Да на ГАК е постапкава. Не поминав анестизиолог. А што се прави кај него? Зошто мора посебен ден за него, нели кога ќе биде постапката тогаш ми треба? Може затоа ми рекоа гладна жедна да бидам? Леле може требаше се во еден ден да си поминам сега ќе треба да одам два пати, еднаш за историја еднаш за постапка. Сега се изнервирав Вторник останува да се јавам кај сестрата и убаво да си прашам...
Нa aнaстезиoлoг се земa крв мoкрaчa зaтoa ти рекoјa дa бидеш глaднa жеднa екг притисoк тежинa крвнa групa
hsg kolku cini na privatno dr trajkovski mi rece da napravam hsg sega iako lani na gurgovden mi pravea histeroskopija mi otstranija septum 13 milimetri gnoj od tubite bile polni gnoj i polip cervikalen neznam zasto sega pak mora da pravam hsg
Вака отприлика оди постапката - од кај докторката одиш горе кај Зоре и Блага - те запишуваат во тетратка - се јавуваш коа ќе добиеш и ти даваат микрогинон да пиеш - ќе ти кажат кога да отидеш - коа ке отидеш едната ден ти земаат крв следната со резултатите одиш кај анестезиологот за уште некои испитувања, притисок, тежина итн - ти се јавуваат ден пред операција да го испиеш сирупот за прочистување и до вечерта си само на течност после 10саат ни течност не смееш -утредента одиш таму околу 7, те сместуваат, дават спаваќа и чекаш да те викнат штом ти кажале кога да отидеш ќе ти земат крв и дента или утредента ке те прегледа анестезиологот јас лапароскопија со хистероскопија правев, ваљда е скроз исто и само за хистероскопија
Хсг дa нaпрaвиш зa дa видaт дaли е вo ред сo тубите пилип и дaли е oтстрaнет септинoт Јaс сум нa диетa не ми дaдoјa зa прoчистувaње ништo сaмo ми рекoјa двa денa пред хистерo дa нр јaдaм пa си мислaм дaли мoжи јaбoлкo и крaстaвицa дa јaдaм умoт смo вo јaдење ми е сo велите вaше мислење
Правев хистеро на ГАК па ме интересира ваше искуство: Ми извадија полип и др ми кажа дека примерок е пратен на патологија. Дали на ГАК треба да прашам за резултат и дали се плаќа тоа дополнително?!
Здраво ФЕМИНКИ Jас сум нова на форумовов, но редовно ве читам...Сакам да го споделам моето искуство...денеска правев хистероскопија во Ремедика кај Зоран Јовановски и сум презадоволна. Бидејќи се обидуваме со мм за бебче веќе 1година и 4 месеци, а сите испитувања беа во ред...се одлучивме за хистеро...но, и хистероскопијата покажа дека се е во ред, немам ни преграда, ни полипи... Самата интервенција беше сосема безболна...сакам да ги охрабрам сите кои се двоумат за интервенцијата...не е воопшто страшна oва го пишувам затоа што јас лично се мислев со месеци, а откако заврши се прашувам што сум чекала до сега...
А да ве прашам дали можеш да имаш гел на ноктите? Оти се води како операција постапкава и гледам при операција треба ноктите да не се лакирани. Е сега јас имам гелни нокти дали ќе ми прават проблем? Пари да земат само според мене Од хсг ќе се види дали има потреба од ова
Најискрено се зачудив дека првен го спровеле зафатот па виделе дека нема ништо. Затоа прашав кои биле индикациите. Првен треба нешто да се види па да се подлегне на тој зафат. Кај мене на пример се отстрануваше циста од грлото на матката која можеше да биде опасна за плодот при евентуална бременост, па уз тоа со камерата и во матката проверија дали е се во ред.
Мојата приказна започна пред 1 година кога мојот матичен др.Цветановски ми кажа дека имам полип на грлото на матката и ми даде упат да го вадам на клиника кај Боривое мислам дека беше... но, од лични причини отидов во Ремедика и таму се установи дека немам ништо...ни П од полип, па ме советуваа работи на случај океј си Но, откако помина 1 година праевме спермограм, хормони итн..се си беше океј и пак се вративме на можноста да не има навистина полип..(понекогаш се случува да не се гледа на ехо)...па затоа ме советуваа за хистероо...па сега не знам...дали е за пари или не....битно сум поспокојна сега
Со хистероскопија се прави најдетален преглед на матка подобро и од хсг. Имав пример на пријателка на која при самата интервенција наместо 3и извадија 9миоми.