Да, мене Трајковски ме прашуваше дали имам приватно здравствено осигурување, бидејќи покривало. Е сега треба да се распрашаш во осигурителната компанија точно кои интервенции ги покрива, бидејќи не се сите исти. Ако си во Сава осигурување, тогаш да.
Со каков преглед ви го открија полипот? мене ми го виде др при мерење на цервикс и во четврток сум на контрола. Па како би ме прегледала сега со тоа за вагинално ехо или со тоа спекулумот за пап?
Јас пред неполн месец правев хистероскопија. Неколку дена претходно поминуваш анестезиолошки испитувања. На денот на хистероскопијата доаѓаш сабајлето, интервенцијата трае максимум пола час. Ке те успијат, потоа се будиш во соба. Ќе полежиш два ,три часа таму дури ти истече една или две инфузии.Немој вооопшто да се плашиш, за два дена ќе си се вратиш на нормалните активности. Јас имав околу една недела крварење. Некои дури немаат ни крварење, или пак оскудно само неколку дена.
Zdravo zenski jas napraviv histeroskopija i dobro pominav zdravje no sega imamm vo terapija staveno da gi pijam ciklo prigonova inate li iskustvo so ovoj lek i zasto sluzi ako znae nekoj fala
I jas gi pijam slednive lekovi zasto sluzat inaku gi imam vo izvestajot i strav mi e da ne se ovie lekovi za invitro pa da ne mi napravat problem prii podnesuvanje na pari vo privatno zdravstveno
I jas imam privatno zdravstveno i otstranuvav septum, ne mi odobrija zosto septumot mi e od raganje (za toa ne odobruvale), a za polip odobruvaat.
Aham epa da oni da najdat zamerka odma prvi se Mene mi e strav zaa tie lekovi da ne se povrzani so invitro cikloprigonova i toa na m nesto a oni mozat li da proverat deka sum pravela invitro ili ne ) hhh nz do kaj mi leti pametot no mora se da si prasam fala mn uste ednas
уфф незнам дали можат да проверат. ама и да можат се што ти пишал докторот на извештајот за полип (од медикаменти мислам) треба да ти го одобрат. Едното нема врска со другото, полип од се може да се појави, неможат тие да докажат дека е поврзано со инвитрото.
Јас читам тука во Мкд даваат лекови и пред и после хистероскопија.Еве овде во Германија ни пред ни потоа не ми дадоја ништо.Само после хистерокопијата за болка.мислам дека служи за регулирање на циклусот ама не сум сигурна.Јас прашав ми рекоа ќе си добиеш на време е сега ќе видам наредна недела дали ќе е навреме
Здраво, Ме интересира дали некоја од вас останала трудна после лапароскопија и ХСГ? Дали оштетеноста на каналите била минорна или поголема?
Zenski dali vi bese tesko od tie cikloprigonovaa deka se hormonsli iskreno jas mn loso se custv i od toa progesteronot od invitrovo i segaa
Да, мноогу ... Еве втор месец ми ја продолжија циклопрогиновата да ја пијам. Додека се белите таблети (естрогенот) сум супер, ама кога ќе ги почнам кафеавите полудувам. Многу сум нервозна, поддуена, тешко заспивам и градите многу ама многу ме болат.
Dali mora da se pijat mene mn nervoza mi pravat dali deka i prethono o invitrovoo i kako zbesata sum od tolku hormoni