Ohh..pa iskreno nemam teska rabota rabotam vo mall i mislev i jas da zemam samo 2-3dena.A dali menstruacijata ti se poremeti posle toa ?
Малку подоцна пишувам. Јас имав ашерман синдром од 2 степен. Хистероскопијата ми ја направи Димитров во Систина и сум презадоволна, по 2 спонтани конечно 3 месеци после зафатот имав успешно бременост. Топла препорака за докторот.
kolku dena krvarevte posle histeroskopija i dali e normalno kafeav iscedok? i dali se dzvizevte kako i pred toa ili treba nesto poleka
Jas pravev minatiot juni histero i nekade posle 5 meseci go napraviv prvoto in vitro. Duri da sobereme dokumenti i duru da odobrat trebashe vreme a i psihichki mi trebashe vreme da se stabiliziram poshto pravev i laparo pred histero odelno. Ama obichno posle dva meseci barem kako shto sum chitala po net mozesh. Zavisi i kolku se interveniralo plus treba da ti se regulira ciklusot. Mislam kje ti kazhat ako se sekjavam dobro nema odnosi do dobieno taka shto minumum eden mesec sekako da se odmori organizmot.
Здраво, Ве молам ако може некој да ми одговори, листам низ коментарите но не можам да најдам поврзани одговори. Треба да правам хистероскопија. Др ми рече да се јавам на 2 ден од циклусот за да ми закаже термин. Ме интересира за колку време од циклус обично ја закажуваат интервенцијата?
Ден претходно ме пратија кај анестезиолог, ме прашуваше за историја на болести, алергии и моментална здравствена состојба. Ми направија лаб крвна слика и крвна група. А јас недела-две претходно си направив микробиолошки брисеви и пап. Не ми кажаа дека требаат и не ми ги побараа, матичниот гинеколог ова ме советуваше да си проверам пред интервенцијата. За брисеви и пап дали треба најдобро да си прашаш.
И јас правев на 8 или 9 ден, така нешто. Микробиолошки брисеви, крвна слика и тест за хив и хепатит ми бараа.
Brisevi i pap imam ne postari od 2 meseci bidejki pravev i HSG i site mozni ispituvanja. Se nadevam deka tie se relevantni. E sega se nerviram sto mi se padna vikend da dobijam utre mi e 2 den i utre treba da zvonam za da mi zakazat, vtornik i sreda sum na seminar i nemam moznost da go otkazam a cetvrtok e neraboten den i vremenski ne znam kako ke mi se pogodi so intervencijata i so analizite. Dali moze da mi kazes kade pravese histeroskopija?