Девојки здраво. Бев кај Трајковски и ми препорача хистероскопија за отстранување на септум. Ако некоја има поскоро искуство со Чаир, ве молам да споделите поскоро искуство со динамиката. Читав наназад дека има позитивни искуства, но би сакала да знам како е сега. Ме интересира дали целиот процес од закажување преглед до самата и интервенција оди брзо. Ваљда се порастеретени од ГАК. За колку време се наоѓа термин за преглед и како оди временски закажување интервенција после прегледот? Се мислам дали во Њуборн или во Чаир, но би сакала побрзо да завршам со цел процес, да не пројдат месеци...ако се чека многу, тогаш да се решам уште веднаш за во Њуборн.
Ми кажа сестрата - мислам околу 33 000 ако е дијагностичка, плус 5-6 илјади анестезија ако е оперативна (ако имаш потреба). Околу 38-39 илјади вкупно. Ама не гарантирам точно за цифриве, зошто не запишав. Тебе веројатно ќе ти треба дијагностичка за да потврдат дали има септум, на ехо тешко се гледа, ако не се лажам. Односот и вниманието им се супер...и за останатото не се сомневам, ама стручноста си е таа кај докториве, сепак има задоволни, ако оди брзо во Чаир и ако има позитивни искуства, зошто да не, си викам па да не трчаме одма на приватно мене ми е за временски повеќе, нејќам да заглавам чекајќи термин
Благодарам, јас имам низок амх 1.07 и не ми се губи време.. Минатата недела бев кај Димитров во систина на 2 мислење, ја виде смимката од ХСГ и на него му личи на Т матка ама вика мозно е да има и атхезии во јајцеводите да направис и хистеро и лапаро па ако има атхезии да ти ги затворам јајцеводите и дирекно на инвитро. Многу ме исплаши, зошто до сега и кај Толовски и матичниот и Трајковски рекоа супер де тубите проодни.. Па се мислам само Хистеро да направам за почеток па ќе видиме..
Мое мислење е да направиш и хистеро и лапаро зошто два пати да ја проаѓаш истата работа чим веќе ќе правиш направи ги двете барем ќе си знаеш на што си. Кај мене се сомневаја дека едната туба е непроодна и требаше да ми ја одстрана, на операција испадна дека имала мало запушување и не ја извадија. Исто како тебе никој ништо не кажа освен за септумот.
Толовски исто и мене не ми го видоа септумот, Т матка, 5 месеци после ХСГ појдов кај Трајковски, тој ми го виде и рече одма дека е за хистероскопија. Се оперирав после 2 месеци. Сепак треба специјалист да ја види снимката. А на Димитров му верувам 100% каков човек е тоа, секоја чест. Знам дека изгледа сето ова страшно, но, ако не си сигурна отиди на уште едно мислење. Има за се решение, немој да се плашиш.
пред 7 години кај Димитров правев хистероскопија за отстранување на субсептум тогаш уште беше во Ремедика. Преблагодарна му сум за сѐ што направи и се согласувам, доверба имам во него 100%. Долго чекавме за бебе тогаш, и он ме испушти со зборовите “Сѐ е средено, сега, се гледаме за породување”. После опоравувањето веднаш останав бремена по природен пат, а бев спремна за инвитро човекот е неверојатен!
Леле! Многу ми е мило што си го имала тоа позитивно искуство. Јас сеуште немам успех но виде дека сум оперирана, ми потенцираше дека немам агресивна ендометриоза, онака уверен дека ќе успееме природно, не бодреше и ми рече сакам уште 6-8 месеци да пробувате природно. Јас од тој преглед искочив мислам 5 кила по лесна. Толку бев со мислите на секаде, он ме смири. Па, сега само здравје...
Здраво, правев хистероскопија имав голем септум сега ми кажаа дека мора уште една за да се отстрани целосно…Кој има слично искуство со голем септум и дали после тоа имавте нормална бременост?