативна. Најубаво да се јавиш да прашаш. Инаку ја планирав во систина ама некако многу пари ми беше и правев во чаир. Презадоволна сум и од доктори и од сестри и од се.
Кај кого правеше во Чаир? И дали матичен ти закажа или директ идеш? И јас сум за отстранување, мојава вика ќе ти дадам упат за гак да те видат на 4Д и со нив да се договорам, ама ич несакам клиника.
Здраво И јас во декември правев хистероскопија во Чаир, кај доктор Младен Ристески. Презадоволна сум,доктори,услови,персонал се е супер.
Затоа и сакам таму, ама како стигнавте до таму? Преку матичен гинеколог или ? Јас сакам кај Илиевски. Да барам упат од матичен или како?