Штом се дадени од лекар значи дека има и зошто се дадени. Мене после првата контрола ми ги продолжија за уште еден месец, со објаснување дека просечно време за заздравување на рана е 60-80дена. За тоа време треба "да се обнови ендометриумот и да заздравее убаво постелката"", а терапијата помага во тоа.
Zdravo devojki me interesira nekoj shto bil sega vo sistina na histero i laparoskopija koja cena ja platil? Vi blagodaram
zdravo imav septum na matka operirana pred 4 godini, sega dr mi predlozi pred invitro metroplastika sto e toa
Јас бев пред 3 години,кај др Лазаревски и мислам дека беше околу 120 000 и плус нешто дополнителни трошоци .Една вечер останав,утредента ме пуштија.
Isto histeroskopija Da, sekako deka moze. Jas imav Asherman i plus septum. 3 meseci posle intervencijata ostanav bremena.
Doktorot mi kaza deka zidovite od matkata se odlepeni so histeroskopija i deka e vo red no posle takva operacija potesko bilo da se ostane bremena zatoa
Не знам, ако си била некој потежок случај, а чекај во која смисла потешко, да не може да се оствари бремност или да не може да се одржи. Осигурај се дека ти е јасно што ти објаснувал докторот. Да не си имала некои слепувања на цервикс кои само делумно се отстраниле... Не се секирај, и да треба инсеминација или ин витро, не е крај на свет.
Девојки колку време крваревте после хистеро метропластика Јас имам и претходно правено но само ден два Сега веќе 5 ден се уште имам крварење
Imav kiretaza i posle toa ne dobivav menstruacija doktorot mi kaza Asherman sindrom e slepuvanje na zirovite na matkata posle intervencijata rece deka e dobro jas dobivam rednovno menstruacija no koga go prasav za bremenost rece potesko e ne e nevozmozno ama sansite se mali ne se kako predhodno 100% sto bile sepak sum imala luzni
Побарај си второ мислење и што би било решение во тој случај, какви се тие лузни. Ако имаш можност да појдеш на преглед кај Димитров во Систина, тој е меѓу најдобрите за оперативна гинекологија.
A Asherman od koj stepen bese? Posle intervencijata znae endometriumot da e potenok na pocetok, no sekako toa ne e pokazatel deka ne moze da dojde do bremenost. Se razbira zavisi i dali toa e edinsten problem. Jas koga se kosultirav dvajca doktori mi rekoa deka vo idealen slucaj e da se zabremeni od 3 do 6 meseci posle intervencija, ako ne dojde do bremenost vo rok od 6 meseci, mi rekoa moze ke treba da se povtori histeroskopijata, da se vidi da ne doslo do povtorno slepuvanje. Ako treba podobro konsultiraj se so uste nekoj doktor, eve kako Joanna sto preporaca Dimitov e najdobar za ovaa problematika, no veruvaj deka za se postoi resenie. Ako imas nekoi plus prasanja slobodno pisi mi i vo lp.
Здраво девојки, Мене ме интересира колку денови пред хистероскопија ги пиевте Микрогинон? Треба да правам хистероскопија за отстранување на полип, веќе 8 дена ги пијам апчињата но од клиника сеуште не ми се јавиле за термин.
Хистеро се прави во првата половина од циклусот, порано, додека не почне да се задебелува ендометриумот, јас конкретно пиев микрогинон од 4 ден на циклус а правев на 10ти ден. Јави се прашај како им е планот.
Ако си на државна можеш и 20 дена да пиеш Кога има место ке ти јават, ти се јави да кажеш дека имсш добиено ?
Јас правев во септември отстрани полип и скречинг и испи едно пакетче и отидов на клиника као да прашам ког аќе ме викнат и ми дадоа второ и за 2 ден ме викнаа. Отиди и прашај си
Се јавувам веќе секој втор ден, ако не ме побараат и утре, ќе отидам да прашам зошто имам и други прегледи кои треба да ги завршам
Здраво, треба да правам лапараскопија со хистероскопија кај др.Јовчевски. Каква е процедурата, колку дена се останува во болница?