Ako e samo odstranuvanje septum moze od nareden mesec da se prodolzi so obidi. Od iskustvo licno mi odstranija septum sredina na septemvri, a transver imav krajot na noemvri. So lesno.
Фала ви многу на одговорот Дали исто и вие правевте хистероскопија и лапароскопија ? Ми дадовте надеж и мило ми е што брзо сте закрепнале, се надевам дека трансверот ви бил успешен
Ne samo histeroskopija pravev. Da transverot mi beshe uspeshen imam sin Vi posakuvam da pominete so lesno i uspeh vo nabrzo vreme da si imate.
Женски, имам уште едно прашање Доколку на гак нема место за месецов да ме пишат за хистероскопија и лапароскопија, по ваше искуство дали да си џемам упат во Чаир да одам ? Дали и таму има исто стручни доктори за оваа интервенција? Дали и таму би имало место да завршам овој месец
Јас правев хистероскопија во Чаир,сум презадоволна и од персоналот и доктори и и го препорачувам др.Зоран Илиевски професионалец. Мене ми острани септум,после 5м останав бремена и сега си имам ќеркичка од 7м.
Здраво девојки, После хистероскопија (заради отстранување полип), откако завршив со микрогинон, после 3 дена добив менструација, но само 2 дена и малку (не како вообичаено). Дали е ова нормално, или е нешто посериозно? Ве молам за совет и помош дали нешто да преземам. Благодарам
Здраво женски, јас направив лапаро-хистероскопија на гак. Одлично поминав, ве охрабрувам сите што се двоумите и имате страв, само со добра мисла се поминува лесно. Стручен тим од пријатни лекари, професори и сестри, само пофални зборови имам. Доколку некоја од вас има слично или исто на мојава ситуација да ми сподели искуство, на лапароскопија ништо не ми е работено затоа што во ред било се, хистероскопија отстранет ми е септум и матката е "работена" затоа што ми била високо крената во некој ќош и како прилепена. Докторката ми рече на контрола после прв циклус, ако е во ред како што ја наместиле останува така, меѓутоа ако не е така дека ќе трба уште една хистероскопија. Ве молам за ваши и скуства и мислења, дали некоја од вас имала вакво искуство, малку сум во мисла зошто повторно би одела на хистероскопија зарем неможело наеднаш да се сработи, зарем е можно и покрај интервенцијата матката да не е во таа положба како што ја наместиле .. Фала ви многу
Zdravo pred 1 ipol godina mi otkrija deka imam polip pravev histeroskopija lani vo septemvri rezultayot mi izleze atipicen endometeium polipoid i trebase da ostanam bemena za edna godina koga otidov na kontrola doktorot mi kaza deka treba poftorno da se prave kiretaza i biopsija jaas ppftorno napraviv kiretaza i biopsija i rezultayot mi izleze poftorno ist atipicen polipoid endometrium polipoid i sega doktortorot mi kazuva deka treba ppftorno po 3 t pat da se prave bidejki imalo nekoj kletki sto vo idnina moze da donesat do kancer i sega neznam sto da pravam dali da se prave poftorno intervencija
Здраво Феминки, По направена хистероскопија на полип во матка ми беше земено делче за испитување. На резултатите пишува- ,,Дел од жлездите покажуваат цилијарна метаплазија.'' Дали некој знае што значи тоа?
Zdravo. Da prasam dali znae nekoj kolku e cena za Laparoskopija kaj Dimitrov? I dokolku treba i hidrosalping? Imam edna tuba zatnata, sakam posle 1 god da napravam povtorno Hsg. Trajkovski od new born mi predlozi da pravam LaparoskopijA? Ne mi e jasno konretno dali treba i histeroskopija da pravam, neam nikakvi septumi pregradi i slichno ...za histeroskopija ne spomna nisto Vladimir TRajkovski. Pozz
Јас си отидов истиот ден во 14:30h. Не знам што ќе оперира членката,ваљда и тоа има удел за преноќување.
Здраво женски, на HSG ми видоа преграда која треба да се отстрани со хистероскопија. HSG правев во Систина, а хистероскопија се мислам да правам кај Тофовски. Дали може некоја од вас да ми објасни, како да стапам во контакт со него, каков упат да барам, како се договара, после колку време од консултација се прави операцијата. Ништо не ми е јасно од кај да почнам, ако може некој да ми објасни. И дали по отстранување на преграда сте имале успешна бремеснот и какво е вашето искуство со Тофовски? Извинете на многи прашања, но баш ми е страв.
За Тофоски не знам ,но за Димитар Калчовски само пофални зборови. Др е пред се смирен,човечен, спремен да те сослуша,ќе ти каже реално дали може нешто или не,нем залажување кај него. Јас сум му благодарна до небо. Кога сите др кренаа раце од мене ,само тој беше тука. Без ургенции, без познанства.