Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Selenopile___

Selenopile___ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Dali se sredi se? Kako proagjate i dali se resi problemot? Mnogu mi e zal i ne mozam da poveruvam kako se slucuvaat vakvi katastrofalni greski.... Mislam deka treba da se spodeli Koj e toj najdobar doktor da se pazime site od nego pouceni od tvoeto loso iskustvo?

Posakuvam brz oporavok, so gospod napred i da odis do kraj za tvoja pravdina....

2. Mucana_Sk

Mucana_Sk Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Девојќи, ќе споделам целосно искуство и во детали, но дозволено ми е да ми помине прво, така? Сеуште сум “под нив”, нивна контрола, насоки, со руптура на меур која надежно ќе заздрави сама од себе, имам уште една недела до хистерографијата, тест под притисок.
    Не би посочувала јавно и директно со име додека истиот тој доктор (заедно со уролог) ме следи и одлучува.
    Доктор ко доктор, се случува, тука има други моменти, кои во прво време беа прикриени од мене. да беше транспарентно како што мора да биде и според мене од етички аспект, посочено ќе се избегнеше втората катастрофа што е поголема (излив во цел стомак и ужасни болки).

Следен петок или понеделник ќе се знае дали е зараснато и како понатаму.
    Потоа, ќе пишам се, не ми е намерата да штитам било кого, но сфатете дека додека сум во негови раце и не закрепнам, не би сакала било што да ми има негативно влијание на процесот.

За оние што прашаа како се чувствувам, фала ви, но лошо:) сеуште не си доагам на себе и не можам да прифатам што се случи, паничам на се, ништо не знам дали правам правилно а давам се себе и најнајголемиот страв е што ќе покаже тестот следна недела. Повеќе од тој аспект и го напишав постот во моментот, ако некоја од било која причина поминала низ исто, да сподели искуство, да се окуражам малку дека има позитивни исходи, ама очигледно нема таква:)
    Другите теми, потоа.

3. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки, ако може инфо отприлика колку се чека за хистероскопија на ГАК?

Фала ви <3

4. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    102
    Здраво. Од денот на анестизолошко одобрување не смее да помине повеќе од еден месец. Така што отприлика во период од месец дена ќе те викнат. Обично се јавуваат два, три дена однапред. Апчињата што ти ги препишаа да си ги пиеш го држат ендометриумот тенок за да може било кој ден откако ќе ти заврши добиеното да те викнат. Јас за лапараскопија не чекав скоро ич ам за хистероскопија чекав едно 17-18 дена отприлика, не се сеќавам точно. Со лесно.