Најпрвин супер што си успеала да дојдеш до Тофоски, нема подобар на ГАК од него. Кај анестезиолог кратко трае, ќе те прашаат дали имаш алергија на лекови, историја на болести. Ако дента те прават лапараскопија, преспиваш една вечер, и следниот ден после визита, доколку е се во ред си одиш дома. Опорувањето мене ми траеше две недели, во тој период, треба да пазиш да не креваш тешко да не пукне некој конец. Мене ми ја среди матката која ми беше во форма на т буквата, и ми ја извади едната туба поради хидросалпинг.
Ти благодарам на одговорот драга. Денес разговарав со докторот и навистина беше многу пријатен и грижлив. Како помина со анестезијата? Ме фаќа паника само заради тоа.
Devojki zdravo. Koj den od ciklus vi zakazuvale obicno za Histeroskopija. Mene mi zakazaa na 15ti den od ciklu da ne e malku kasno?
Здраво, за нова година многу се разболив , ме фати вирус , неколку дена висока температура, почнав да кашлам многу и примав антибиотици и инекции дексазон 5 денови. Последната менструација ми беше на крај декември, се нормално ама од кога се разболив и примав терапија во јануари почна да ми касни, скоро средина на февруари почнав да крварам по малку , мислев дека е од менструацијата , дека сум добила , ама беше многу розево и траеше повеќе од две недели. Ми стана чудно , никогаш не сум имала такво нешто, никогаш. Бев во Плодност на преглед вчера кај доктор Влатко Георгиовски и односот никаков. На брзина ме прегледа и веднаш ми рече еее еве од што си крварела , имаш како полип или миом , не е баш мал , треба да се оперира за брзо , 15 мм ако сакаш да родиш. Јас целата се шокирав , почнав да плачам и ко ми се изнаразвика ми вика еве ти број телефонски ако се решиш да се оперираш ќе те кошта 62.000 денари. Стана и си замина. Ужас. Од вчера мислам дека животот ми се скрати, се ми се урна. Ве молам кажете искуство со ваков проблем. Сакам да одам и на второ мислење кај доктор Димитров во Систина сега што е. Со години се борам со анксиозност и од вчера ни јадам и пијам нешто. Како зомби сум. Ова ми беше шок. Поздрав
Се’ е станато веќе фабрика за пари, никаков однос ниту емпатија спрема пациенти… Оди си кај Димитров, за ваквите проблеми тој е експерт. Знам многу случаи што со миоми останале бремени, на крај краева ќе се отстрани што и да е и се’ ќе биде во ред. Земи диазепам се напиј и немој да се секираш.
Те молам да не се плашиш, за се има денес решение, имаме напредна медицина и технологија, со какви се проблеми членки од групиве се соочиле па фала богу сите на крај успеале до целта . Јас правев хистероскопија за вадење на полип во Систина кај др. Палчевски и од срце ти го препорачувам. Не е тешка или комплицирана процедурата, но сепак закажи си на време. Ти посакувам со лесно да поминеш.
Од срце ви благодарам за поддршката . Утре здравје закажувам најпрвин преглед па тие таму ќе кажат што како. Колку мм беше твојот полип?
Искрена да бидам не памтам, тоа беше лани кога правев хистероскопија, и после тоа имав инсеминација па ивф и од толку процедури и терапии навистина не памтам. Ама сепак закажи си термин и не се плаши се ке биде во ред ❤️
Добро пројдов со анестезијата, само ќе пиеш повеќе течности, за да немаш главоболка. Не се плаши, ќе пројде и тоа.Само мисли дека си кај најдобриот доктор. Со лесно
Здраво девојки, во Јануари правев хистероскопија поради преграда и слепување (поради киретажи). Денеска бев на контрола и на една недела пред добивање, ендометриумот ми беше 6мм. Докторот рече дека е многу тенок за тие денови. Дали некој имал слично искуство и ако да, како сте го регулирале истото?
Ве молам за помош и совет. Мислам дека полудувам од страв како што ќе биде. Бев минатата недела кај доктор Димитров во Систина и тој потврди дека е дефинитивно е полип во матката и мора да се острани ама не веднаш , ми даде Дабростон 10 дена 2 по 1, бидејќи ми доцни менструацијата , да добијам менструација и со надеж можеби нешто ќе се намали од полипот (иако не верува) али мора да се проба. Ми напиша дијагноза хиперластичен ендометриум 16мм , со формација 15мм , суспектна за ендометријален полип. Ми кажа дека можно е да има некои малигни клетки иако тоа не се очекува. Ми рече не верувам , твојот ќе биде обичен. Јас цел живот се борам со анксиозност и земав терапија 10 години. Не знаете како ми е страв , и од интервенција , и од анезтезија , и од самата биопсија. Веќе 3 недели не јадам и пијам добро. Некоја да каже случај вака со ваква дијагноза , со поголем полип? Ова јас не можам да го издржам.