Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    121
    Treba da e sekoja sreda sabajle. Ama zafaten e mnogu pa mozhe da se pogodi na operacija da go viknat ili studenti da isprashuva za ispit. Ama ako ti otidi so 7 dneveniot upat i kazhi im na sestrite deka sakash kaj dr Tofoski striktno makar i da se vratish pak i da go chekash. Fini se mnogu tamu taka shto kje ti objasnat se.

2. ###bicka69###

###bicka69### Нов член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, mi se javija za histetoskopija na klinika kaj dr.marija joksimovic, dali ima nekoj iskustvo kaj nea i zosto odvecer treba da sum vo bolnica?

3. EvelynMoon

EvelynMoon Нов член

Се зачлени на:
    26 август 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали резултати од микробиолошки испитувања треба да се носат при првиот преглед кај специјалистот за хистероскопија/лапароскопија или подоцна од како ќе се закажи процедурата?

4. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    121
    Najdobro ti e shto poskoro da napravish zatoa shto ako ispadne nekoja bakterija da imash vreme da ja ischistish pred operacija. Inaku 6 meseci ne treba da ti e star pred operacija mikrobiloshkiot naod.

Последна измена: 4 декември 2025
    На EvelynMoon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srnicka13

Srnicka13 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo feminki.Pisuvam za prv pat ve molam za sovet i iskustvo.
    Treba da pravam histero/laparoskopija kaj prof.Tofovski koga ke dobijam ciklus.Dali moze da mi kazete iskustvo, kako e primanjeto vo bolnica,sto treba da se nosi bidejki ne sum od Sk i kolku vreme se ostanuva?
    Imajte ubav den.

6. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    121
    Zdravo Srnicka. Za Laparo/histero se ostanuva edna nokj i naredniot den posle vizita si odish doma. Mene me pushtija nekade 13:00 chasot naredniot den. Nosi si polnach, uloshki, papuchi obavezno, pizhama, 2 rolni toaletna, jas si zemav sredstvo za dezinfekcija od tie malite kako gel shto se. E sega za jadenje mozhe da ti donese nekoj istiot den ama poshto si od drug grad zemi si voda ednos shishe, jogurt, i neshto lesno za da kasnesh vecherta. Jas zemav edno parche dvopek mene barem mi prijashe. Ama ne zemaj neshto teshko za jadenje. Posle anestezijata koga kje te donesat vo krevet vo soba nemoj naednash vodata da ja ispieh po samo nekolku goltki so razmak na nekolku pati za da ne povratish. I prviot pat koga kje stanuvash za vo toalet obavezno vikaj za zaedno so sestra da odish, vo sluchaj da ne ti se svrti. Toa e vo globala. E sega rachunaj na drzhavno za nega postoperativno ne ochekuvaj deka kje se vrtkaat sestri okolu tebe. Malku personal a mnogu pacientki. Ama obichno so cimerkata kje si se teshite i vikajte ako neshto treba za bolki ili da se smeni charshafot. Ti posakuvam uspeh, so lesno. Druga chlenka mozhe da dopolni neshto shto nosela.

7. Srnicka13

Srnicka13 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    @Marcheee Ti blagodaram na tvojot sovet,sekoe iskustvo ke bide dobre dojdeno zatoa sto prv pat ja pravam ovaa intervencija posle carski rez i plus vo drug grad stravot mi e pogolem.

8. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    121
    Chim si pominala carski rez ova ti e machkina kashlica. :) Samo nemoj 2 meseci da krevash teshko posle operacijata. I prvite dve nedeli so polesna hrana radi zapek. Vo sigurni race si kaj dr Tofoski. Ti posakuvam se da pomine vo najdobar red. Slobodno prashaj si za se shto te interesira. Makar shto i sestrite se super, kje ti objasnat se, kje te vodat. Mozhe za brzo da bide intervencijata a mozhe da treba da chekash podolgo pr dve-tri nedeli. Ama kje ti viknat. So lesno.

На Srnicka13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srnicka13

Srnicka13 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    @Marcheee Ti blagodaram povtorno za sovetite i za utesitelnite zborovi zatoa i se obrativ tuka zatoa sto znaev deka ke dobiam korisni soveti.Ako treba nesto mozebi pak ke prasam ( stravo si go pravi svoeto) ‍♀️
    Imaj ubava vecer

На Marcheee му/ѝ се допаѓа ова.