Здраво на сите, дали после хистероскопија сте останале бремени? Имам септум кој треба да биде отстранет. Тоа е последно што сметаат дека прави проблем за да останам бремена.
Септумот не е пречка да се остане бремена, но го зголемува ризикот од спонтан и влијае врз текот на бременоста ако не се отстране. Јас имав, го отстранив и после 3 месеци почнавме со обиди, толку е препораката да се внимава. Ама, претходно не сум пробувала за бременост додела сум го имала.
Фала ви на одговорот. Јас веќе имам 2 спонтани и 2 неуспешни имсеминации. Кога правев хсг пишаа во извештајот дека има септум. Единствено на тоа се сомневаат,затоа пишав тука.
Не, затоа имав 2 имсеминации бидејќи докторката ми кажа дека на ехо не се гледа но сепак не ги отфрли како можност. Хсг правев во Систина таму го открија.
Се гледа, ама кој знае да гледа. Кај 2 претходно матични, никоја не спомна, во Органџиски ми го открија како сомнеж на 2д, па на 5д се потврди. Таму и го отстранив.
Јас моментално одам во њу борн а сум била најмалку кај 6 - 7 различни гиниколози никој никогаш не ми спомна. Во њу борн ми кажаа дека ако е нешто минимално можеби на ехо не се гледа. Ќе видиме сега што ке откријат сепак камера е камера.
Здраво девојки, треба да правам хистеро и лапаро на ГАК. Ги направив сите испитувања и прегледи, пијам микрогинон веќе 25 дена (почнав и втора доза), бидејќи анестезиолошки преглед имав дури пред два дена. Ми кажаа дека вчера сабајле ќе ми се јават за да ме стават наредна недела на програм, но ги нема. Сестра Весна е на одмор, ѕвонам на ГАК (023147422), но не се јавуваат. Има ли некоја од вас некој друг број или сознание зошто ги нема?
Ако сте имале киретажа колку време потоа може да се направи хистероскопија? Имав 2 спонтани поради плацента инсуфициенција и сакам да проверам.
Dali sredi so operecijata? Pravat vo juni? Jas minatata godina nekade pochetok juni bev i spomnaa na edna shto dojde na pregled deka posle 15ti juni ne pravele operacii tamu do kraj na avgust. Ama mozhe e smeneto sega.