Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Мене ептен брзо ми се погоди. Веднаш на следниот циклус откако се видовме со Илиевски ме стави на листа. Можеби немало многу пред мене. Инаку и јас супер поминав кај него, планирам и кај него да се пораѓам. Така се договоривме. Освен ако не излезе нешто непланирано.

На Bubce38 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. MinaK

MinaK Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47

Јас правев хистероскопија пред 3 дена во Плодност.
    Зафатот трае некаде 20-30 мин со полна анестезија, се помина во најдобар ред, ме пуштија истиот ден, имам мало крвавење и мали болки во половината,но ништо страшно.
    Еве од утре се вракам на работа.
    Можеби ако правиш и лапораскопија ке те задржат ден два.

Последна измена од модератор: 17 мај 2017
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.415
    Јас завчера правев лапароскопија и хистероскопија кај Димитров.Мојот зафат траеше нешто повеќе од 1 саат.Вчера ме пуштија а денес веќе се движам по дома.Ми даде само вибрамицин да пијам и да седам дома 15 дена.Ништо друго

4. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    zdr nova sum na forumov,mnogu sum zagrizena i mozebi tuka ima nekoj so slicno iskustvo kako moeto i ve molam ako nekoj pominal niz takvo nesto dami dade nekakov sovet...za godina ipol imav dva spontani abortusi,i prvata bremenost i vtorata mi zavrsija so abortus uste vo 5tata nedela,pred da dobijat srceva reakcija gi gubam. Posle site ispituvanja i hsg snimkite mi otkrija polip ili septum na matkata i levata tuba ne se prikazuvase na hsg snimnkite.lekarite vo drzavna ginekologija mi preporacuvaat histeroskopija i laparaskopija.ona sto me interesira e dali ovaa operacija e neophodna i pokraj toa sto ostanuvam bremena i dali ima nekakov rizik.se plasam posle operacija od bilo kakvi komplikacii.spored vas dali ima nekoe drugo resenie osven operacija za mojot problem. ve molam za vas sovet mng mie potreben.blagodaram odnapred.

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.298
    Допаѓања:
    170.510
    Септумот и те како може да е причината за твоите спонтани. Од него плодот нема доволно место каде да си расте. Затоа најбрзо направи си ја хистероскопијата. Во едно ќе ти го извадат и полипот.Нема ништо страшно. Зафатот трае не цел час. Компликации нема.
    Ако имаш други ? пиши

На ocajna_mk и eli25 им се допаѓа ова.
  6. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    pa nese dve tuku e edno nese znae dali e septum ili polip edno od niv e,i levata tuba mie zapusena zatoa ke treba i laparaskopija da pravam

7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.298
    Допаѓања:
    170.510
    Мене од хсг-то ми видоа септум,ама при самата операција испадна дека имам и полип. Што и да е ,повеќе од пожелно е да се отстрани,поготово после 2 спонтани.
    Запушена туба не би требало да е причина за спонтан ,бар така мислам,ама направи и лапаро, штета немаш

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    • Ве молиме користете кирилица.
    toa i me zagrizuvase laparaskopijata,bidejki me plasea da ne ja pravam zatoa sto veke ostanuvam bremena no kako i dae odluciv dagi napravam devete operacii vcera bev na ginekologija i ke treba da cekam mens.pa posle toa da pocnam dase podgotvuvam za operacija,sepak mnogu ti blagodaram za tvoite soveti malku mi olesna :*

На Momichka и Bubce38 им се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    6.547
    @ocajna_mk нема зошто да се плашиш. хистероскопија со лапароскопија е пакет две во едно. се што треба да се среди, ќе го поправат. ако одиш приватно ок, ама ако си државно, фати си со ред, понекогаш има чекање на ГАК.
    ич не е страшно. да ти сликам стомакот, нема да можеш да познаеш дека имам резови. ептен се минимални, и за неколку денови си како нова.

На ocajna_mk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    А терапија после тоа што ви даваат? Мене само ми рекоа да си го допијам микрогинонот после тоа ќе си добијам и тоа е тоа... Ми падна малце чудно тука читав даваат др апчиња...

11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    6.547
    да, @ocicka2014, мене заборавија да ми дадат микрогинон пред зафатот, и по зафатот со циклопрогинова продолжив. Немав никаква друга терапија.

12. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    Денеска го испив последното апче микрогинон и при бришење имам крв.
    Дали тоа значи дека ќе ми дојде? Нели е многу рано треба по 2-3 дена да прокрварам?
    Ова да го рачунам како нормална менструација, дали следниот месец ќе ми дојде нормално како нормален циклус или да очекувам пореметување некое?

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.298
    Допаѓања:
    170.510
    И јас по хистероскопијата добив 2-3 дена порано. Тој месец циклусот ми беше многуу оскуден. Два-три дена,кафеаво. Следниот ми дојде точно на дата и беше преобилен ( и ми траеше десетина дена)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MinaK

MinaK Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Септумот е голема причина за абортусите, тој влијае на доносувањето на плодот.
    Во некои случаи влијае и на забременување во зависност која е големината на септумот и каде се наоѓа.
    Јас имав многу мал септум, и пред две недели правев хистероскопија, ме пуштија истиот ден.
    Нема никакви последици од хистероскопијата и лапароскопијата, може само да ти ги отргне препреките.
    Не се плаши од интервенцијата, кратка е, и е рутинска

На Momichka и ocajna_mk им се допаѓа ова.
  15. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Девојки убав ден... Би сакала да ве прашам дали некоја од вас останала трудна 2 до 3 месеци по извршена хистероскопија за отстранување на септум (преграда) на матката?

16. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Девојки, здраво. Бев минатиот четврток да отворам историја за лапаро/хистеро.. Рекоа неделава ќе ми се јават ден унапред, но еве ги нема.. Не знам дали да се јавам (ако кренат) или да си чекам, да не има многу гужва..? Ви благодарам :)

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.298
    Допаѓања:
    170.510
    Ако си во чаир Знаат да се јават и после 16ч

18. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Во Државна сум, рекоа ако се јават, накај 11 ѕвонеле, накај 13ч тој сирупот треба да го пијам...

19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    Ќе ти се јават они.
    Обично четврток или петок имаат интервенции може и за петок те планираат затоа не ти се јавуваат. :)

20. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    А тоа дека не се работи во петок? Или они работат..?