И мене ми ги дадоја истите апчиња, по 1 на ден, не е битно дали пред или после јадење. Другата недела ќе правам хистероскопија.
Јас ќе правам утре, па ќе ти кажам. Утре ми е 8 ден, пијам од 2 ден микрогинон. Докторката кажа дека е со целосна анестезија.
Da, ama na niv pisuvalo pozadi sekoe apce koj den da se pie, na primer ako pocnis so terapijata vo vtornik da go ispies toa apce sto e oznaceno so vtornik i prodolzuvas so denovite od sedmicata. Zatoa ne znae dali ke ima nekoj problem zatoa sto ne gi piela po redosled kako sto se napisani denovite
Neznam najdobro da se konsultira so doktorot. Ni mene ne mi go posoci ova nikoj, da ne pishevte tuka nemase da znam, sreka sum gi pogodila dve apcinja vo redosled
Koga ke gi zavrshi apcinjata treba da dobie menzis, taka mi kazaa mene. Ako dobie posle den dva od zavrshuvanje na apcinjata togas nema problem nikakov.
Posle apcinjata imala samo den ipol mnogunslabo krvarenje i tolku. Mozhe i toa da bilo menstruacija ama sepak mnogu slabo. Kako i da e ke se konsultira so doktor. Vi blagodaram
Jas Bev bez terapija bez mikroginon na 3 den od ciklus Bev na pregled napraviv hormoni mi otvoria istrorija anesteziolog Bev nosis prethodniot pregled sto ti kazale primer kaj mene baraa HPV tipizacija pap bris I HSG toa napraviv pomedju DVa pregledi I mi ostanna hormoni I eho pred intervencija.Mi rekoa ke se javat I za nekolku Dena mislam slednata nedela se javija da mi kazat do kolku da jadan I da pijam na den na intervencija otidov kaj 7.30 treta Bev na program celosna anestezija kratkotrajna I posle 14 cast me pustija doma
Супер поминав, нема ништо страшно, после интервенцијата во соба околу 2 часа и ме пуштија. Целосна анестезија. Ми кажаа да продолжам со микрогинон, дадоа плус вибрамицин и естрофем. 37 илјади во Органџиски.
Денес само кажа докторката. Од утре може веќе како и претходно. Гледам си прашала за вежбање. Може не е лошо да почекаш некој ден, секако ќе крвариш. И осеќаш како менструални болки, сепак е сечено, не се напрегај одма со вежбање.
Има ли шанси да болат гради како пред циклус од микрогинон? Прв пат пијам контрацептивни заради хистероскопија, вчера ја направив, ама мора да ги терам до крај нив. Минатата сабота ги почнав, од вчера и естрофем, и осеќам на допир болка како пред циклус.
Штом се контрацептивни, од нив се. Хормоните малку се поместуваат, пак ќе се вратат во нормала кога ќе ги прекинеш.
Утре правам оперативна хистероскопија во систина. Некој да сподели искуство? Малце сум уплашена поради целосната анестезија :/
Да не се плашиш. Кратко трае процедурата ништо нема да осетиш. Ќе те разбудат на интензивна ќе седиш таму кратко па ќе те префрлат во соба, инфузија ќе ти дадат и ќе си одиш. Во 7:30 сабајле ме примија,во 11 бев дома, полна со енергија бев
Ич да не се плашеш. Смири се. Ќе одеш, ќе легнеш и заспиеш, ќе се разбудеш и се ќе биде во ред. Така ќе си викаш. Јас така си кажав и немав никаков страв. Ако паничеш, притисок ќе качеш и само полошо пред анестезија. 20мин беше процедурата, се разбудив, во соба 2 саата и во 1 часот бев дома, а во 8 сабајле отидов. Ништо страшно и поарно со целосна анестезија отколку да слушаш што прават.