Zdravo Dali nekoja ima praveno histeroskopija vo cair da mi kaze koi dok gi baraat (primer: pap, brisevi, hepatit itn) I kolku denovi zadrzuvaat vo bolnica?
Пред овулација се прави, најдоцна мислам до 10ти ден, за подобра прегледност на матката, од клиниката ќе ти кажат најдобро.
Zdravo, Dali nekoj ima praveno dijagnosticka histeroskopija vo Remedika, kako se izveduva, dokumenti, Cena?
Јас правев пред 4 недели во Ремедика дијагностичка хистероскопија е 32.500 и подготовка за интервенцијата 9.700 ден. Тоа се прави кога имаш циклус ти земаат крв и доколку имаш картонче која крвна група носи си доколку немаш тогаш они ти прават. Иначе од документи микробиолошки брисеви, хсг или документ што е проблемот. Се изведува под целосна анестезија и не е ништо страшно затоа што одма те пуштаат дома. Доколку е потребно и лапароскопија тогаш се останува една вечер.
A kaj koj doktor ja pravese ? I Dali moze odnapred da nosam rezultati spremni Ili mora tamu I sto e vkluceno vo podgotovkite?
Извини не сум ти вратила. Ме правеше доктор Зоран Јовановски иначе да може да си однесеш документација они само ти прават крвна слика и ти кажуваат што треба да правиш пред операцијата.
Izvini otkako ke napravis krvna slika, cekas da dobies ciklus taka? Im zvonis pa ti zakazyvaat intervencija?