Доктор Зоран Илиевски ми праеше лапаро и хистеро. Бев на преглед кај него и он ме упати што и како после. Матичната само упат за преглед ми даде.
Na drzavna od doktorot bev zadovolna ama od sestrite ne koga mi bea najpotrebni posle operacija mi se slosi im velev mi se povraka donesete mi nesto tie mi velea disi dlaboko zemi vazduh zakrepnuvanjeto odese pobavno bidejki bev klasicno. A vo remedika laparaskopski bev moze bev na privatno plativ 140 000 den bidejki vadev miomi cista na lev jajnik i histeroskopija e tamu od cel personal bev zadovolna. I zakrepnuvanjeto odese mnogu pobrzo... Mnogu e zalno sto vo nasata drzava plakame zdrastvo a na kraj sme i prinudeni da se lecime na privatno.
Zenski mojata situacija e vakva. Predhodnata godina vo septemvri mi vidoa polip bese mnogu mal i mi rekoa nema sto da se cepka ovaa godina vo mart koga bev mi rekoa nema si go iscistila so menstruacijata. No vo april pokrvariv na 12 ti den i imav krvarenje tri dena samo na brisenje. Ojdov pak na lekar pak mi vide polip nov no ne sakase da mi kaze kolku e golem samo mi rece ke dojdes po nareden ciklus da vidime dali go imas iscisteno ocigledno stvaras i gi cistis so menstruacijata, a ako stoi preporacuvam histero. Ovaa menstruacija izvadiv takvi parcinja kako nikogas do sega, se nadevam deka go imam isfrleno. Utre odam na kontrola. Inaku muabetot mi bese dali se ima nekoja najdeno vo takva situacija da stvara polipi matkata i da se cisti so menstruacija. I ako treba da pravam histero kade mi preporacuvate da pravam? Vi blagodaram
Jas za histeroskopia bi ti preporacuvama Vladimir Trajkoski od New born, jas napraiv za septum ama sum zadovolna mnoguu od doktorot. Takov profesionist i covek nemam stretnato do sega. Den deneska posle 2 godini koj pat da go baram na tel da go prasam za bilo sto tuka e i rabotava ja zavrsi prekrasno
Vi blagodaram za infoto, no denes bev na kontrola go imam isfrleno polipot. Nema potreba od histeroskopija. Sto ne mi e ni cudno ogromni partali izvadiv ovoj ciklus. Vtor pat ova se desava i mi rece doktorkata stvara matkata polip i go isfrla so menstruacijata.
Здраво девојки ! Дали има некоја да сподели каков и бил циклусот после хистероскопијата .кај мене беше отстранет мал септум и гребење на матката .циклусот ми е многу оскуден .дали има место за паника
Сакам да прашам каква е постапката за хистероскопија, конкретно за отстранување на септум? Дали матичниот гинеколог дава некаков упат, препорака? Конкретно прашувам бидејќи имам приватно здравствено осигурување но за да се покрие мора да биде со индикација односно со упат од специјалист
Јас правев во Чаир,матичната ми даде упат за кај доктор со сите докумети ги гледа и ти кажува кога ќе ти закажт хистероскопија,се прави до 10-12 ден од менструација.Не е страшно немав ни малку болка едвај чекав да станам после операција многу ми се јадеше.
Мене ми ги побара снимките од HSG ама кај мене не се гледаше дека имам преграда ако имаш од 4д на ехо е стопати подобро.
Zdravo na site prv pat sum tuka, ce pravam ivf vo turcija i tie mi predlozija da napravam histeroskopija tamu ama nekako skapo mi se vide, i sakam da vidam ako moze ovde kade i kolku . Ve molam za iskustvo.
Ако имаш здраствено осигурување можеш на гинекологија - клиника или во Чаир таму ти е најефтино отприлика до 2000-3000 денари незнам точно ама не е повеќе. Ако сакаш во приватна болница јави се Систина, Ремедика, Њу борн, Плодност ќе ти кажат цена ама и таму се зависи што и како ќе биде направено за време на интервенцијата.
Препорака за добар доктор во Ре Медика за хистероскопија? И како е постапката, треба прво да закажам преглед кај него?
Здраво на сите Ми треба мислење од вас дали е потребна хистероскопија Се спремам за трансфер но ендометриумот на 10ден е 4.5 никако да се задебели, продолжувам со терапија до 15ден, На 4д не се гледа ништо, докторот спомна да направиме хистероскопија ме изненади од каде тоа сега а 2 години до сега не спомнал ништо Дали некоја има искуство со ова Убава вечер
Јас правев некаде 6-7 ден од менструација. Се јавуваш дента кога ќе добиеш и кажуваат за колку дена да одиш. Јас правев во Ремедика, за државна не знам точно како оди, но ако се вратиш назад неколку страни, има девојки што детално објасниле.