Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.352
    Во ред во ред .
    Не спорам јас ништо за умешноста на докторката твоја во случајов.
    Зборев генерално, само се надоврзав на твојот пост .
    При хистеро има можност и за различни корекции на самата матка .
    Пример коа се вади полип , ако докторот е упатен убаво во историјата на пациентот ( зборам за пациенти кои имаат проблем со забременување и износување на истата) ќе види на лице место да не има некое септумче , ќе гребне некој зид на матката , ќе направи скречинг...Со други зборови ќе ја "нашминка, среди убаво".
    Пак ќе нагласам
    Во никој случај не ја спорам стручноста на твојата докторка, не ја ни познавам де ,ниту на било кој споменат доктор.
    Само предлагам оваа интервенција да се прави кај доктор кој колку толку е упатен со историјата на пациентот ( особено ако станува збор за секундарен стерилитет)

На Nipi, Rozevata и Cherry333 им се допаѓа ова.
  2. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    2.927
    На Гак д-р Тофоски е најдобар за хистероскопија, од лично искуство.

На Rozevata и wonder woman5 им се допаѓа ова.
  3. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.527
    Топла препорака за докторот,имам правено хистеро-лапаро за матка во форма на т буквата.Благодарение на него ми ја среди матката,за да можам да си истерам успешна бременост.

На andrijanask, Rozevata, wonder woman5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    146
    А докторов ако не е упатен тогаш кој е ?
    Тоа по приватни дека ако одиш па незнам каков квалитет ќе добиеш ама баш во последно време нема врска.
    Јас кај господинот Петановски за едно ехо ми наплати 14000 демек човекот доплер уклучил. Јас правеев киретажа ниту ми кажа нешто посебно за мојот проблем по спонтаниот, само ми кажа дојди на контрола по циклус и да одам кај Кочо Димитриевски дека он не бил за проблеми со плацентата.
    За 5 минути ме откачи.. Мојата матична повеќе внимание ми обрнува.
    Многу почнаа да се замислуваат. Прашав и за кај него за хистероскопија ми кажаа цена за во Ремедика ама кај господинот доктор била многу повеќе, мислиш он со златна ќе ме прави.
    Ме фати инат ниту отидов на контрола ниту па ќе одам кај него на хистероскопија оти е идиот. Ми зема толку пари ама буквално заништо само дојди по нареден циклус да видиме хистероскопија да правиме.
    Ниту имаше поима што да ми каже за мојот проблем со спонтаниот абортус....
    Премногу се замислуваат посебно тој, а нема некој третман.

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.786
    Допаѓања:
    176.352
    Не знам зашо ми се "опна" вака на мене :^)
    Нит Петановски сум споменала,ниту име на било кој доктор.

Јас конкретно на државно правев, поточно во Чаир :)

6. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.454
    Дали може да ми пишеш во лп? :)

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    206
    Девојки, Трајковски ми предложи хистеро/ лапаро. Прашањето ми е дали може одеднаш да се направат и хистероскопија и лапароскопија?

8. andrijanask

andrijanask Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Исто и јас правев хистеро и лапароскопија кај Димитров во систина во мај и имав матка т форма. Докторот кажа дека се е средено и дека може природно да пробуваме неколку месеци па за после ќе видиме. Ме интересира ти после колку време остана бремена после интервенцијата? И дали природно?

9. andrijanask

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Да, може. Мене ми правеа во систина супер поминав. После си треба време за закрепнување но се издржува. Со лесно ако правиш ☺️

10. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    206
    Фала мила :)
    Кај тебе дијагностичка беше, или имаше и некоја интервенција?

11. andrijanask

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ме средуваше мене. Не ми беа каналите проодни и матката ми беше т форма. После интервенцијата се ми беше средено и сеа ни остана да пробуваме ☺️

На Makimaki93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.527
    Останав бремена после 7месеци од интервенцијата,но завраши со престанок на срцето кај бебето.Кај мене бременоста и следните беа со ивф.Со еден јајцевод сум полупрооден,а другиот е изваден поради хидросалпинг.За бременост по природен пат многу тешко.Но битно успеав со ивф.

