Фала ти мила ❣️ Дали имаше многу болки после операцијата,ХСГ ми покажа двајцата јајцрводци блокирани,се надевам ќе ги отпуштат некако! Извини на прашањето,ти каков проблем имаше?
Девојки јас 2 ипол години се обидувам за бременост, пред неколку месеци направив ХЦГ и кај толовски ми рекоа супер е се. Сега бев кај Трајковски за инсеминација, ја виде снимката од ХЦГ и ми вика после инсеминацијата пожелно е да направиш хистероскопија чудната ти е формата на матката. Ме виде и на ехо и вика можеби има септум ама не го виде сигурно само рече истенчен ти е од една страна ендометриумот може таму е поставен.. Прашањето ми е дали на 5д ехо би се видело нешто и каде приватно да направаѓ за уште едно мислење.
Bolki ima da prviot den posle se namaluvaat, normalno sepak operativen zafat e. Uste imam bolki no e podneslivo… Inace mene desnata tuba mi bese zatnata i sega e vo red, proodna e Ne bese strasno se e minlivo
Ne sum ekspert, no najdobro e histeroskopija da si napravis Nema posiguren nacin od toa licno so kamera da vlezat i da vidat Prasaj si i drugo mislenje, posovetuvaj se)
Мислам реално само со хистероскопија се гледа. Не е ич страшна интервенцијата ако те плаши тоа, за мене полабава од вадење осмици со операција пример. Споредба со царски операција па не ни правам.
И мене ми рекоа кај Толовски дека ми е океј се. Проодни канали, супер форма.... После неколку неуспешни обиди, сепак кога појдов кај специјалист исто Трајковски ми кажа дека имам септум. (t-shaped uterus) И испадна точно, направив хистероскопија и имав септум од 2цм што зафаќал огромен простор. Не го игнорирај ова, или ако се сомневаш оди на второ мислење. Сеуште немам успех за ова да биде една среќна приказна, но за да не го мислам, го средив... Ако имаш прашања слободно пиши ми.
Луѓе, дали Хистероскопијата се прави под целосна анастезија. Страв ме фаќа, дајте ве молам како оди тоа. Кај и психички не сум добра уште овоа ми фали. Пијам АД и седатив.
Да под целосна ама кратка интервенција е, не е ништо страшно, верувај. Јас 2 пати сум правела и се било во ред, после анестезијата баш се чувствуваш одморено релаксирано(барем кај мене беше така). А сум правела и киретажа и 2 пункци исто под анестезија и исто, ништо страшно.
Леле ти благодарам.... Јас ради полип и раничка треба да одам... Дали е битно дали си бричена или депилирана? Можи глупо прашање ама стварно... Страв ми е да не не ме успијат и ќе се тресам таму од страв сигурно.....или па да не не се разбудам ако ме заспијат. Па дали, ќе се разбудам и сл. Нз дали треба да пијам седатив или дали смеам да јадам пред операција.
Јас имам две хистероскопии и ми беа ко на кафе да сум отишла воопшто не е страшно, после општата анестезија си одморен, наспан ни седатив ништо нема да ти треба
Hej mila, Jas deneska izlegov od bolnica,jas pravev i laparaskopija i histeroskopija,me operirase vcera doktor Tofoski,ednata tuba mi ja vadi deka bila infektirana,a desnata ok... A histeroskopijata ne e nisto srce,se pravi so anestezija i te pustat toj den doma.. Ic ne se zagrizi... Super ke pomines....❣️
Целосна е, ама интравенска, брзо се будиш после. И брзо ќе заспиеш, мене за 15 секунди откако ми ја ставија анестезијата, не се ни сеќавам што ми зборуваше анестезиологот, се осеќав како заспивам. После 1 сат (real feel 5 минути ) се разбудив во шок собата, и после пола сат ме вратија во болничката соба. Не е ништо страшно, истиот ден ќе те пуштат, ќе можеш да се движиш. Верувај, јас сум коркач што паѓа во несвест од игли и крв, ама хистероскопија полесно ми беше опоравање од заб вадење. Среди се доле. Дури и да заборавиш, може да те средат со машинче, ама ако ти е непријатно сестра да го прави тоа, издепилирај се од дома.
Da za depilirana obaevzno,mene den prej intervecijata sestrata me povika na tel i mi kaza da si depilirana..
Hmm srce jas mislam deka bitno e da si cista.... Ne znam dali igra uloga toa dali e depilacija dali so bric,vazno da si cista dolu...
Сакам да прашам дали има некоја искуство со др Викторија Јовановска од ГАК за лапароскопија(отстранување на циста на десен јајник)
Здраво девојки што сѐ прегледува анестезиологот пред да закажете хистероскопија и после колку време од тој преглед ве викаат на операција?
Pozdrav, Mene 4 dena po pregledot so anesteziologot me povikaa na laparaskopija i histeroskopija... Vo pregledot so anesteziolog ke te merat kolku si visoka,kolku kila imas,ke ti merat pritisok,potoa dali imas nekoja hronicna bolest,dali pijes nekoja terapija,dali si alerginca na hrana na lekovi,dali si pusac tie prasanja od prilika.. Jas vo ponedelnik pravev histeroskopija i laparoskopija....eve deneska sum super....
Здраво, Имам закажано хистероскопија во Понеделник во 3 часот попладне.До колку часот претходниот ден смејам да пијам и јадам? Дали е иста анестезијата како пункција на јк? Колку време после имавте крварење?