Здраво, Јас имав лапаро и хистероскопија во понеделник,ми рекоа недела само до 10 часот треба да јадам нешто лесно,потоа ништо,го пиев ширупот за прочистување,и само вода требаше да пијам до 6 00 часот,од 6 часот попладне ништо,утредента се оперирав... Со среќа
Тоа анестезиологот прашај го најдобро, јас пример ден пред хистероскопија јадев лесна храна до кај 19 часот. Анестезијата е општа, целосна
Здраво, Да пријавам се помина добро, немам крварење ниту болки, само непријатност како пред циклус да си. Барав да ми земат и брис од ендометриум додека сум под анестезија. За колку време излегуваат резултатите? Благодарам.
"Да не е можеби контраиндикација од хзт терапијата (пијам естрофем и циколопрогиноваа како и антибиотик)" Здраво, се интересирам за ХЗТ, кај кој доктор ти препишаа терапија? Ми се чини дека не се сите гинеколози за таа варијанта (се работи за перименопауза)
Девојки имам полип на матка, ми рекоа дека треба да се извади. Дали некоја од вас има искуство до д-р Саша Јовчевски и дали имате правено хистероскопија на клиника или е подобро приватно да одам?
Немам искуство со докторот, ама хистероскопија за полип правев на клиника, салите им се на добро ниво, нема зошто да се оди на приватно според мене.
Мене ми дадоа да пијам Примолут Нор до циклус и првиот ден од менструација да почнам со Микрогинон. Дали некој од вас пиела ваква терапија?
Здраво. Треба да правам хистероскопија по препорака од матичен, поради долги и обилни циклуси, па ме интересира како доаѓате до термин стриктно кај Тофовски? Освен него имала ли некоја искуство со друг доктор од клиника за оваа интервенција?
Матичниот гинеколог може да најде термин кај д-р Тофоски, мислам дека на Мој термин е во среда. Кај мене беше таков случајот, сестрата најде веднаш термин, но не ме прегледа тој туку д-р Искра Крстевска. Презадоволна сум од професионалноста и пристапот на докторката, на сите од срце им ја препорачувам. Проблемот кој го имав, а беше последица од процедура изведена во приватна клиника, ми го реши таа. По два месеци од хистероскопија на ГАК останав природно бремена, а последните две години талкавме насекаде.
Zdravo, ako moze nekoja da mi kaze iskustvo od histeroskopija od na GAK Skopje od koj doktor ste zadovolni? Ili od Sistina od koj doktor ste zadovolni? ... Treba da se pravam histeroskopija poradi septum na matka.... ednas veke se imam praveno vo plodnost megutoa voopsto ne sum zadovolna ne mi go imale celosno otstraneto septumot.. pa ostanav bremena pa tamu mi kazaa vo 15ta nedela imam faneling i skrateno grlo mi napravija serklaz, pa potoa vo 22ra nedela vtor serklaz mi stavija i vo 27ma nedela go izgubiv bebeto poradi toa sto me napolnaa so infekciii... me dovedoja vo sepsa i mene ...Ve molam za pomos mnogu mi e strav za ponataka a sakam da si imam edno bebence
Жал ми е за се што си поминала, желбата за бебенце е посилна, верувај ќе се оствари. Јас правев пред една недела во Систина кај др. Митко Ивановски, презадоволна од докторот и пристапот, кај него правев и ивф, следен циклус здравје пак ќе пробаме.
Немам лично искуство, но знам жени кои се задоволни од него за пристапот во ин витро. Детален и посветен.