Da, preku matichen ginekolog odi. Kje barash termin striktno za kaj nego. Mislam vo sredi obichno e so pregledi i konsultacii.
Дали оваа процедура мора да биде со целосна анастезија? Мене ми е да не не се разбудам, искрено, на најлошо мислам.
За жал кај нас ги прават со анестезија. Знам дека ти е страв и мене ми беше, ама немав друг избор и си кажав што биде, нека биде. Инаку оваа анестезија е седативна, полесна е, не е иста како што ја даваат на потешки операции каде што треба да работат повеќе саати. Плус е кратка интервенција. Така што кажи си и ова ќе помине, ќе издржам. Со хистероскопија и заздравувањето оди побрзо отколку со лапараскопија.
А бе ја сум Анксиозна и депресивна пијам апчиња антидепресиви и уште едни. Дополнително ми е страв. Плус дали да одам приватно или државно. И дали ќе ми следува боледување ако идам приватно и колку дена
Боледување следува. Мислам за хистероскопија беше една недела а за лапараскопија две недели. Некоја членка може да ти пише подетално за тоа што скоро правела.
Здраво, закажана хистероскопија во Систина. 3 дена претходно треба да идам за припрема и разговор со анестезиолог. Ве молам кој има инфо што опфаќа таа припрема, дали само ехо или земаат и пап, брисеви или тие треба кај маѕичен гинеколог.
Здраво, лани во декември мене ми рекоја 33.000ден плус 6.000ден анестезијаа. Го најдов и ливчето шо ми запиша сестрата.
Zdravo, dali nekoja piela yasmin tableti na vtor den menstruacija pred pravenje histeroskopija. Vo poveketo poraki gledam deka nikoj gi nema pieno ovie tableti a mene mi gi prepisaa i mi kazaa da pocnam so niv.
Јас два пати имам правено хистероскопија.Еднаш дијагностичка,сега пред 3 месеци за отстранување полип.И ништо не ми препишале.Ги даваат за да се истанчи ендометриумот и регулирање на циклусот(доколку ти е нередовен)Според мене(не значи дека е точно)сметам дека добар специјалист ќе ја изведе оваа процедура и без додатно танчење на ендометриумот.А тебе ти објаснија зошто треба да ги примаш?
Јас како што разбрав, зависи кој ден од циклусот ти ја прават хистеро. Треба да се прави првите денови кога ендометриумот е тенок за подобра видливост. Е како одат деновите тој се задебелува и за да остане тенок се пијат апчиња. Јас пиев, микрогинон мислам беа, 9ти ден како што се сеќавам праев интервенција
Vo juni koga mi otkrija polip mi kazaa posle odmorot (koj mi bese vo septemvri) koga ke dobijam od vtor den da pocnam so yasmin (na forumov ne procitav nikoj da gi ima pieno tie site pisuvaat za mikroginon) i da se javam na doktorkata da mi zakaze za histero. E sega na mene vo septemvri ne mi dojde (inaku mi e redoven ciklusot samo sega imav poveke stres i mislev poradi toa) dodeka poslednata nedela postojano mi belezi a nemam normalen kako predhodnite meseci. Ne znam dali da pocnam od denes ili da cekam do utre da se javam na doktorkata da prasam
Gi davaat za da ostane tenok endometriumot vo sluchaj da ne te viknat odma posle dobieno 7-10 den. Mene mislam duri 18 den me fati duri me viknaa.