Moze da napravis I HSG, imunoloski ispituvanja vrodena I stecena trombofilija torch test, da si oroveris tiroidna so se anyitela, skrien Seker
Здраво женски! Дали некоја од вас правела дијагностичка хистероскопија во Плодност? Во кој дел од циклусот се изведува, колку чини доколку е само дијагностичка, а колку доколку е и оперативна? Како ги подготвуваат пациентките? Јас сум со ИВФ, до сега правев 3 неуспешни трансфери на бластоцисти. Пред трансфер на овој последен ембрион би направила и хистероскопија. Ако е се ОК, дали трансферот се планира за истиот циклус или се остава за наредниот ако има некој искуства да сподели. ,
Ispituvanja na institute za imunologija dali Imas antitela sto ti go napadjat plodot Ili spermata primer go tretirat kako strano telo.Pobaraj upat od post maticen do institute za imunologija I Humana genetika tamu Dr.Petlickovski ke pise sto treba da ispitas vo nivna labaratorija ke mu objasnis kolku spontani si imala vo koja nedela I sl. Se ke mu kazes posle so rezultati pak ke odis na konsultacija kaj nego.Malky se cekat rezultati poveke vreme jas gi dobiv za 3 meseci ama toa bese 2020 pocetok na korona moze Sega pobrzo bivat.
Ова е тоа тромбофилија и генетски мутации Или нешто друго? И доколку имаш антитела која терапија ја даваат или?
Jas trombofilija ispituvav na transfuziologija I vo Manu.Taka da mi pisaa drugi ispituvanja ANA, AFA I zaboraviv sto uste.Od toa sto mi kaza edinstveno ne napraviv HLA tipizacija za toa ispityvanje treba I soprug a ne go napraviv, resiv toa u kraen slucaj da pravam.Sto e terapija neznam kaj mene Bea uredni rezultati problem bese pronajden so HSG neprooden Lev jajcevod
Ја сите тие испитувања афа, хомоцистеин, генетски мутации, lupus antocoagulant, vit D3, skrien seker, tiroidnata antitela, gi pravev na transfuziologija, ana ne pravev, se e okej osven mthfr heterozigot na 1298, 677, mtr i mtrr i homozigot na pai I mi kazaa aspirin i metilirana folna Ama posledno izleze septum, koj prethodno ne bese viden Na rutinski pregled posle 2 spontani go otkrija I napraviv histeroskopija
Jas gi imam istite mutacii kako tebe. A homocystein ne doispitav zoso nemaa reagensi na klinicka biohemoja. Koj dontor ti gi citase rezultatite na tranafuziologija?
Ништо од мојата лапароскопија и хистероскопија на Гак. Сабајлево се јавив и сестра Весна вели дека не работи апаратот за лапароскопија веќе скоро две недели. Битно ми кажа да продолжам со Микрогинон да ги пијам, а до кога не знае ни самата. Некоја од Вас да се префрлила од Гак во Чаир кај Зоран Илиевски? Дали би можела да си ги земам сите испитувања и Хсг наодот од Гак? Некоја да има искуство со доктор Зоран Илиевски, дали побрзо би се завршило кај него?
Ajde po poleka ke bide ako si odstranila septum, za mutacii ti kazal Jani terapija.Jas I godini si imav I poradi zatnat jajcevod mi kaza probuvaj 6 meseci ako nebiva invitro I taka napraviv so ivf imam edno dete zdravje za drugo nesmeeam hormonska stimulacija ako bide prirodna samo ako Saka gospod, ama verba samo I trpenie dur se se pomine srekno.P.S Dr Jani e stvarno super covek mene mi trebaa kleksani za cela bremenost I isti mutacii imam mi izleze vo presret mnogu za izvestai, aspirin piev od pozitiven test do 13 nedela ginekolog mi go isfrli posle.
Ajde, se ke bide kako sto treba Gospod e golem Da dr.Jani e mnogu dobar Zasto ginekolog ti go isfrli aspirinot Ti ufrli kleksani?
Kleksani imav I aspirin od pocetok potoa vo 13 nedela kleksani prodolziv a aspirin ne, mi kaza dovolno bile kleksani e Sega nekade citav deka aspirin moze da predizvika krvarenje pa moze zatoa go ukinal. A metilirana folna isto od pocetok pa I pred toa od kako doznav za mutaciite.
Pa pobaraj da ti iskopirwt ispituvanja ako nesakat da ti dadat original pa odi vo chair zakazi pregled I kaj drugiot doktor jas licno nemam iskustvo so nego bliska prijatelka se poradjase so carski kaj nego ima pofalni zborovi, edna konsultacija I ke si vidis kako e doktorot.A sto ispituvanja osveb HSG odnese?
Koga bev prviot pat na pregled ja nosev snimkata i izvestajot od HSG, pap test , brisevi, hormoni na 3ti den od ciklus i plus Amh hormonot, i krvna grupa. Si gi ponesov i spermogramot i Dna fragmentacijata od soprugot za sekoj slucaj. Inaku kje odam vo sreda i kje go cekam Tofoski pred ambulanta, sepak i na lice mesto da vidam kakva e situacijata. dali ke treba mnogu da cekam i da baram resenie na drugo mesto.
Zdravo, jas pravev dijagnosticka histeroskopja so skreching pred nekoj mesec. Samo toj den ne bev na rabota si zemav sloboden den, posle toa bev dobra i normalno si funkcionirav. Dobro pominav nisto strasno. Ako te interesira nesto podetalno pisi mi.
После колку време од хистероскопија (за отстранување ендометријален полип) , може да се прави ин витро?
Здраво на сите. Откриен ми е полип во матката од 0,7мм. Ми кажаа дека ако не се исфрли преку циклус потребно е вадење. Имам 20години и сум многу исплашена. Како се одвива самиот процес, дали е целосна анестезија, какви испитувања требаат и Предлог доктор на државна во Скопје,и колку време се чека? ( и дали е можно да го исфрлам преку циклус или некој природен лек)? Ве молам за одговор секое мислење е добредојдено