Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    2.638
    Девојки, треба да правам хистероскопија, ми рекоа да пијам Јасмин од втор ден на циклус до денот пред зафатот, ама тек денес прочитав дека не смее да се пуши, а јас се отрув деновиве :worried: башка, многу сум поспана, немам енергија, се осеќам како во пмс, дали се ова нормални симптоми ? И за пушењево колку да бидам загрижена со оглед на тоа што ќе ги пијам само неделава апчињава, после тоа се спремам за ивф.

2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    910
    Немам искуство да ти помогнам. Што направивте?
    Кажи ми кој те советуваше за биопсија на ендометриум и зошто, некои симптоми дали имаше?
    Правев јас дијагностичка хистероскопија кај професорот Димитров и му побарав да ми земе брис, тој не ми земал, рече не се гледало воспаление.
    Инаку, се надевам си подобра и ја прифати состојбата и добро е што има лек. Повеќето сме тука со некаков проблем, имав и јас голем животен удар со спонтан во скоро 6ти месец и немам живородено дете дома... мора да движиме напред нема откажување :hug:

3. MiLa1008

MiLa1008 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    31
    Здраво женички, денес на контола ми кажа матичната дека имам миом и полип во матка, ми даде упут за амбуланта 1 соба 34 ? која докторка е таму во петоци? и Ве молам за искуства?

4. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    276
    Zdravo devojki. Kolku dena imavte krvarenje posle histeroskopija? Pravev vo cetvrtokot. Imav oskudno krvarenje se do sinokja. Sinokja i denes krvaram isto kako ciklus.Dali normalno e taka ili sepak ne?
    Lani pravev laparo/histero no skoro i da nemav krvarenje.Togas bese samo dijagnosticna histeroskopija, a sega e raboteno na matkata i scratching.

5. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Јас имав два дена крварење, а очекував повеќе. Исто и кај мене беше работено и правена метропластика. Пиеш некаква терапија?

6. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    276
    имам терапија цикло прогинова 1 кутија и трицеф 10 дена да пијам. А на тебе ти дадоа нешто?

7. Ma4ence11

Ma4ence11 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    104
    Естрофем пиев 2х1 - 7 денови одма после интервенција, а циклопрогиновата, прво чекав да добијам па од 4ти ден ги пиев 1 месец.

8. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    2.638
    Правев хистеро пред некои 15 дена, имав многу оскудно крварење околу 6-7дена, поминував со дневни влошки. Ми отстранија септум. Од терапија пијам цитерал+пробиотик 5 дена, метилергометрин капки 3 дена, циклопрогинова по 1 на ден и естрофем 21ден и тоа 3наутро+3навечер првата недела, 2+2 втората недела и 1+1 третата недела.

На Nikol29 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    49
    Ви благодарам за одговорот и многу ми е жал за вашата загуба. Како што кажа мора да се бориме и на крајот се ќе биде во ред.
    Јас имав полип во матката за кој незнаев , во Јануари многу настинав и не добив менструација, само малце прокрварев и од што читав на форумот веднаш отидов кај докторот Димитров и таму виде дека ендометриумот ми е 16мм и имаше полип. Веднаш му беше сумливо. Добив менструација со дабростон апчиња , се истенчи ендометриумот и со голо око кај мене немаше воспаление ама мораше да земи брис оти првичната состојба беше чудна. Сега земам големи дози на medroxyprogesterone acetate, се трудам да не се нервирам и ако е многу тешко. Верувам во Бог и ќе ми помогни мене и на сите други. Сите велат дека докторот Димитров е најдобар за овие проблеми и дека ќе помини. Поздрав

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. МајаЃ6

МајаЃ6 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Јас мислев само јас сум со негативно искуство кај докторот тој оди, а јас по него како кученце и му ги нафрлам проблемите, отидов со цела папка документи, а ништо не виде

На TiFani87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.230
    Zenski iskustvo kaj doktor Zoran Ilievski od Cair za histeroskopija i sto treba da odneseme od dokumenti?

12. TeddyBear_22

TeddyBear_22 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Девојки, ме спасивте еднаш, се надевам дека ќе се најдат апчињава пак :) Ми требаат Микрогинон таблети што не можат да се најдат нигде низ државава, а морам да испијам цела доза. Ако некоја членка има останато, замолувам да ми пише. Благодарам

13. Nikol29

Nikol29 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    276
    И јас не можев да најдам,како замена докторот ми кажа да земам Јасмин.

На TeddyBear_22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    2.638
    Јас пред хистероскопија пиев јасмин по 1 на ден се до денот пред зафатот. Прашај го лекарот дали може јасмин да пиеш бидејќи ги има во секоја аптека.

На TeddyBear_22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    2.230
    I mene isto doktorot mi dade od vtor den na ciklus tableti jasmin.Se zemaat i bez recepta vo apteka gi ima.

16. TeddyBear_22

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Фала ви на одговорите. Дали јасмин продолживте да пиете и по интервенцијата? Зошто мене докторот ми рече да продолжам да пијам микрогинон цела доза и по интервенцијата (цела кутија, 21 апче), а јас најдов од членка од форумов неколку и ги пиев, мислејќи дека ќе треба само до интервенција

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.549
    Допаѓања:
    7.436
    Микрогинон цела кутија испив, повеќе од пола после интервенцијата.

18. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    2.638
    После интервенцијата имав шема лекови и тоа 3 дена по 3 пати капки метилергометрин, 5 дена цитерал + пробиотик, 21 ден циклопрогинова и естрофем: 7 дена по 3 наутро и навечер, втората недела по 2 и третата недела по 1 наутро и навечер.

19. Dunja5

Dunja5 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Дали приватно здравствено осигурување покрива трошок за хистероскопија, направена во приватна болница? Некој од искуство дали имал .. ?

20. TeddyBear_22

Се зачлени на:
    21 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    17
    Мене за дијагностичка хистероскопија ме одбија.

На Dunja5 му/ѝ се допаѓа ова.