Здраво После хистероскопија пијам цикло п и естрофем, но сакам да ги прекинам. (Да не испијам 21 апче) дали знаете како потоа би се одвивал циклусот?
Бидејки градите ми се осетливи и ме болат, но и ме исплаши упатството за употреба кое дополнително ме наведе да читам статии за можни последици од HRT.. до сега имам пиено само од естрогените
Во секое упатство мора да пишува за можните последици не мора да значи и дека ќе се случи. Зимај ја терапијата иначе џабе си ја правела хистероскопијата ако почнеш да крвариш.
Jas posle histero piev cikloproginova, sledniot ciklus posle histeroto mi bese oskuden, so temna krv i mi traese podolgo. Gi ispiv site apcinja . A gradite mnogu me bolea, do stepen da zakazam eho na gradi da pravam. Kako zavrsiv so pienje bolkite se smirija skroz. Kako sto dobiv pregledav hormoni na 3 ti den, nekoi vrednosti ne bea vo normala. Estrogeniot hormon mi bese pokacen mislam od cikloproginovata. Sleden mesec pak kje proveram da vidam. Ovde procitav deka posle cikloprog treba nekoj mesec da pomine za hormonite da se stabiliziraat.
Со причина ги даваат апчињата после хистеро, сите сме ги пиеле бидејќи треба да се регулира циклусот. На своја рака не треба да прекинуваш терапија.
И мене ме болат градите и воопшто не ми е пријатно тоа. Иначе со пребарување прочитав членки што како терапија примале само естроген и затоа ме интересираше како се одвива циклусот после примено само естроген, како што до сега имам пиено јас. Иначе не ми е прва хистерпскопија, а првиот пат не примав терапија, него секако тој циклус го терав со контрацепција..
Do cikloproginovata e. Zatoa bolat i se mnogu poosetlivi. Za da gi otkazes najubavo da se konsultiras so doktorot sto ti gi prepusal.
А колку дена после оп хистероскопија крваревте? Мене ми е 4 ти ден и сеуште имам свежа крв, а минатиот пат пооскудно и потемна крв. Не знам дали е нормално или е поврзано со естрогенот.. ваше искуство?
Ima zeni proginovata sto ja pijat 6 meseci (eve drugarka mi).. ne e tolku strasno kako sto se pisuva po upatstvoto. Sekogas treba vo konsultacija so doktor da primas ili da ostavis terapija, osobeno hormonskite. Ne e tolku ednostavna rabota da odlucis sama za toa..
Zdravo, pravev hsg denes vo sistina i pri snimanjeto doktorot iskomentira deka imam pregrada na matkata i treba histeroskopija Megutoa vo izvestajov takvo nesto ne gledam deka pisuva
Па треба, да, мене во извештајот ми пишуваше дека имам септум. Исто во Систина правев. Но и на снимката се гледа. Ако сакаш, може да се јавиш во Систина, да му пренесат на докторот да направи нов извештај во кој ќе пишува за септумот.
Terminot Arkuaten uterus oznacuva deka matkata ima blaga forma na nepravilnosti odnosni gorniot del od matkata e malku vdlabnat istata Dg.ja imav i jas i izvrsiv Histeroskopija vo Sistina kaj Dr.Dimitrov