На andrijanask му/ѝ се допаѓа ова.
  13. malena1

malena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Кој правел скоро хистероскопија во Систина ако може да ми каже ќе ми бараат ли документи како брисеви, хепати б, ц и хицжв, крвна слика, крвна група или нешто друго? И ако треба тоа таму плус ли се доплаќа

14. future mum

future mum Нов член

Се зачлени на:
    6 август 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo,jas sum nova na forumov Pred nedela dena pravev histeroskopija vo new born kaj doktor Vladimir Trajkovski I sum prezadovolna, uredno mi e odstranet septum od 10 mm . Histeroskopija pravev bidejki prvata bremenost mi zavrshi so zaguba vo rana 5 ta nedela, vsushnost imav pozitiven test za bremenost na stikce a I preku krv imav 30 HCG no posle 5 dena dobiv ciklus I zatoa Dr Trajkovski mi predlozi histeroskopija koja uredno ja zavrshiv. dali nekoja ok ma sluchno iskustvo Kako moeto , bilo koj sovet

15. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    171
    Девојки здраво :) Сакам совет од вас, имено имам два спонтани позади мене и двата се случуваат на почеток од бременоста во иста недела (7ма). Доаѓа до крварење и нема потреба за киретажа и во двата случаи. После првиот спонтан испитав генетски мутации, тромбофилија искочи дека имам мутации и за втората бременост бев покриена со клексани, метилирана фолна и б12. Но, за жал пак истото се случи. Сега после вториов спонтан испитани се хормони, TORCH, направен е ПАП, ХПВ, брисеви на микробиологија за вагинални бактерии, се е ЧИСТО, нема ништо. Е сега, гинекологот мој предложи да правам ХСГ, да видиме проодност на канали уште тоа да испитаме.. Ама јас сум на два ума дали тоа или хистероскопија да направам не знам што е попаметно. Иначе сме немале проблем за зачнување, тоа од прва што се вика “ се фаќаше”. Сега ваш совет барам, дали можеби некоја имала слично искуство како моево и што направила, и ве молам за искуство каде да одам на уште преглед и консултација за мојов проблем дали Трајковски во newborn или Панчевски/Димитров во систина? На сто ума сум а времево само си поминува јас во место стојам :(

16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.454
    Според мене обавезно ХСГ да си направиш, ќе го тргнеш и тоа како некоја причина, а и можеби ќе се види нешто доколку има.
    Кај мене се виде септум (t shaped матка) и тоа ми го укажа само Трајковски кога појдов кај него на преглед и консултација.

Исто така ти го препорачувам Трајковски. Многу емпатичен и детален специјалист кој посветува внимание.

Поискусни членки нека дадат повеќе совети околу дополнителни испитувања.

На marristovska1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    171

Ти благодарам многу! Ќе се јавам во понеделник да закажам преглед тогаш кај Трајковски..

18. CherryLady1

CherryLady1 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Ти препорачувам прво да си направиш ХСГ затоа што на снимката детално ќе се види дали има некаков проблем. Јас направив и имав себтум (матка во вид на срце) и запушени канали. Докторот Трајковски ми препорача лапаро и хистероскопија па пред две недели ја направив, не е ништо страшно затоа што си под целосна анестезија. Ти го препорачувам и јас доктор Трајковски и при првата консултација може да му ја однесеш целата документација што си ја правела па ќе те насочи подетално.
    Поздрав и се најдобро. :)

На arwen93 и Rozevata им се допаѓа ова.
  19. Chak

Chak Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво дечки, во Октомври ќе правам хистероскопија во Систина кај Димитров. На извештајот ми пишува “хистероскопија со ИВФ биопсија”. Два пати ме гледаше на ехо за сомнеж за полип ама не виде ништо само ми спомна дека ѕидот на матката е подебел од вообичаено. Дали има некој со ваква дијагноза? За што всушност се праќа примерок од ендометриум на биопсија?

20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    7.740
    Поради задебелувањето што го имаш најверојатно и е атипично, да видат какви клетки има таму. Знам блиска на киретажа беше поради задебелување.