Mene mi dadoa i estrofrn i cikloproginova i citeral i metipergometrin. Vcera pravev histeroskopija i mi napravija samo grebenje. Nekako mi e strav se ova da pijam…? Nekoj iskustvo da mi kaze plus?
Колку дена имавте крварење после интервенција? Јас вадев полип во петокот имав мало крварење тој ден, два дена ништо и денес со поголем интензитет. Дали е нормално? Од терапија пијам само микрогинон.
Lele znaci mene epten me naklukale so lekarstva♀️ Jas imam krvarenje veke 3ti den so slab intenzitet. Mi rekoa deka do kaj 5 dena e normalno.
Ve molam predlog/iskustvo za otstranuvanje na polip (vo privatna ili drzavna), ako moze da posochite predlog doktor bidejki sum mnogu mlada, nemam rodeno, i sum premnogu isplashena od seto ova. Vi Blagodaram!
Јас вадев полип кај Димитров во Систина, задоволна сум од докторот и од персоналот. Го избрав по препорака од форумов.
мене баш пристапот негов ми се допаѓаше Човечен, срдечен што и да прашате ќе ви одговори народски кажано да го разберете
Незнам можеби му бил денот, мене ми правеше хистероскопија и фала му многу ме среди тип топ немам збор. Но, после тоа бев кај него за фоликуметрија и во споредба со пристапот на мојот доктор Бојаџиев, Димитров беше 0. Зборам за однос пациент-доктор. Секако за професионалност немам збор како што пишав и погоре за аномалии на матки си е најдобар во МК и ако повторно би правела хистероскопија пак би ја правела кај него.
Бидејќи по направена хистеро лапараскопија кај Димитров, останав бремена природно би сакала да прашам дали има некој искуство да каже докторот дали води редовни бремености со пораѓај на крај или единствено во Систина интервенции прави ?
Девојки, За тие што правеле хистероскопија во Систина,после колку време имавте резултати и дали мора да се иде лично да се земат?
Zdravo, jas vadev polip vo Sistina kaj doktor Palcevski i mnogu sum zadovolna od nego. I jas nemam rodeno, se spremavme so soprugot za ispituvanja i izleze deka imam polip i treba da se izvadi za da moze da ostanam trudna. Za 2 nedeli izlegoa rez deka se e ok, posle eden mesec napraviv so nego i hsg. Vo kratki crti za taa procedura sum premnogu zadovolna i od doktorot i voopsto od personalot na bolnicata. Dr. Palcevski iskreno ti go preporacuvam.
Otprilika 2 nedeli posle intervencijata imav rezultati, a gi zemav na prvata kontrola posle intervencijata, toa ke ti kaze doktorot za kolku vreme treba da napravis kontrola.
I jas prvite denovi nemav nekoe silno krvarenje a posle 4 i 5 den poobilno, i se slusnav so doktorot mi rece deka e normalno, pij si ja terapiata sto ti ja dal i ne se opteretuvaj mnogu so fizicka aktivnost.
Здраво девојки, сакам да прашам искуство ваше во врска со менструалниот циклус после хистероскопија, мене ми завриши циклус пред некој ден но читам дека сите имаат обилно крварње кај мене е спротивно еве втора менструација а крварњето ми е краткотрајно до 3 дена, за првата го прашав докторот ми рече дека е норамлно да е изместенеа во секој поглед ради терапијата но следната менструација ќе се среди, па очевкував крварње од 5 дена како што ми беше. секако сум на преглед на 15ти за некој ден па и стурчно ќе ми кажат по прегледот но во меѓувреме не е лошо ако некој имал слчно искуство да сподели.
Девојки, После колку време од направена хистероскопија бевте на контрола? Мене Димитров ми рече дека нема потреба од контрола кога ги земав резултатите....не знам дали да закажам кај матичната, Ве молам ваше искуство
Мислам дека после месец од хистероскопија бев на контрола, и тоа баш кај Димитров. А какви резултати зема ти? Отпусното писмо ми го дадоа веднаш по интервенцијата пред да ме пуштат.
Да вагинално ехо, ама јас отстранував преграда, ме прегледуваше дали е се’ добро отстрането. Ама ти си вадела полипи, слушај го докторот како ти кажал тој е експерт во таа област, не си прави стресови безпотребно.
Хистероскопија и лапараскопија имам правено на Гак кај Д-р Глигор Тофоски. Презадоволна од докторот, топла препорака за него.
Предлог за добар доктор за хистероскопија на државна ,како закажувате дали прво мора преглед кај него дали бара некакви снимки или резултати секоја информација е добредојдена