Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    172
    Zdravo, kaj koj doktor pravese i kako si zadovolna?

2. Vera1002

Vera1002 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    16
    Kaj dr.Trajkovski, da zadovolna sum

3. I.G.

I.G. Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Во Систина 67000 денари пред некој ден, хистероскопија со отстранување на септум кај проф.др.Димитров.
    Одиш од сабајле се завршува се истиот ден, попладне те пуштаат да си одиш. Поздрав

На eleonora7852 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    620
    Ти благодарам на одговорот.
    Секако подетално ќе го распрашам, се договоривме чим добијам мензис да го барам. Сакав претходно да бидам спремна со прашања од искуства
    Кај мене јас побарав хистеро со скречинг, докоторот не ми предложи. Ми кажа хистеро може и интралипид, но скречинг не. Според новите протоколи не се препорачувало, а било многу доходовно. Од вас од форумот научив дека може биопсија од ендометриум и знам дека во Систина прават и го испитуваат примерокот, во Плодност немаат оддел за хистопатологија но сигурно соработуваат со некоја.
    За следниот трансфер ќе побарам и декортин, до сега не сум примала, а немам ни испитано ана, афа....немам ендометриоза, хашимото и сл.
    Па, ќе видиме....здравје!

5. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Moze I ne e do dekortinot, jas imav ispitano antitela rezultati negativni no imam trombofilni mutirani geni na svez transfer mi stavija I dekortin I estrofem I progesteron pa nisto na krio transfer samo progesteron I pobarav za grcevi mi stavija atosiban I bese uspesno, taka da se e lotarija nekogas a kleksani I aspirin od pocetok pocnav. Skrecing ne mi predlozile a neznam dali bi prifatila oti ako nekoj nema rodeno t.e lva bremenost sekoja luzna vnatre noz so dve ostrici.

На Bislimska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    620
    Така е, баш е лотарија. Атосибан примав и јас. Од естрогенска поддршка крварам (естрофем, циклопрогинова), зашто ендометриумот ми хиперплазира многу бргу ми се задебелува и затоа на спонтан циклус правам трансфери и на ден на овулација имам 10-11мм ендометриум. Од мутации хомо сум на ITGR2 и MTHFR и некад примам клексан, некад не, аспирин да.
    Затоа пред овој последен ембрион би сакала све да направам и да примам од кое не би имало штета.
    Можда е претерано, ама желбата за успех е преголема

7. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    8.014
    Баш денес прашував кај нив. Ти правеше оперативна хистероскопија? Како помина?
    Јас сум за отстранување септум.
    Кажаа за оперативна околу 27 илјади, плус 4000 за анестезија.
    Дополнително за хистопатолошка анализа и некаков гел ако имало потреба.

8. Pedz.de

Pedz.de Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки. Вчера направив лапароскопија со хистероскопија кај Димитров во Систина. Чинеше околку 126 000 денари. Заради Т-форма на матка видена на ХСГ и сомнение за ендометриоза. На хистероскопија се видело и мал септум кој што е отстранет и се проширила матката и мала аденомиоза со екстерна мала ендометриоза кај бешиката. Тубите биле проодни на лапароскопијата. Моето прашање е дали некој од вас има останато бремена после оваа интервенција. Јас имам и дополнителен проблем со полицистични јајници, тие биле малку зголемени ама до сега добро реагираа на стимулација со Кломифен или со Летрозол. Живеам во Германија и таму прво се обидуваат со најнеинвазовни процедури, односно стимулации на природен циклус со сексуален однос по пукање на фоликулот со стоп инекција. Прашањето кое како што ви пишав е дали мислите дека тоа што матката била тесна и овој мал септум правел проблем и на зачнувањето, зошто кај мене до сега нема настанато бременост никогаш, а велат дека овие работи би биле проблем за одржување на бременост, но не и за зачнување? Фала ви? Инаку пијам метформин од 850мг ама сега Димитров ми рече да одам со 1500 ХР.

9. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    172
    И јас денес ги барав и истиот одговор го добив. Е сега за тој гел ми кажа дека дури тогаш ќе се знае дали ќе треба, а не знаеше да објасни за што служи точно, цената му е 5.000 ден. А за анализата не ми кажа колку и тоа ќе се види тогаш дали ќе треба?

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.438
    Допаѓања:
    8.014
    3500 е хистопатолошка анализа ако има потреба.
    Ќе прашам и кај Органџиски, сега почнаа со болницата тие.
    Тебе потврден ти е септум?
    Кај мене е само сомнително, треба 5Д ултразвук да правам.

11. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Ke si bide daj boze junaceto da se izbori I kaj mene Bea posledni 2 embriona eden ne prezivea ofmrznuvanje drugoto junace bese ok I sea sme 13 meseci.Atosiban prv pat nemav na svez ama primetiv deka imam grcevi I toa si go kazav na kriotransfer I mi vlukcija isto progesteron ne mi proverija odev kriotransfer na priroden spontan ciklus ama procitav edna clenka deka na den na transfer progesteron I bil nizok I jas sama si lroveriv den pred transfer mislam 21 Ili 24 mi bese.Drugoto lotarija I sreca taka trebalo da bide moze da sum znaela I site da gi zamenam da idam na kriotransfer na priroden prv pat bese svezi ama koga e kazano togas, bitno trpenie molitva I zelba I so gospod napred da bide bebka za Nova godina ;)

На Bislimska и Nikol29 им се допаѓа ова.
  12. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    172
    Јас прашував за остранување на полип и истите цени ми ги кажа.

13. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    266
    Девојки, дали после направено лапаро-хистеро ви дале терапија да пиете? Јас правев минатата недела, докторот буквално ништо не ми даде да пијам. Малку ми е чудно бидејки на повеќето членки читам дека им дале терапија после операцијата.
    И уште едно прашање после колку време можевте слободно да спиете легнати на страна или стомак?

14. Pedz.de

Pedz.de Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Да, терапија пијам Микрогинон уште од почеток на циклус и Естрофен 2х1, 7 дена. Тоа е за обновување на ендометриумот. За спиење на стомак уште од третиот ден. Не знам зошто не ти дале, јави се прашај, можно е и ако ништо не ти чепкале во матката да нема потреба од терапија. Кај мене беше работена метеропластика со вадење на мал септум.

15. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Здраво женски,
    Од почеток на темава па до крај скоро сите ваши мислења ги прочитав, па видов дека многу го фалат доктор Димитров за лапаро и хистеро. Сакам да ве прашам каде да го барам докторот? Дали сеуште е во Ремедика или е префрлен во друга болница? Би сакала да одам кај него најпрво на консултација па да се договарам што и како да се прави

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Во Систина е Димитров.

17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    1.204
    Девојки здраво,

Што мислите за лапароскопја кај Д-р Калчовски на клиника. Сите искуства ми се добредојдени.

Благодарам

18. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Уште едно прашање сакам да прашам, дали случајно знаете дали приватното осигурување покрива за лапаро и хистеро во приватна болница ?

19. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    266
    Калчовски е еден од подобрите доктори таму, има многу пациенки што одат кај него и со неколку што зборував сите се задоволни од докторот. Јас не правев кај него, правев кај Тофоски, ама сепак мислам дека нема да згрешиш и кај Калчовски. Кога и да одев горе на 3ти имаше доста пациентки што го чекаат и многу беше фин и посветен на нив.

На Nbnbnb му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Nemam iskustvo so Kalcovski ama zatoa toplo ti go preporacuvam Tofovski.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.