Ооооо,на здравје.. Ајде бидна ,значи. Нормално е секако,грчеви,некои чудни пецкања,јас малку и крварев,сосем малку. Ајде следно да одиш тема труднички. Доста ми шеташ по вакви темиhug:
Хахаха....темава прв пат ја најдов и ептен ми се виде соодветна. Ама ете имало и познати * Бидна, да. Следна тема ни е труднички, deal
Јaс пoсле хистерoскoпијaтa пиев aнтибиoтик и циклoпрoгинoвa. Немaв бoлки ни грчеви сaмo слaбo крвaрење.
Здраво на сите,еве и јас се спремив за хистеро и лапароскопија на гак некни во среда отворив историја и во четвртокот ми јавија во понеделник сега на операција инаку и јас сум со микрогинон од 2 ден на циклус.Само нека заврши што побргу се плашам,ме фака паника кога ке помислам .
Ако ти кажам "не се плаши", џабе ќе биде, нормално е да се плашиш. Но, пробај да не мислиш бидејќи кога ќе ти стават анестезија за неколку секунди заспиваш и после се будиш како ништо да не било . Бидејќи јас бев под стрес, притисокот ми се качил на 150/90, а јас секогаш имам низок притисок (што не било добро). Затоа, прави нешто друго до денот за постапката. Не се секирај, и мене не ми дадоа. Искусен доктор може да ја направи постапката без терапија и било кој ден од циклусот.
девојцинја да прашам дали правевте испитуванја пред хистеро. хепатит Б и Ц...и хив..во петок треба да правам операција..дали вие правевте вакви исп.?? Мила едно прашанје..знам дека беше во плодност за хисер. што испиту. правеше пред самата операција...јас требало да испитам хепетит Б и Ц и хив??? ај казими несто др.???
Девојки, знае ли некоја број кај да се јавам за лапаро/хистеро, до кај е работата, пошто чекам од 25 ти мај да ми се јават они за интервенција и никако да се јават...
Мене ни првиот ни вториот пат не ми даваа да пијам никакви таблети. Не знам од кај тоа дека сите пиеле, сигурна сум дека ако имало потреба да пиеш - ќе ти кажеле Мене ми бараа во Ремедика следното: крвна група, хепатит Б и Ц (иако и на лице место може да ти испитаат) и микробиолошки брисеви. Крвна слика таму прават - резултати за 15 минути, не уважуваат од друго место.
Гак? [Name]Сестра Зора; [Phone]+38978485293; оваа се јавува. многу ја пцуев додека ја чекав да ми се јави. слично како тебе. и еден глуп ден ми се јави кај кај 11, ведаш излегов од работа и се спремав за Скопје. не пиев ништо пред тоа, само циклопрогинова после тоа. супер си поминав. беше како хотел. прекрасен леб дават за доручек + собите имат екстра поглед а анестезијата ја пречекав со се душа. конечно сакав да ја нема таа препрека за бебе
Леле фала ти многу на инфо. Ја добив, рече тек следната недела ме имале на список, да чекам да ми се јави ден унапред
Ќе ми биде 24-25 ти, баш пред да добијам. И кажав и тоа, рече многу имало гужва таму. Пак ке и кажам кога ке се јави, ако не, не знам што ќе правам, не знам дали е подобро на приватно да одам следен месец, ке стиснам заби некако, бар ќе завршам како што треба.. И да ми рече таа за следен месец од каде да знам дека ќе ми се јави баш после мензис тие денови..
Што е многу многу е. Уште малку ќе направат за време на циклус да се прави хистероскопија. Па башка мслам дека ти беше без терапија не ја праша за тоа зошто не ти дадоа микоргинон?
Да да и кажав, одговор - нема врска... знам дека ќе добијам уште пред да правам и навистина не ми е јасно како така прават, очекувај ке ти се јавиме следна недела одма, а еве веќе 2 нед ништо.. и кога ќе добијам, не ми е јасно, ќе ме вметнат одма после прва за интервенција?? ептен сум нервозна и разочарана..