Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Selenopile___

Selenopile___ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Dali se sredi se? Kako proagjate i dali se resi problemot? Mnogu mi e zal i ne mozam da poveruvam kako se slucuvaat vakvi katastrofalni greski.... Mislam deka treba da se spodeli Koj e toj najdobar doktor da se pazime site od nego pouceni od tvoeto loso iskustvo?

Posakuvam brz oporavok, so gospod napred i da odis do kraj za tvoja pravdina....

2. Mucana_Sk

Mucana_Sk Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    9
    Девојќи, ќе споделам целосно искуство и во детали, но дозволено ми е да ми помине прво, така? Сеуште сум “под нив”, нивна контрола, насоки, со руптура на меур која надежно ќе заздрави сама од себе, имам уште една недела до хистерографијата, тест под притисок.
    Не би посочувала јавно и директно со име додека истиот тој доктор (заедно со уролог) ме следи и одлучува.
    Доктор ко доктор, се случува, тука има други моменти, кои во прво време беа прикриени од мене. да беше транспарентно како што мора да биде и според мене од етички аспект, посочено ќе се избегнеше втората катастрофа што е поголема (излив во цел стомак и ужасни болки).

Следен петок или понеделник ќе се знае дали е зараснато и како понатаму.
    Потоа, ќе пишам се, не ми е намерата да штитам било кого, но сфатете дека додека сум во негови раце и не закрепнам, не би сакала било што да ми има негативно влијание на процесот.

За оние што прашаа како се чувствувам, фала ви, но лошо:) сеуште не си доагам на себе и не можам да прифатам што се случи, паничам на се, ништо не знам дали правам правилно а давам се себе и најнајголемиот страв е што ќе покаже тестот следна недела. Повеќе од тој аспект и го напишав постот во моментот, ако некоја од било која причина поминала низ исто, да сподели искуство, да се окуражам малку дека има позитивни исходи, ама очигледно нема таква:)
    Другите теми, потоа.

3. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки, ако може инфо отприлика колку се чека за хистероскопија на ГАК?

Фала ви <3

4. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    112
    Здраво. Од денот на анестизолошко одобрување не смее да помине повеќе од еден месец. Така што отприлика во период од месец дена ќе те викнат. Обично се јавуваат два, три дена однапред. Апчињата што ти ги препишаа да си ги пиеш го држат ендометриумот тенок за да може било кој ден откако ќе ти заврши добиеното да те викнат. Јас за лапараскопија не чекав скоро ич ам за хистероскопија чекав едно 17-18 дена отприлика, не се сеќавам точно. Со лесно.

5. v3zr

v3zr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво

Дали некој знае да ме упати како да се дојде до др Тофоски на ГАК, за да правам хистероскопија кај него. Мојот проблем е Asherman syndrome и целосно отсутен циклус.
    Претпоставувам прво е потребен преглед кај докторот, а потоа да се договориме за термин. Како да дојдам баш до тој доктор, бидејќи мислам дека со упат од матичен гинеколог те прегледува било кој доктор што ќе се погоди да биде на смена.

Колку време се чека на ГАК од преглед до термин за хистероскопија?

Фала многу

6. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    1.223
    Матичните имаат увид кој доктор е во амбуланта, кога закажуваат термини. Распоредот им е константен, Тофовски мислам беше среди, ама ајде нека каже некоја друга што скоро била или некоја ако го има сликано распоредот.
    Точно е дека можеш да имаш термин кај Тофовски а специјализанти да се во амбуланта, но ќе бараш да разговараш и со него, обично го викаат и доаѓа или ќе те упатат кога да отидеш за да го начекаш.

7. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    112
    Само со упат и термин стриктно за кај него од матичен гинеколог ќе побараш. Во среди е обично на прегледи. Биди упорна само за кај него барај да ти го разгледа случајот макар и да почекаш. Потоа откако ќе му објасниш, ќе ти даде инструкции што може да се направи и со сестрите ќе те водат низ процесот. Проблем е малку за кај анестезиолог се чека, но може и да начекаш некој слободен термин ако имаш среќа. Стручен е докторот многу, во добри раце ќе бидеш. Барем од лично искуство. Другите нека си кажат.

8. sanja1977oh

sanja1977oh Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Дали некој сега брзо правел хистероскопија во New Born, колку чини?

9. Martina@990

Martina@990 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    29
    И мене ме интересира,на овој циклус трева да закажам.

10. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    112
    Мислам членка пиша пред 3-4 страни дека платила 39000 ден во Newborn со анестезија. Ама пребарајте пак да не сум утнала. На 163 страна ја има членката сумата напишано. Сега проверив пак.

11. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    48
    Здраво, дали при хистероскопија ставаат локална или целосна анестезија?

На Jovana!*** му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    7.977
    Целосна

13. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.996
    Толку е.

14. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    112
    Како си сега? Дали се среди ситуацијата со мочниот меур? Се надевам се е ок.

На ###bicka69### му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mucana_Sk

Mucana_Sk Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    9
    Сеуште со катетер..
    Ми правеа тест-цистограм минатиот вторник (на 17ти ден му дојде), доброто е што немаше излив на контрастот надвор од бешика ама радиологот не беше најсигурен колку е добро зацврснато (се гледаше како џеб самата раничка, очекувал позаоблено, поизрамнето да биде), па ми продолжија уште една недела, и сега во вторник пак на тестот. Искрено се надевам на убави вести и конечно да ми го тргнат чидово после 24 дена.
    Е после ќе има друг стрес, како без катетер, како ќе мокрам, спијам, пак да не дојде до притисок и беља, сигурно неколку дена додека увидам дека се се враќа во нормала. Се изначитав литература, као за 2 месеци како ништо да не било, па дај Боже да е така, ќе се издржат.
    Фала ти што праша♥️

Сега сакам да прашам, нормално е првиот циклус откако ги завршив контрацептивите да биде ултра оскуден? Само на двапати свежа крв на улошка, искрено не знаев ни дали е циклус или она што си крварам (иако тоа е потемно, кафено) од после операцијата.
    И еве ден денес знае да ми потече кафено… ама циклус како циклус немав.

На Marcheee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    112
    Баш ми е мило што заздравуваш. Инаку нормално е после контрацептиви да е послаба немај гајле. Нареден циклус ќе почне да ти се нормализира.

На Mucana_Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. v3zr

v3zr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Mucana_sk Mnogu mi e milo sto ti e podobro. Te mislev Kako ke pokaze testot.

На Mucana_Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    112
    Kako pomina na Gak kaj dr Tofoski? Pamtam deka sakashe kaj nego na konsultacija da odish.

19. v3zr

v3zr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Немам уште земено упат, јас прво бев одлучена за систина, но сега се двоумам уште

20. v3zr

v3zr Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo
    Se probav da zemam upat so termin za Kaj Tofoski, maticnata ne gleda takva moznost ne znam zosto, moze da mi dade samo obicen 7 dneven upat. Dali doktorot bi me primil so takov upat, dali nekoj znae? I dali e tocno deka e tuka sekoja sreda odsabajle?