Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Замисли, ми правеа на 15 ти сабајлето накај 12, накај 3 поручек ми протече малку крв, таман кога се раздвижив :) А на 16 ти вечерта ми проби баш добиено. Ама имаше и неколку девојки на кои им правеа и на добиено.. Деф ГАК и се е можно :) Ми рекоа тубите ми биле проодни ( ХСГ правев декември во Систина-една туба скроз запушена, не ни се гледала на снимка), а сега ок биле двете, е плус ми отстранил некоја циста, појма неам каква.. правев и лапаро и хистеро, си полежав еден ден таму.. Ги прашав од кога може да почнам со бебе, д-р вика коа сакаш, а сестрата не не почекај до јули.. Е мене плодни ми се крај јуни, па ќе видиме што ќе биде :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    13.531
    А зошто не си направиш хистеро па макар и само дијагностичко дека нема ништо, за да ти биде мирно главчето? Иако и со дијагностичко и 1мм да имаш септум ќего одстранат нема да го остават односно секако ќе направат инервенција. На ехо не се гледа септум иако може да го има. Мене од хсг снимка ми утврдија и тоа четврти доктор ја прочита другите пак не видоа.
    Башка јас прв пат слушам дека септум па и колку и да е мал за него да гарантираат дека нема да предизвика спонтан.
    Ај поштеди се од нервози понатаму и да не се каеш кога ќе биде касно. Мој совет...

На eli25, Bubce38 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  3. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Здрaвo женчињa јaс прaвев нa 2 мaј хистерoскoпијa oд сaбaле вo 7 дo 18 пoручек ме држејa нa интезивнa и примив дури 5 инфузии и имaв бoлки и јaс првиoт ден и ме нaбoлвaше и целa неделa пa нoрмaлнo е a зa крвaрењетo првиoт ден мaлку пoслем пaк пo некoлку денa крвaрев и си дoбив нoрмaлнo истиoт месец
    А зa хистерo не е препoрaчливo зa време нa циклус oти нее чистa мaткaтa требa дa е чистa дa нем крвaрење дa се види дaли имa нештo

4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761

Здраво :) јас сега треба да правам хистероскопија па ме интересираше за какви конци зборуваш?? И зашто те држеле и ноќта? Извини немам многу инфо па сега читам коментари и ме интересира. Исто каде правеше и цена ако може. :*

5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    109.348
    Конци од лапароскопијата, со таа интервенција задржуваат една ноќ и затоа сум преноќила. На ГАК правев, цена 2.200 (хистеро+лапаро)..

6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761

Ти благодарам за инфо. Јас планирам во Систина да правам.. Дека ми кажаа за хистеро дека после неколку часа дома си одам па затоа ме збуни кога прочитав :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    109.348
    Со лесно, без паника и страв ништо страшно, ќе си поспиеш малку, сум пишала и погоре мене сето ми дојде гола вода :)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Здраво девојки.Ми треба ваше мислење. Дали некоја правела хистероскопија кај Митко, дали е добар за хистероскопии или е подобро да се иде кај Димитров? Поздрав до сите.

9. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Јас правев оперативна хистерскопија за отстранување на субсептум кај Димтров. Задоволна сум, мислам дека е супер хирург со големо искуство.

10. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    1.179
    Девојки, Здраво. На 15ти мин месец правев хистеро со лапаро. Тогаш добив дента после зафатот, и траеше мн малку...Е овој месец од пред 2 дена имам баш како на крај на добиено, само мн малку крв, дури не ми ни треба улошка да ставам... Дали е нормално ова? Некако ме фаќа паника,никако да пробие.. Фала ви :*

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    И двајцата се одлични. Мене Димитров ми ја виде преградата на обично ехо :)

12. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    И јас правев мало остранување на септум кај ДР.Димитров ти го препорачувам.

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Што излезе причината :( ? Дали си испитала тромбофилија? :hug:

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Повеќе причини, ниту една дефинитивна.
    Можно е поради висок крвен притисок, проблеми со циркулација на крв во плацентата - имав пореметени фактори на ангиогенеза и ненавремено третирање со клексан поради покачени Д-димери. Вродена тромбофилија немам.
    Јас се сомневам најмногу на грипот кој ме фати точно во деновите кога бебето почна да заостанува со растот.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.951
    Допаѓања:
    123.539
    Штом ти биле мила покачени ддимерите најверојатно од тоа:( многу се зезнати. Пред наредна бременост види со трансфузиолог да си примаш клексани од почеток. јас имам две изгубени брем.проблем беше септумот и тромбофилијата.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Да, секако така сме договорени со докторот кој ме води низ целиот овој процес. Од почеток клексани и аспирин, регулација на притисок и се по ред...Здравје, се надевам следен пат ќе биде успешна бременоста. Септумот кај мене не беше проблем, го отстранив навреме, а остатокот што се оформил како лузна не правеше проблем. Септумите секако се проблем најмногу во првите 3 месеци, покасно најчесто не се причина за заостанување во раст или некои други проблеми.

На Meckicja, stevemila, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. malifesent

malifesent Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    146
    Дали некој знае колку се чека за хистероскопија на ГАК?

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Na Gak se ceka mnogu ako nemas vrski

19. lalapo

lalapo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    1.911
    Девојки помош,ми најде др полиш во матката и сега треба хистероскопија.Во Систина ми бараат 48.000 ден а мене многи му е скапо.КажувАјте каде сега да одам.Оффф на моите маки им нема крај;(

20. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Смирено само се ке се среди. Да видиш ГАК гледам имаат термини за Окт.
    Може и Чаир тука немам искуство @Bubce38 мислам правеше во чаир,ако види нека каже повеке информации што како.

На lalapo му/ѝ се допаѓа ова.