Здраво Треба да правам хистероскопија заради септум матка во вид на срце, ќе правам во Њу Борн кај Трајковски пошто правев прво инвитро неуспешно кај него имам замрзнати ми рече прво да го средиме септумот потоа може пак трансвер. Дали е болна процедурата после колку дена се враќате на работа и што уште да се испита кога веќе се прави хистероскопија дали добро би било и брис му спомнав на др вика од кај ти текна сега тоа си имала некакви проблеми до сега викам не и не знам што да правам
Podobro bi bilo zaedno so histeroskopijata da napravis i bris od endometriumot da vidis ako ima nekoe vospalenie,bakterija,moze da preci na implantacija.
Не е болна бидејќи се прави под целосна анестезија. После тоа ти следува боледување, јас за 5 дена се вратив на работа ( вадев полип со хистероскопија). По зафатот лежиш неколку часа таму и попладнето те пуштаат дома. Може да имаш малку болки и има малку крварење некој ден ама не е страшно. Јас правев во Систина и мене за брисеви ми рекоа не треба да правам, а читав дека на некои на клиника им барале.
Јас сум четврток на преглед за полип кај Панчевски, ќе напишам нова цена штом знам. Може да сподели некој искустбо како поминал во Систина и кај кој доктор.
Јас правев лани, тогаш цената беше околу 1000 евра, кај Димитров. Е сега мислам дека во Систина цената варира и во зависност од тоа кој доктор ќе го прави зафатот, поделени се во групи.
Здраво.. дали некој има искуство со cytotec..ми рекоја вагинално 1 ден пред да се правам хистероскопија..
Девојки здраво, треба да правам хистеро за отстранување на полип Би го правела на Гак, што поскоро Ако некоја знае како иде цела постапка да ми пише Сеа прво треба матичната да ми закаже за преглед на гак? Читам поназад на форумов дека во лето не правеле интервенции?
Јас правев пред неколку години кај него хистероскопија за корекција на формата на матката, супер е докторот преискусен, се ќе биде во ред.
Фала ти! Треба да им се јавам на прв ден добиено, дали тој истиот ден треба да одам на преглед со анестезиолог или може и друг ден. Баш тој ден (ако добијам точно на 19ти месецов) со викендот нема да сум во Ск.
Нема да те викнат истиот ден за анестезиолог, ќе ти кажат кој ден да дојдеш. обично ден, два пред процедурата. Јас го правев зафатот на осми ден мислам.
Za zal da ama ako imas vrski moze da ti pravat.vo 2009 godina trebase da mi se vadi cista na jajnik mi rekoa da cekam letoto da pomine ne pravele preku leto operacii arno ama preku edni moi rodnini fativme vrski i vo juli mesec me operiraa znace bive. Sega treba i jas da pravam histeroskopia ama vo solun ama jas sama im rekov deka sakam vo septemvri.od tamu mi rekoa dokolku se pokaze se uredno posle mesec dena transfer da imam.ama jas sama im rekov za vo septemvri da pomine letoto da se odmoram od se.imam i miom dokolku na histeroskopiata se pokaze deka e precka ke treba posle i na operacija pa transferot da se odlozi
Јас мислам дека е подобро да залади малце оти преку лето повеке инфекции можеш да фатиш колку и да се пазиш. Мене одкако ми ги извадија конците едната рана ми се отвори. Можеби не е којзнае каква операција ама сепак е операција.
Sekoj e razlicno dosega sum nemala takov problem jas.kako sto kazav 2009 juli laparaskopski vadev cista na jajnik.vo 2013 avgust mesec laparaskopija na koleno imam praveno vo 2014 juni mesec klasicna operacija vadeno miomi nema sto nemam.poslednata operacija mi bese 2021 e taa bese oktomvri mesec histero laparo bese
Daj boze mila.10 godini sum vo obidi za bebe a poveke od 7 sum vo brak.barem za edno da imam se bi napravila.