Zdravo Cekam termin za laparo na GAK Dali imate informacija kolku vreme treba boleduvanje/ da se odmara za laparoskopija? Treba da patuvam nadvor od Mk i se mislam sega dali e vozmozno ili e rizik od pritisok let…. I na kolku dena koncite gi vadat Ve molamza iskustvo Pozdrav
Боледувањето обично е две недели, мене ми го даде матичен гинеколог. Конци ми извадија по 7 дена. Во врска со патувања најдобро е да се консултираш со докторот кој ќе те оперира, лично не би можела да кажам кои се препораките.
Девојки мене ме интересира колку време се чека за лапароскопија? Утре сум на преглед и ќе ме стават на список. Дали е месец, две, три недели?
Ако ги направи сите испитувања и си била на анестезиолошки преглед, не би требало да чекаш многу. Откако бев на анестезиолошкиот ме закажаа за следната недела.
Колку што се сеќавам првиот ми беше оскудно крварењето, за после вториот да ми биде како и предходно. Уште првиот го добив на 27-28 дена како и предходно, немаше проблем со доцнење.
Ова јас го носев за во Гак ако мислиш што ти треба за таму постоперативно. Папучи, влошки, пижами, антибактериско средство, тоалетна хартија, палома, полнач, вода, јогурт, нешто ептен лесно за јадење. Јас еден двопек каснав. Потоа се што ќе ти треба може да ти донесат од дома. Голтки вода на почетокот кога ќе те вратат од шок соба да не повратиш. Исто прв пат ако си со лапаро до тоалет викни некој со тебе обавезно сестра.
Дали ти имаа дадено хормонска терапија? Јас добив еднаш, крај на декември, после прекин на микрогинонот, ама тоа не го ни рачунам, пошто не е природниот циклус туку 'испровоцирано' крварење од апчињата. Од тогаш месец+ помина, абер нема, а овулацијата ја приметив кај 16ти јануари некаде. Утре ќе појдам до кај матичнава, ама додека да појдам ме фаќа некоја параноја да не има некој проблем да не не ми се здебелува ендометриумот и други филмови.
Не, јас се правев во Плодност а читајќи низ темава гледам дека тоа е пракса на ГАК. Кога го добив првиот циклус веднаш бев на преглед кај докторката што ме оперираше. Докторката сакаше да ме види за време на крварењето како е ендометриумот пошто за време на операцијата која беше на 8ми ден од циклус и изгледал многу задебелен. Се беше во ред и ми препорача уште еден циклус пауза од обиди за бременост и веќе трет не добив, останав бремена. Така да ти препорачувам да одиш на преглед.
Појдов, ќе се среди циклусот, во рок од две недели треба да добијам. Ама друг проблем, има незавршена работа со првата хистероскопија, а тоа не ми го кажаа кога појдов на контрола, па најверојатно ќе треба да ја повторам процедурата, само нека ми се регулира прво циклусот. Да прашам, дали некој има искуство, колку е цена кај Димитров во Систина за хистеро- миомектомија? И дали ќе може да се закаже кај него со оглед на тоа што не планирам бременост/ИВФ, туку одам за скроз друга проблематика?
а дали те викаат 1 ден однапред. На пример мене ми кажаа да одам во понеделник наутро (иако сите испитувања ми се завршениќ) и да спијам таму за да во вторник ме оперираат
Jas vo ponedelnikot se operirav laparo Vo ponedelnik vo 7:30h trebase da sum tamu Treta ili cetvrta po red bev okolu 12:00h me zemaja na operacija A pred da izleguvam dojde cimerka od vecer a drugoto sabajle ja operiraa Ne znam zosto taka no ne e samo vo tvojot slucaj taka Srekjno i so pomin ))
Кој доктор те оперираше мила,и како помина? И јас сум закажана за во понеделник,за лапаро,многу се плашам!
Хеј мила и јас сум во понеделник за лапаро,кај кој доктор ќе се оперираш? Јас кај Тофоски... Ќе се дружиме изгледа..❣️
Јас правев хистероскопија вчера имав отстранување на септум и освен крварењето по интервенцијата друго крварење немам,не осеќам ни некои болки вакво нешто немам прочитано и ми е страв дали е нормално бидејќи сите имаат крварење
Dr. Tofoski i Dr. Iskra me operiraa A na vizitite pristustvuvase i Dr Roza Zadovolna sum ke vidime na kontrola za eden mesec kako bilo I jas se plasev mnogu …normalno e toa Srekjno i so lesno