Девојки колку време чекавте за отпусно писмо на ГАК после оперативна хистероскопија? Јас ја направив на 14ти Ноември и сеуште немам резултати од хистопатолошкиот наод.
Добро вечер на сите, се спремам за хистеро-лапаро кај Др Тофоски и ептен ме фаќа паника. Некако чекањето таму, жедта (многу пијам вода) и генерално анестезијата ме полудува колку ми работи мозокот. Инаку треба да отстрануваат септум, можеби и тубите и има едно мало миомче за вадење. Фала ви за одговорите!
Здраво од утре треба да почнам со Крипинео,искуства? Инаку имам 2 полипи ке ми прават оперативна хистероскопија и ме интересира после колку време прават откако ке кажат терапија
Здраво, дали за субсептум од 6мм се препорачува хистероскопија? Јас правев хсг кај Толовски после вонматерична бременост и тој ми рече дека матката е супер, но матичната гледа септум за кој смета дека треба да се корегира. Затоа ме прати на Гак кај Калчовски но не беше докторот таму и ме прегледа друга докторка-специјализант, а според неа не е потребно за толку мал септум да се прави хистероскопија. Планирам да се консултирам и со Димитров ама не можам да ги добијам за да закажам преглед.
Дали некоја скоро правела хистероскопија за септум во Систина да ми е каже која е постапката и колку е цената?
Vaka jas vo septemvri pravev histero i laparoskopija. Mi dadoa kako broshuri laparoskopijata bese 116.550 a histeroskopijata bese 76.900 i mi naplatija ushte 2.250 den za korona test koj ne mi go kazaa deka ke bide. Vkupno plativ 195.700. Najubavo e da prasas dali imaat nekoj paket za histeroskopija
Многу е скапа Систина. За септум можеш во Органџиски, јас правев таму, во Њуборн прашував за цена, и тие прават. Види и Плодност.
Која е цената во Органџиски и Њуборн? Јас сакав за во Систина заради Димитров но цената навистина е висока, предлог за друг добар доктор на таа проблематика Њуборн/Ремедика..?
Органџиски беше 37 илјади, Њуборн околу 34 мислам. Ама ова за април 2023. Сега е сигурно покачено, јави се прашај. Ремедика не знам. А и не е некоја страшна процедура, за пола саат си надвор од сала, јас во 9 бев таму, во 13 ме пуштија.
Ако правиш на ГАК, може да чекаш и до 20 дена. Јас испив едно цело пакување од лековите додека ме викнат. Не е страшно, само трпение и без стрес и паника
Женски , сакам да прашам пред хистероскопија сте примале терапија и колку време пред зафатот почнавте да ја примате? Чисто ме интересира во предвид кога да се јавам на докторот за терапија. И во врска со зафатот, искуства да споделите? Болно е ?
На 4ти ден од циклус почнав со микрогинон, на 11ти ми беше интервенцијата и ги продолжив до 21ви ден. Мојата беше дијагностичка, под анестезија.
Здраво, дали некоја од вас била со субсептум и докторите од ГАК и препорачале хистероскопија? Јас имам субсептум од 6мм, но ме одбиваат за хистероскопија ми велат дека тој не е пречка за бременост. Еднаш бев на преглед кај Искра, потоа кај Димитров во Систина кој ми препорача хистероскопија но таму цената е 78.000ден. Со мислењето од Димитров повторно бев на ГАК кај Калчовски а тој ми рече дека не може да оди против извештајот на колешката, ме советува да пробаме да забременам.
Септумот не е пречка за забременување, туку го зголемува ризикот од абортус. Што се прават удрени на ГАК? Или сакаат пари? Систина аман веќе, се претера со цените. Види Органџиски, правев пред 2г.беше 37 илјади. Види и Њуборн, тогаш беа малце поефтини, ама дека не сум од Ск, не ми се исплаќаше таа разлика. Или Плодност, Ремедика. Откако ќе се отстрани, советуваат 3 месеци пауза, па да се проба за бременост.
Здраво, Јас утре сум на хистеро на ГАК,ми рекоа денес од 12 напладне до утре да не јадам ништо,интервенцијата ке биде оперативна ама како ке издржам толку време гладна ,дали кај вас истиот случај беше?
Јас правев хистероскопија во њуборн, ми рекоа вечерта пред зафатот, односно после 22ч да не пијам и да не јадам.