Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Со лесно и ти посакувам брзо да си се израдуваш ❤

2. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    267
    Девојки дали некоја од вас се соочила со вагинална инфекција после лапаро- хистеро? Јас сум точно еден месец одкако ја направив операцијата. Пред операција сите брисеви беа во ред, после неа нормално немам односи дури не каже докторот. Сега чекам пак резуктати од брисевите и до тогаш ќе пукнам од грижи. Се плашам да не случајно пак ми се затнат каналите поради инфекцијава.

3. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    623
    Каква инфекција имаш? Ја сум 2-3недели после хистеро со кандида и си почнав со терапија.

4. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Posto sme kaj isto doktor operirani smo sto jas pravev histero dali ti dadoa antibiotik? Mene ne mi dadoa nisto samo mi rekoa sestra vesna odnosi eden mesec da ne da ne krevam tesko I rezultati za 2 nedeli kontrola za 1 mesec.E Sega jas oti tri Dena pred histero pravev HSG mi dadoa antibiotik pa si go dovrsiv I prodlolziv uste 5 Dena so drug antibiotik mi e strav bez nisto a cepkano e vnatre

5. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    623
    Правилно си постапила, требало антибиотик да ти дадат. Мене цефалексин 5 дена ми пишаа после интервенција.

На Nbnbnb му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Mene mi bese cudno kako nisto nema Pisano u izvestaj za edno HSG 5 Dena antibiotik a ne ova intervencija, fala ti

7. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    267
    I mene nisto ne mi dadoa a bev laparo i histero. Bas duri se zacudiv koga ne mi dadoa doktorite nisto. Histeroskopijata bese dijagnosticka a laparoskopijata za kanalite.
    Eve sega posle eden mesec imam problem. Duri iscedokot e bledo zelen i toa ukazuva na nekoja infekcija sto ne e samo obicna kandida..

На Vera1002 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Ma ti da odis podhitno da proveris bris ako treba I privatno taa boja na iscedok ne e dobra

9. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    267
    Sekako uste minatata nedela bev, utre gi cekam rezultatite. Pocnuvam so Flazil od deneska, pa kje vidime kako kje bide.

На Nbnbnb му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    Здраво правев хистеро лапароскопија на 28.02. Ми кажаа дека е нормално крварење да има после тоа ни нд ми кажаа колкав временски период. Јас еве денес на 13.03 сѐ уште имам крварење кое иако не е обилно е секојдневно. Какво е вашето искуство колку време крваревте?

11. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Zdravo devojki, me interesira za laparo i histero, odkoga ke dobiete menstruacija koga treba da se javite na doktor za zakazuvanje na taa operacija? i na koj den posle menstruacijata se pravi ?

12. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    267

13. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    ama jas seuste se nemam
    dogovoreno so doktorot, treba prvo da odam na konsultacija pa potoa da se ceka menstruacija i togas apcinjata da se pijat?

14. GospogjaLorax

GospogjaLorax Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    96
    Девојки да ве прашам неможсм да најдам онлине за Органџиски најдов и за Њу борн но ме интересира Ремедика и Систина за цената на хистероскопија само? Барав малце наназад но да ве прашам некој најбрзо сега што правел хистероскопија поради полипи?

15. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    184
    Јас прашував пред некоја недела во Ремедика и би требало како што ми кажаа околу 50К. Инаку ми го препорачаа Др. Зоран Јовановски. Ти каде ќе правиш?

16. GospogjaLorax

GospogjaLorax Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    96
    Другарка треба да прави, нели прво матичнава и препорачала државна или чаир но ме интересираше приватниве како што зашто

17. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    184
    Епа што како зашто, се знае во приватните клиники колку е поскапо, е сега ова е некоја долна граница, трошоците може да се и повисоки.

18. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    184
    Дали некоја од вас правела хистероскопија за остранување на полип и после тоа за колку време забременивте? Мене ми препорачаа да го остранам зашто би претставувало пречка за забременување? Сепак како што читам ова уште не е научно докажано? Какви се вашите искуства?

19. MikaV

MikaV Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    134
    Јас правев во декември 2021 и во јули2022. Сеуште неможам да забременам.

20. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Ti se povtori na isto mesto Ili imase Nov dosta kratko vreme poedju Intervencii e