Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    Да тој ја правеше. Мислам дека платив 38.000 (32.000 за хистероскопија и 6000 за анестезијата) ттака некако беше

На **Happy girl ** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emilijaem47

emilijaem47 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки,
    Мене денес ми направија хистероскопија на ГАК за отстранување субсептум. Сестрата ми рече да ги прекинам микрогинон и од утре да продолжам со циклопрогинова 21 ден по 1 таблета и естрофем 7 дена 3 пати по 2 таблети.
    Чудно ми е како смеам да ги прекинувам микрогинон кои не ми се довршени (5 таблети само испив) и за естрофемот што ми доаѓа по 6 таблети дневно да примам. Ако има некоја искуство нека сподели.

3. Lavicaukafez

Lavicaukafez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    217
    Здраво,
    Дали некоја има отстранување на полип во Њуборн, и колку кошта?

4. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Дали после хистероскопија,ПМС симтомите ви беа појаки? За 5 дена треба да ми дојде,а јас имам менструални болки 3 дена

5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    8.510
    Првиот циклус после хистероскопија не ме болеше стомак. Може од таблетите, не знам.
    После тој, иста болка како и претходно.

На ancenche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Јас не пиев никакви таблети,незнам зошто.Читам дека сите пиеле после тоа. Јас живеам Германија,ги прашав,рекоа ништо не треба.

7. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Дали имаш некакво споделено искуство од некој? Бидејќи и мене ме интересира. Живеам Германија,матичната мо рече дека нема проблем,може да работам ма дете. Ми даде да пијам фолна,барем 3 месеци рече пиј ги.

8. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18
    Јас правев хистероскопија во декември во Плодност, исто не пиев никакви таблети ни пред ни потоа. Ми кажаа дека еден месец не смејме да се обидуваме немавме односи до менструацијата нели и по еден месец на контрола докторката ми кажа дека можи да имаме односи и дека ме чека бремена.

На ancenche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Дали има некој да сподели да правел хистероскопија кај Д-р Калчовски на ГАК и како сте задоволни од него?

10. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    3.607
    Јас забременив после препорачаната пауза од 2 циклуси. Фемибион1 пиев неколку месеци и пред хистероскопијата, секако нема штета од фолна.
    @Radana колку те чинеше ? и јас бев во Плодност и платив 66 000, а наназад читам скроз други цени.

11. Radana

Radana Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    18
    Јас платив 69.000ден. 63.000ден операцијата и 6.000ден анестезијата. Ама не знам шо му е со цените, во NewBorn Clinic во Ск ми рекоја 30.000ден и 6.000 анестезијата ќе ме кошта, ама не ја познавам баш клиниката и докторката и ради тоа се одлучив за во Плодност, ама дупло..

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Здраво, како сте задоволни од Трајковски во Њуборн за хистероскопија?

И дали знаете некој од хирурзите-гинеколози кој е постручен за Ашерманов синдром, односно за адхезии на матка?

Фала :)

13. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.096
    Јас правев кај него отстранување на септум на матка.Супер поминав наредниот циклус имав успешен трансфер.